Thursday, November 28, 2013

Super Magic Glow White & Shiny Untuk Keremajaan dan Detox juga!

Salam Semua, 

Today nak cerita pasal satu product kesihatan dan kecantikan ni. Mulanya ade BFF ni promote, die tunjuk pix die amalkan this product. Nampak ketara la bezanya. So, dengan eksaitednya aku pun tanya la kat die benda die makan tu ape, ape kandungan die, ade side effect ke tak, macam-macam lah aku tanya die. So die cerita la pasal product ni.

Ni la kawan kite yang duk cerita tu ....

                                   

Ni la product nya! Tadaaaaaaaaaaa.....


Super Magic Glow White & Shiny.... It's a Secret of Staying Young

  • Kesan di lihat seawal 3 hari kerana gabungan 7x STEM CELL ( swiss apple, tomato, roselle, strawberry, maquiberry, blueberry dan acaiberry ) + COLLAGEN + EXTRA L-GLUTATHION PURE 100% + EXTRA VITAMIN C + Q10 dan 39 MIX BERRIES untuk penyerapan yang paling pantas dan berkesan
  • Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya kerana 100% extrak buah-buahan & sayuran
  • 100% halal, buatan bumiputera islam dan 100% buatan Malaysia
  •  Harga paling MURAH di pasaran ( tidak terdapat di mana-mana tawaran harga murah macam ni)
  • Sesuai untuk pelbagai peringkat umur
  • Meningkatkan system imunisasi badan serta tinggi antioksidan
  • Mencegah sel kanser
  • Tiada kesan sampingan
  • Di akui keberkesanan dan banyak testimoni dari penguna-penguna malaysia

RAMUAN Super Magic Glow White & Shiny ni ade banyak! meh saya ceritakan :

Ramuan terdiri daripada : L-Glutathione, 7x Stem Cell ( Swiss apple, roselle, strawberry, tomato, maquiberry, Acaiberry, Blueberry) Extract mixed berries ( blackberry, blueberry, acerolla berry, elder berry, acai berry, cranberry, raspberry, billbery etc.), Cucumber, Pomegranate, Hyaluranic Acid, Hydrolyzed tilapia collagen, Peptide, Vitamin C, Honey powder, Tanakha, Astaxanthin, Pine bark, Papaya, Turnip, Q-10 plus, Bird’s nest.

                                     

SIAPA YANG SESUAI MINUM?
  1. Lelaki dan wanita
  2. Ibu mengandung, selepas bersalin, gugur dan menyusukan anak
  3. Sesuai untuk pengidap kencing manis dan darah tinggi
CARA MINUM SUPER MAGIC GLOW WHITE & SHINY:

Masukkan 150 – 200 ml Air Sejuk Ke Dalam Shaker. Masukkan 1-2 Scoop Super Magic. Goncang Hingga Larut Dan sekata. Minum Satu Jam Sebelum Sarapan pagi ( perut kosong ) Atau Sebelum Tidur.


CARA NAK ORDER :
HARGA TERMURAH DIPASARAN
1 Jar : RM79.90
Postage RM 8 (semenanjung) RM 10 (sabah/sarawak)
Bukan tu Sahaja Anda Akan dapat MAGIC POWDER & SHAKER secara PERCUMA!!!

BERMINAT NAK ORDER????

==>Sila Watsapp/WeChat/ SMS saya kat no telefon ni : 019 - 3637173 (Nik Norehan, panggil nik aje)

Tempahan akan sampai dalam masa 1-3 hari hari bekerja.

Jom ORDER sekarang untuk kelihatan PUTIH BERSERI DAN CANTIK MENAWAN SEAWAL 3 HARI sahaja!!!


Kalau nak tahu lebih lanjut, sila like page ni SUPER MAGIC GLOW WHITE & SHINY ni. Semua testimonial ade kt sana. 

The story of a Lovely Newly Wed 'Nik Noor Imani & Khairul Ashraf Bin Ariffin'

Assalamualaikum.

On last 21 of  November 2013 which is on Thursday, my beautiful sister Nik Noor Imani Binti Nik Hussin was selamat di ijab kabul with one pronouncement and she is now a wife to Khairul Ashraf Bin Ariffin.

Dearie, Welcome to a marriage life.

As for the preparation, I do apologised that I can't help you a lot. I come home to mama's house pn right a day before the akad nikah which is on Wednesday, 20th Nov. But luckily you by your own manage to do the preparation lively and fruitful. Congrats on that dear. And the most important that our big bro Nik Mohd Zahid are currently on leave from his classes, so he manage to helps a lot of things. He is now back to UiTM already and starts his QS classes.


After Zohor on 21 Nov tu jugak my mom and my dad prepare some solat hajat for orang masjid dan jiran terdekat. This Solat hajat is for my sister in law, A'dilah Marzuki. She's currently pregnant  about 7 months. The solat hajat is for the baby and mother, so that every single things go smooth during her labour. To ease during giving birth and ensure all things go smooth. The baby is girl actually! InsyaAllah this coming January/February I'm gonna be aunty!



On Solemnisation Day.

The akad nikah was done by Imam Zam after Isya', he was ohsemm lahh boleh dikatakan. He is also the one who does my hubby's akad nikah. So, he is the Imam akad nikah family kami. Hope that he is still there during my younger sister's wedding nnti. Which is a long way to go kot, cause my sister Nik Aishah Binti Nik Hussin currently is busy with her SPM. Then a day before I come back to KL she'd mentioned that her SPM's Add Maths paper dah bocor, some of her clans got the question with answer plak tu. She's bengang! hopefully no re-exam of the paper la...pity my cute sister.

That night, the guests was served Nasi Kerabu, which is one of popular Kelantan food. The guests are from Melaka, they tried hard to eat this. Original plan is Nasi Dagang, but the caterer is not available on that day. Some of the quests cicah ikan celup tepung with sambal. This is the symbol of they don't know how to eat the Nasi Kerabu. Kesian lagi la kat guests.




Okey done akad nikah, the next day is the Wedding Ceremony Day ! 22 November 2013.



This is the bride! Comel bak arab kata my office clans. hik3. Please ignore the chubby Kakak of pengantin :P. The feast was meriah yet a lot of guests, the relatives come and greet the bride and bridegroom. My mom and dad is the most important & the busiest person on the day. Every people come to see them, some of relatives ni me pun tak kenal. So they choose mom and dad on that day. hahaha.....

The food on that day was ohsem! Sedap dan menarik. My mom choose Hj Halim Catering, one of famous caterer in Kelantan. Tak jumpa link nk kasi contact number if anyone out there interested. Some of the menu are ; ayam percik kelantan, black pepper beef, gulai dalca, sambal and nasi putih & nasi minyak. Other side menu are laksa kelantan (from Che Yoh laksa, the stall is in front of the stairs on second floor of Pasar Siti Khadijah), pengat pisang, tapai and  choc & banana mini cup cake.




Ok. the end of the story of my sister's wedding. so I tempek one picture of happily married couple seminggu sudah.

Congratulation to both of you, Nik Noor Imani & Khairul Ashraf.

Dengan Ini Me as the eldest sista in this family endorsed the wedding ceremony of Nik Hussin's family stop for a while, untill further notice of next wedding invitation. 3 down, 2 more to go!

Okey. Thank you for reading for those who read lah kan! hik3



Tuesday, November 19, 2013

Detik terindah diinspirasi oleh iklan Fair & Lovely,dan mempunyai sambungan untuk cerita ini di Ilham Karangkraf

Today nak cerita pasal Detik Terindah Fair & Lovely lah....

Ok, First of all, korang mesti tgk iklan ni kt tv kan? suweet gittew, perempuan tu resah2 sb ending pix msg mamat tu tergantung mcm nk putus je kan? lepastu di lamar in Englishnya being proposed, muka perempuan tu pun ceria2 la...comel!

Yang comelnya pix msg tu dr awal perkenalan, so dr kulit perempuan tu kusam and sedikit gelap hingga la sekarang cantik berseri2. Sebab pakai fair & lovely ni la...

I'm the user of this product terpanggil nk bagi info pasal Detik Terindah ni. So sesiapa berminat sila la ke facebook Fair & Lovely Malaysia, kt sini dorang cerita mcm mana orang2 suka menulis cerpen or novel ni boleh menang hadiah!


 



Sunday, November 17, 2013

Shaklee untuk kesihatan berpanjangan

Salam

Kalau nak barang2 kesihatan organik shaklee boleh la hubungi ye?

Can help in term of consultation etc. Benda baik haruslah dikongsi....

Nik Norehan  Nik Hussin
ID 971566

Sesiapa nk beli brg shaklee leh je guna my ID ye....

Income mudah !!

Join 400,000 people worldwide who are already getting paid for doing surveys! http://bit.ly/1d7cL53

Friday, November 15, 2013

Ini yang saya sangat nak!



Ya Allah, murahkan lah rezeki Aku untuk memilikinya ..

Ameen

Thursday, November 14, 2013

A quick review of Silky Girl Magic BB Stick & Pixy Cleansing Lotion

Hi uolls, 

Rajin plak la kan update the blog...

Hari ni nk cerita pasal 2 things that made my day goes easy and feel beautiful!kah3



This thing is owesome! The stick is small, easy to carry here and there.
Die punya tekstur sangat la senang to blend, boleh sapu pakai jari jemari abang salleh aje.
Warna die tak banyak 2 je, natural & medium. Tp it suits most of warna kulit,sila la cuba!
Dalam bentuk stick yang menarik dan mudah nk guna.
Then, die punya coverange is very good. Tahan sampai 12 jam dan kurang berkilat.
First time tgk nampak mcm kering, tapi bila dah sapu kat muka sebenarnya tidak. Sangat best!
Aku ni sebenarnya pernah guna foundation/BB mcm2 dan agak mahal, tp tak sesuai,last BB yg ok kat aku Bioessence punya, tp mahal sket la
Dah jumpa yang murah dan suits me, so marilah bertukar!



Number two = Pixy Cleansing Lotion

Ya Allah, ni mmg best, tekap je kapas yang dah letak pixy cleansing lotion ni, lepast tu leh nampak semua make up di remove easyly.
Dah la moisture, delicate dan mudah nak guna!
Best double, tripple lah!
Warna botol pun pinky2 cantik betul!
Sebelum ni pakai baby oil je nk remove make up, tp masalah sikit sbb die oil, then oil lau kene baju susa nk ilang.
Yang ni mcm air, bau wangi jugak dan mudah sangat nak guna.


Ok sekian review aku buat pertama kali tulih dalam belog!Kah3...

Wednesday, November 13, 2013

Mega Project

Salam & Good Morning,

Today is Wednesday, 13th November 2013.

3 days delayed.

In this company, in this project there's a lot of crisis, a lot of problems, a lot of drama etc.

Hope that every single things go smooth and ease.

Even though I'm quite depressed being a part of this project, I do pray that every thing will settle and complete as per requirement and surely I'm praying that the structure is safe for all users out there.

Ameen.

Monday, November 11, 2013

The wedding of Khadijah & Zulil

Salam to all,

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Congratulations to ;

Khadijah  &  Zulil

May Allah bless this beautiful wedding and be prepared mentally and physically.

Marriage life is fun, yet a lots of things to be reveal for both sides. Tolerance in both husband and wife, accepting the good and bad habbits of both, sulk & weep of both etc.... a lots more to be reveal.

May forever in love till jannah dear.
In Syaa Alloh will be given cute, adorable & genius babies...

Till then peeps, bye bye....

Friday, November 8, 2013

Perihal pergi Klinik CD 11 hari tu sampai sekarang

Assalamualaikum to all the readers,

Today I would like to share what is actually happen on my second visit to Klinik Pakar Wanita Suria. Previously I've been saying that I would like to telll this story in my next update right? So lets start the story then.

This entry is continual updates of this Perihal Dr Suriati, Klinik Pakar Wanita Suria article.

I was prescribed by Dr Suriati Clomid, then I pun telan accordingly as adviced by Doc. On CD 11, I went to see Doc, then she scan my V, using the TVS. The Doc said that the ovum still kecik, dan the enlargement of the ovum is very slow. At that time Doc mentioned that the ovum folicle size is 7-8mm which is small.  The Doc also explained about the hormon level of mine which is everythings is OK. Then, Doc ask me to come again after 3 days.

CD14. I come again see the Doc, the she scan again, the ovum folicle size is 13mm, and not mature yet. The endo lining is just ok and nice.

CD17, come again and the folicle size reduced, the Doc suspected that the egg have already released. Then, terlepas la utk the Doc kasi time to Ehem2.... then the Doc ask to come again on next cylcle on CD2. Habis la duet utk scan aje...sedeihhh je.

31 Oct 2013 (CD1) then CD2 jatuh hari Jumaat, then tak pegi sb bajet2 Saturday can go, lupaaaaaaaaaaaa.... plak Saturday tu Deepavali , then the clinic closed. Delayed till CD5, call to make appointment, tp the nurse ckp better come on CD 2 next cycle, if dtg jugak then clomid tu Doc kasi mungkin tade effect jugak.

So, now....tgu la next CD1........

Hopefully tade next CD la...please Ya Allah, Ya Rabb............

Lau dtg period then starts all over again lah gamaknya

ok. itulah the story