Monday, July 15, 2013

Masih berusaha, hanya dengan ketentuanMU

Hi, It seems to be a long gap kn btw last update? Sorry jarang2 sgt buka blog ni.

Today I just wanna share, share somethings that goes wrong when my miss p menjengah. FYI, I'm currently on TTC (trying to conceive), tp rezki Allah utk zuriat kami masih belum kelihatan lagi. 1 Sept 2013 ni ulang tahun ke 2 perkahwinan kami, masih tanpa zuriat memeriahkan kehidupan keluarga kami. Tp insyaAllah ada rezekinya, itulah keyakinan suami. Dengan keyakinan ini juga lah mematangkan dan meredakan aku. Thanks Allah for pinjamkan suami sebaik dia. InsyaAllah pinjaman ini akan dipanjangkan sehingga ujung nyawa dan di akhirat kelak. Ameeen.

Hari ini br dapat appointment dr Dr Hamid Arshat, then, the visit is on 5th Dec 2013,lamanya la nk kene tunggu. Harap2 ade sinar. Sblm ni pernah ke Pusat Perubatan Naluri (Dr Kamaria), then she diagnoses me with no problem & husband also with normal condition. Pernah consume clomid utk 1 cycle, then stop, with reason that I cannot commit with that during that time.

Next, I go for Rawatan Islam, utk check whether any benda tak patut pada kami. Tp tade ape, cuma ustaz diagnose that I have small tube on my left. Then, he want us to come for next session (3 times) with madu2 dr biodex (for men n women). Madu2 mentioned dah dibeli tp msih belum berjumpa ustaz utk sesi seterusnya. Balik nnti nk bincang dgn suami ape next. Mungkin jmpe ustaz dlu sblm rwtn Dr Hamid Arshat kot. (so nnti tgk la cana).

Currently juga, aku amik supplement from Shaklee, dgn hrpn ade rezki , tp dlm ms dua bulan ni msih belum nampakkan hasilnya. Tp still consume. Bulan ni, period delay about 1 week, sgt2 mngharap tp tiada. Mungkin sebab bz dgn kerja period delay.

Ya Allah, aku mohon kepadaMu, kurniakanlah rezeki zuriat yang baik, soleh & solehan untuk kami.

Ameenn.

Lots of Love,
Nikky