Tuesday, December 24, 2013

Cerita cubaan untuk mengandung (Try to Concieve, #TTC) lagi

Okey.

Ni cerita pergi mengurut atas permintaan mencuba my beloved best friend Nazzirah dan Zahirah dan tak lupa juga Syukriah.. Bebudak ni suma kawan masa degree same course and Zahirah and Syukriah ni roomate.

Sebenarnya semua kawan-kawan ni pregnant, Zahirah and Syukriah ni tgh tunggu masa nk deliver je. Then, Nazzirah ni plak, dia keguguran last month, then this month dah pregnant balik. Rasa diri ni je dah kawen 2 tahun awal dari mereka tapi Allah masih menunda rezeki zuriat untuk keluarga kecil kami. Takpa, yang penting Allah kurniakan rezeki lain yang masih buat aku boleh tersenyum gembira. Ameen. Sesungguhnya rezeki Allah ini banyak cabangnya dan setiap apa dikurniakan pada kita itu adalah rezeki.

Cerita bermula bila kawan aku tu, Nazzirah die misscarriage, then lepas tu die kene pantang macam orang mengandung, so die pergi la mengurut dengan sorang mak cik ni dekat Shah Alam. Kami panggil mak cik ni "Mak Teh". She is very friendly and easy going person. So you can't feel uncomfortable during her "urut" or soalan-soalan cepu cemas yang dia tanya. My friend , Nazzirah ni, or kami suma panggil die "aa" saja, cakap dia pergi mengurut dengan mak teh lepas keguguran hari tu, then trus lekat, a month after. The die mention kt group watssap, dengan perasaan takut2 sb dctor pesan suruh berehat dlu tp dah terlekat.

Dalam group tu suma duk suruh la aku pegi mengadap mak teh ni. Senior kami pn ade yg dah conceive jumpe mak teh ni, die pun 2 tahun kawen. So mgu lepas sabtu aku pergi la mengadap. Then mak teh ni mcm mistik skit la, die tnya nama kami suami isteri, mak kami, then anak ke brapa so on and  so on. Lepas tu die urut-urut, then die ckp badan aku ni keras la ape la. Mcm-macam la org tua2 ni kan. Lepas tu die suruh kami beli susu kambing ade habbatusauda', susu ni perisa coffee.. dan sangat sedap! Mak teh ade bagi maajun , suruh makan sampai period. Die kata period nnti lebat sikit. Lepas tu datang balik jmpe die tp tak mo bersama (Ehem2) lepas 3 hari period tu. Datang tu bawa barli, madu tualang and telur ayam kampung. Sgt mistik, trus confius. Tp cuba la sb dr pemerhatian mak teh ni tade jampi pelik2 kan. Tapi maajun tu best sb buat ak sendawa je utk buang angin dalam badan. Niceeeeeeeeee!

So, kite turutkan aje la dulu kan?

To be continue!
(lepas jumpe bw brg2 tu nnti kite cite lagi k?)

Valentine by Kina Grannis

I'm totally in love with this song! Such a sweet song!

Actually, this song is a "save the date" promo for one of my ex-colleague. The song was nice and lovely. 

This is the lyrics ; 

Love, it’s a special day
We should celebrate and appreciate
That you and me found something pretty neat
And I know some say this day is arbitrary
But it’s a good excuse that I love to use
Baby, I know what to do
Baby, I will love you
I’ll love you, I’ll love you
Love, I don’t need those things
I don’t need no ring
I don’t need anything
But you with me
‘Cause in your company
I feel happy, oh so happy and complete
And it’s a good excuse that I love to use
Baby, I know what to do
Baby, I will love you
I’ll love you, I’ll love you
Yeah, it’s a good excuse that I love to use
Baby, I know what to do
Baby, I will love you
I’ll love you, I’ll love you
So won’t you be my honey bee?
Giving me kisses all the time
Be mine, be my Valentine
So won’t you be my honey bee?
Giving me sweet kisses all the time
Be mine, be my Valentine
Ohhh, Oh woah, Be my Valentine

Then you can download the song here!!!!

Thursday, December 5, 2013

Review of Super Magic Glow White and Shine

Salam to all!

Seem last entry I ade cerita pasal product Super Magic Glow White and Shine ni, siap gtau sapa nak boleh inform kt watssap or we chat kite 019-3637173.

Okey, hari ni kite nak share pengalaman kite sendiri tau, minum separuh dr Super Magic Glow White and Shine ni. About 3 minggu minum.

As per pix attached, ni perbezaannya, pix ni dr angle yg sama, pencahayaan yg sama, bilik yg sama cuma baju je lain pakai waktu snap this pix.

Nampakkan perbezaan?

Product ni juga bagus untuk penghadaman, iaitu memudahkan pembuangan toxic dr badan kite (pendek kata mudah nk yak2 la minum ni). Minum pagi rs kenyang dan sedap, minum malam plak esok pagi trus buang semua tau! Perut rasa legaaaaaa sangat!

Harga jugak berpatutan! Murah Rm79.90 + Rm 6.00 postage....

Sesiapa minat boleh la cuba!

Thursday, November 28, 2013

Super Magic Glow White & Shiny Untuk Keremajaan dan Detox juga!

Salam Semua, 

Today nak cerita pasal satu product kesihatan dan kecantikan ni. Mulanya ade BFF ni promote, die tunjuk pix die amalkan this product. Nampak ketara la bezanya. So, dengan eksaitednya aku pun tanya la kat die benda die makan tu ape, ape kandungan die, ade side effect ke tak, macam-macam lah aku tanya die. So die cerita la pasal product ni.

Ni la kawan kite yang duk cerita tu ....

                                   

Ni la product nya! Tadaaaaaaaaaaa.....


Super Magic Glow White & Shiny.... It's a Secret of Staying Young

  • Kesan di lihat seawal 3 hari kerana gabungan 7x STEM CELL ( swiss apple, tomato, roselle, strawberry, maquiberry, blueberry dan acaiberry ) + COLLAGEN + EXTRA L-GLUTATHION PURE 100% + EXTRA VITAMIN C + Q10 dan 39 MIX BERRIES untuk penyerapan yang paling pantas dan berkesan
  • Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya kerana 100% extrak buah-buahan & sayuran
  • 100% halal, buatan bumiputera islam dan 100% buatan Malaysia
  •  Harga paling MURAH di pasaran ( tidak terdapat di mana-mana tawaran harga murah macam ni)
  • Sesuai untuk pelbagai peringkat umur
  • Meningkatkan system imunisasi badan serta tinggi antioksidan
  • Mencegah sel kanser
  • Tiada kesan sampingan
  • Di akui keberkesanan dan banyak testimoni dari penguna-penguna malaysia

RAMUAN Super Magic Glow White & Shiny ni ade banyak! meh saya ceritakan :

Ramuan terdiri daripada : L-Glutathione, 7x Stem Cell ( Swiss apple, roselle, strawberry, tomato, maquiberry, Acaiberry, Blueberry) Extract mixed berries ( blackberry, blueberry, acerolla berry, elder berry, acai berry, cranberry, raspberry, billbery etc.), Cucumber, Pomegranate, Hyaluranic Acid, Hydrolyzed tilapia collagen, Peptide, Vitamin C, Honey powder, Tanakha, Astaxanthin, Pine bark, Papaya, Turnip, Q-10 plus, Bird’s nest.

                                     

SIAPA YANG SESUAI MINUM?
  1. Lelaki dan wanita
  2. Ibu mengandung, selepas bersalin, gugur dan menyusukan anak
  3. Sesuai untuk pengidap kencing manis dan darah tinggi
CARA MINUM SUPER MAGIC GLOW WHITE & SHINY:

Masukkan 150 – 200 ml Air Sejuk Ke Dalam Shaker. Masukkan 1-2 Scoop Super Magic. Goncang Hingga Larut Dan sekata. Minum Satu Jam Sebelum Sarapan pagi ( perut kosong ) Atau Sebelum Tidur.


CARA NAK ORDER :
HARGA TERMURAH DIPASARAN
1 Jar : RM79.90
Postage RM 8 (semenanjung) RM 10 (sabah/sarawak)
Bukan tu Sahaja Anda Akan dapat MAGIC POWDER & SHAKER secara PERCUMA!!!

BERMINAT NAK ORDER????

==>Sila Watsapp/WeChat/ SMS saya kat no telefon ni : 019 - 3637173 (Nik Norehan, panggil nik aje)

Tempahan akan sampai dalam masa 1-3 hari hari bekerja.

Jom ORDER sekarang untuk kelihatan PUTIH BERSERI DAN CANTIK MENAWAN SEAWAL 3 HARI sahaja!!!


Kalau nak tahu lebih lanjut, sila like page ni SUPER MAGIC GLOW WHITE & SHINY ni. Semua testimonial ade kt sana. 

The story of a Lovely Newly Wed 'Nik Noor Imani & Khairul Ashraf Bin Ariffin'

Assalamualaikum.

On last 21 of  November 2013 which is on Thursday, my beautiful sister Nik Noor Imani Binti Nik Hussin was selamat di ijab kabul with one pronouncement and she is now a wife to Khairul Ashraf Bin Ariffin.

Dearie, Welcome to a marriage life.

As for the preparation, I do apologised that I can't help you a lot. I come home to mama's house pn right a day before the akad nikah which is on Wednesday, 20th Nov. But luckily you by your own manage to do the preparation lively and fruitful. Congrats on that dear. And the most important that our big bro Nik Mohd Zahid are currently on leave from his classes, so he manage to helps a lot of things. He is now back to UiTM already and starts his QS classes.


After Zohor on 21 Nov tu jugak my mom and my dad prepare some solat hajat for orang masjid dan jiran terdekat. This Solat hajat is for my sister in law, A'dilah Marzuki. She's currently pregnant  about 7 months. The solat hajat is for the baby and mother, so that every single things go smooth during her labour. To ease during giving birth and ensure all things go smooth. The baby is girl actually! InsyaAllah this coming January/February I'm gonna be aunty!



On Solemnisation Day.

The akad nikah was done by Imam Zam after Isya', he was ohsemm lahh boleh dikatakan. He is also the one who does my hubby's akad nikah. So, he is the Imam akad nikah family kami. Hope that he is still there during my younger sister's wedding nnti. Which is a long way to go kot, cause my sister Nik Aishah Binti Nik Hussin currently is busy with her SPM. Then a day before I come back to KL she'd mentioned that her SPM's Add Maths paper dah bocor, some of her clans got the question with answer plak tu. She's bengang! hopefully no re-exam of the paper la...pity my cute sister.

That night, the guests was served Nasi Kerabu, which is one of popular Kelantan food. The guests are from Melaka, they tried hard to eat this. Original plan is Nasi Dagang, but the caterer is not available on that day. Some of the quests cicah ikan celup tepung with sambal. This is the symbol of they don't know how to eat the Nasi Kerabu. Kesian lagi la kat guests.




Okey done akad nikah, the next day is the Wedding Ceremony Day ! 22 November 2013.



This is the bride! Comel bak arab kata my office clans. hik3. Please ignore the chubby Kakak of pengantin :P. The feast was meriah yet a lot of guests, the relatives come and greet the bride and bridegroom. My mom and dad is the most important & the busiest person on the day. Every people come to see them, some of relatives ni me pun tak kenal. So they choose mom and dad on that day. hahaha.....

The food on that day was ohsem! Sedap dan menarik. My mom choose Hj Halim Catering, one of famous caterer in Kelantan. Tak jumpa link nk kasi contact number if anyone out there interested. Some of the menu are ; ayam percik kelantan, black pepper beef, gulai dalca, sambal and nasi putih & nasi minyak. Other side menu are laksa kelantan (from Che Yoh laksa, the stall is in front of the stairs on second floor of Pasar Siti Khadijah), pengat pisang, tapai and  choc & banana mini cup cake.




Ok. the end of the story of my sister's wedding. so I tempek one picture of happily married couple seminggu sudah.

Congratulation to both of you, Nik Noor Imani & Khairul Ashraf.

Dengan Ini Me as the eldest sista in this family endorsed the wedding ceremony of Nik Hussin's family stop for a while, untill further notice of next wedding invitation. 3 down, 2 more to go!

Okey. Thank you for reading for those who read lah kan! hik3



Tuesday, November 19, 2013

Detik terindah diinspirasi oleh iklan Fair & Lovely,dan mempunyai sambungan untuk cerita ini di Ilham Karangkraf

Today nak cerita pasal Detik Terindah Fair & Lovely lah....

Ok, First of all, korang mesti tgk iklan ni kt tv kan? suweet gittew, perempuan tu resah2 sb ending pix msg mamat tu tergantung mcm nk putus je kan? lepastu di lamar in Englishnya being proposed, muka perempuan tu pun ceria2 la...comel!

Yang comelnya pix msg tu dr awal perkenalan, so dr kulit perempuan tu kusam and sedikit gelap hingga la sekarang cantik berseri2. Sebab pakai fair & lovely ni la...

I'm the user of this product terpanggil nk bagi info pasal Detik Terindah ni. So sesiapa berminat sila la ke facebook Fair & Lovely Malaysia, kt sini dorang cerita mcm mana orang2 suka menulis cerpen or novel ni boleh menang hadiah!


 



Sunday, November 17, 2013

Shaklee untuk kesihatan berpanjangan

Salam

Kalau nak barang2 kesihatan organik shaklee boleh la hubungi ye?

Can help in term of consultation etc. Benda baik haruslah dikongsi....

Nik Norehan  Nik Hussin
ID 971566

Sesiapa nk beli brg shaklee leh je guna my ID ye....

Income mudah !!

Join 400,000 people worldwide who are already getting paid for doing surveys! http://bit.ly/1d7cL53

Friday, November 15, 2013

Ini yang saya sangat nak!



Ya Allah, murahkan lah rezeki Aku untuk memilikinya ..

Ameen

Thursday, November 14, 2013

A quick review of Silky Girl Magic BB Stick & Pixy Cleansing Lotion

Hi uolls, 

Rajin plak la kan update the blog...

Hari ni nk cerita pasal 2 things that made my day goes easy and feel beautiful!kah3



This thing is owesome! The stick is small, easy to carry here and there.
Die punya tekstur sangat la senang to blend, boleh sapu pakai jari jemari abang salleh aje.
Warna die tak banyak 2 je, natural & medium. Tp it suits most of warna kulit,sila la cuba!
Dalam bentuk stick yang menarik dan mudah nk guna.
Then, die punya coverange is very good. Tahan sampai 12 jam dan kurang berkilat.
First time tgk nampak mcm kering, tapi bila dah sapu kat muka sebenarnya tidak. Sangat best!
Aku ni sebenarnya pernah guna foundation/BB mcm2 dan agak mahal, tp tak sesuai,last BB yg ok kat aku Bioessence punya, tp mahal sket la
Dah jumpa yang murah dan suits me, so marilah bertukar!



Number two = Pixy Cleansing Lotion

Ya Allah, ni mmg best, tekap je kapas yang dah letak pixy cleansing lotion ni, lepast tu leh nampak semua make up di remove easyly.
Dah la moisture, delicate dan mudah nak guna!
Best double, tripple lah!
Warna botol pun pinky2 cantik betul!
Sebelum ni pakai baby oil je nk remove make up, tp masalah sikit sbb die oil, then oil lau kene baju susa nk ilang.
Yang ni mcm air, bau wangi jugak dan mudah sangat nak guna.


Ok sekian review aku buat pertama kali tulih dalam belog!Kah3...

Wednesday, November 13, 2013

Mega Project

Salam & Good Morning,

Today is Wednesday, 13th November 2013.

3 days delayed.

In this company, in this project there's a lot of crisis, a lot of problems, a lot of drama etc.

Hope that every single things go smooth and ease.

Even though I'm quite depressed being a part of this project, I do pray that every thing will settle and complete as per requirement and surely I'm praying that the structure is safe for all users out there.

Ameen.

Monday, November 11, 2013

The wedding of Khadijah & Zulil

Salam to all,

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Congratulations to ;

Khadijah  &  Zulil

May Allah bless this beautiful wedding and be prepared mentally and physically.

Marriage life is fun, yet a lots of things to be reveal for both sides. Tolerance in both husband and wife, accepting the good and bad habbits of both, sulk & weep of both etc.... a lots more to be reveal.

May forever in love till jannah dear.
In Syaa Alloh will be given cute, adorable & genius babies...

Till then peeps, bye bye....

Friday, November 8, 2013

Perihal pergi Klinik CD 11 hari tu sampai sekarang

Assalamualaikum to all the readers,

Today I would like to share what is actually happen on my second visit to Klinik Pakar Wanita Suria. Previously I've been saying that I would like to telll this story in my next update right? So lets start the story then.

This entry is continual updates of this Perihal Dr Suriati, Klinik Pakar Wanita Suria article.

I was prescribed by Dr Suriati Clomid, then I pun telan accordingly as adviced by Doc. On CD 11, I went to see Doc, then she scan my V, using the TVS. The Doc said that the ovum still kecik, dan the enlargement of the ovum is very slow. At that time Doc mentioned that the ovum folicle size is 7-8mm which is small.  The Doc also explained about the hormon level of mine which is everythings is OK. Then, Doc ask me to come again after 3 days.

CD14. I come again see the Doc, the she scan again, the ovum folicle size is 13mm, and not mature yet. The endo lining is just ok and nice.

CD17, come again and the folicle size reduced, the Doc suspected that the egg have already released. Then, terlepas la utk the Doc kasi time to Ehem2.... then the Doc ask to come again on next cylcle on CD2. Habis la duet utk scan aje...sedeihhh je.

31 Oct 2013 (CD1) then CD2 jatuh hari Jumaat, then tak pegi sb bajet2 Saturday can go, lupaaaaaaaaaaaa.... plak Saturday tu Deepavali , then the clinic closed. Delayed till CD5, call to make appointment, tp the nurse ckp better come on CD 2 next cycle, if dtg jugak then clomid tu Doc kasi mungkin tade effect jugak.

So, now....tgu la next CD1........

Hopefully tade next CD la...please Ya Allah, Ya Rabb............

Lau dtg period then starts all over again lah gamaknya

ok. itulah the story


Saturday, October 19, 2013

Cinta

Setelah 2 tahun bersama.....semoga ikatan ini kekal dan dikurniakan rezeki zuriat untuk memuliakan keluarga kecil ini.

Monday, October 14, 2013

Communication with BFF during office hour


Ini lah caranya ..... 

Dan hari2 gossip mcm Bff kenal mengenali org ofc n keje ....





Aidiladha - Puasa Hari Arafah

Assalamualaikum, 

HARI ARAFAH adalah hari embilan Zulhijjah. Ia adalah hari terbaik sepanjang tahun kerana Nabi s.a.w. bersabda; "Tidak ada hari yang paling banyak Allah membebaskan hambanya pada hari tersebut dari neraka dari hari 'Arafah" (Riwayat Imam Muslim).





Hari Arafah merupakan hari yang mempunyai kelebihan tersendiri. Jika para jemaah haji diwajibkan berada di padang Arafah untuk wuquf di sana, kita yang tidak berkesempatan untuk menunaikan haji dianjurkan untuk berpuasa pada hari ini. Kedatangannya setahun sekali ini janganlah disia-siakan. Kita juga dianjurkan untuk berzikir dan berdoa kepada Allah pada hari ini. (Boleh doa untuk TTC skali ya kawan-kawan)



Semoga amalan kita bertambah dari tahun yang telah lalu dan dosa kita diampunkan oleh Allah. Gunakanlah segala peluang yang ada demi menambah lagi bekal akhirat kita sebelum bertemu Allah di hari yang tidak ada pertolongan lain selain mereka yang menemuiNya dalam keadaan hati yang bersih dan selamat daripada kekotoran dosa dan noda.

Wednesday, October 9, 2013

CD 11 visit

Today is the day!
Marilah jumpe gynea..
Nnti kite cerita ape yang berlaku ok?


babai

Wednesday, September 25, 2013

Pinky moo moo

Happy Birthday - 27

Dear all,

Today is the day! My BFF is turning 27 and in a few months she'll be a mommy!

I love her, I love her!

She has been with me since my Uni life doing our BSc Environmental Management System (Uni of Malaya of course). But now, she's working in SME Corp Msia (Jauh sgt lari dr bidang)



Marilah mari budak uni join internship SME, kwn baik sy handle anda!!!! mari2!!!

Okey! I love you more and more NURUL ZAHIRAH AYOB! semoga Allah kekalkan silaturrahim yang indah ini. Oh! psl MOO Moo~ pinky tu bila aku tgk pix tu aku trus ingt ko suka MOO Moo~ dlu, tp this one is pink, I think now on u like pink already kot! hahahahaha

Thank you for supporting me in any field of my life! Hope this relationship remain till anak cucu kita!

Ameeen.

Jg diri, jg kandungan , jg ur blissfully married hubby (ATOK), jg mak mertua dan ayah mertua, jg umi baba jugak! dan jadilah kakak yg baik untuk adik2 kau!

Bye Bye WEKk, Zach, Harihaz cantik

Tuesday, September 17, 2013

Wordless Tuesday at 5.00PM (Wanna go home...Please move faster TIME)

Green Apple Awards (Silver Winner) for 2nd Penang Bridge Project


Please be on time

My cycle for this month already 30days, but still, the Miss P is still not coming and also there's no signs of coming.

I need to go to Dr Suriyati, please come..... Please.... Next please be on time, I need to schedule my "fertile day" properly, and know my ovulation day.


Oh, btw, just now my old friend is asking me about trying to conceive with BIODEX, she said that BIODEX will be holding an event , which is all of their customers were gathered and will share their successful testimonials using this product. This event will be held at the BIODEX stockist in Wangsa Maju (on 29Sept 2013) which is near to my residential area. If there's a chance, maybe will ask husband to join this event, InsyaAllah.... Feel free to visit their web at this link http://www.biodex2u.com.my/ for more information.

Ps - My hubby's n me BIODEX's honey still in their box, will use it till the next visit to Ustaz Sadi. But still don't know when will go and see him cause currently we're on treatment with Dr Suriyati.

Me wanna share a moment of Kak Cik's convocation, but malas nk karang, so will update it later okeyh? (Bajet macam la ade org bace belog kau nikky oi!)

Till then, bye bye!


Tuesday, September 10, 2013

World University Ranking

Salam and good morning all,

Congrats to University of Malaya my former uni, for both of my bachelor degree and master degree...

Love being UM'ian.... ♡♡♡

May this uni produce good students...ameeen...

Thursday, September 5, 2013

Wordless Thursday

This is the review and the documents that need to study... Ohhh man! Lazatnyerrrr tgk n study keje org yg rubbish so that I'll be the one yang akan edit.

Lagi bagus lah lau aku buat dr awal, then I do rs honorship of the system ...

Wednesday, September 4, 2013

Perihal Dr Suriati, Klinik Pakar Wanita Suria


Salam all, I think lately I`m quite often updating this blog. Cause I really2 want to update my TTC journey. I think that I need to write every single effort made during this journey.

As per describe in the title, actually I wanna brief explain about this clinic, KLINIK KELUARGA & KLINIK PAKAR WANITA SURIA (actually I get the information in regards to this clinic from one of blog that I used to read, this is the link http://inaachik.blogspot.com/2012/12/entry-khas-buat-ttcian-trying-to.html). Why I choose this clinic eventho I’ve been to Pusat Perubatan Naluri which is near to my house? Why and Why? Hehehe.... I’ve been to Naluri about 2 times, done with sperm count test and I’ve been prescribed with Clomiphine for one cycle or period. Then Dr Kamaria, said that to come back if period turn up for next month. The next month my period turns up, but a bit late, if I’m not mistaken 3,4 days late. Then at that time I’m quite busy with Audit preparation, so I miss the follow up check. Then I stop TTC with Dr Kamaria, she’s ok la, but she’s not explaining much so I feel annoyed with her. After I stop TTC with Dr Kamaria, I tried to TTC by taking the Shaklee supplements only (I'm also Shaklee independent distributor , feel free to visit this http://shaklee2101.weebly.com/).

Then after Hari Raya, I start my TTC. Then, I came across this Klinik Keluarga n Pakar Wanita Suria. This clinic open in the evening and night, it’s seems like easier for us to follow up. Since in Pusat Perubatan Naluri I have to take MC, EL or half day for follow up, I think it's better to move into this clinic. Eventho this clinic is quite far which is in Cheras, but I do satisfied with the service. As for the doctor, I do like Dr Suriati, she’s humble, explained everything well (sampai saya dan suami faham la), then, she seems like sincere to help us in this TTC. During my first visit , she just scans my womb, then she measures the uterus. She said that my womb seems to be fine with no problems like cystic fibrosis, pcos etc. After the scan, she explained all the details. She ask us to come to her clinic after my 2nd day period. For the 2nd day period, she said that she’s gonna give me clomiphine and after 3 days on clomiphine, she asks me to come to scan the egg.

This procedure is to examine the size of the egg and predict the ovulation time, so that the right time to make babies predicted. The best condition for making babies are;
  •  Follicle size (contains egg) should be 18-22mm
  • The follicle count should be intermediate (if many, maybe to have twin babies)
  •  Endometrial thickness should be 10mm (minimum 8mm)

Total of expenses for the 1st visit is Rm135.00. So for me, the price is ok compared to Naluri which is near Rm200.00.

So, I have to wait till my next period, then consult Dr Suriati for the next progress of TTC. See you then Dr, will come accordingly.


This story will be continue till the next visit.

Lot of love, 

Nikky

Wednesday, August 21, 2013

Piss off!

A day by day, I felt pissed off with my office task, environment etc. But Why??? Cause of the top management who don't like my bos and his superior!  My says go to my MD!! He got professor title, ge got doctorate title, he got Dato title, he got so called tanda on his forehead (kuat agama la kot) but the way he treat and served us as an employees is not the proper way.

Why??? Cause he got favorite people who can say anythings and the said is approved as the best solutions. Its so called favoritism!!!  Then, the team can't do the task properly, the operations and maintenance likely to be started cause of the opening date nearly around the corner. BUT, the procedures are still not there, give us (me and bos) the draft of rubbish! Even to print out which one come first and which one after pun I can't!! The standard template was given, the numbering should be accordingly stack, the wordings and grammar also trash!... But this fav people claims that they've already finished up all those things coordially. Then, gives the trash to our department to finalized and implement it. So, what to aspect???? Pissed off!! The fav people are director's fav and that director was MD's fav. Huhhhhhh

Ok. Done for today!!

Ya Allah kurniakn lah rezeki untuk kami supaya bersabar dalam dugaan ini.

Wednesday, August 14, 2013

A job or profession

A reading process is one of the method to get knowledge but still I need practical to totally understand.

I wish there's a better job for me out there.

Just wanna share that the UiTM tenaga pengajar muda is now opening...

Ya Allah please lead me to the best way of job satisfaction in life to get better lifestyle.

Ya Allah, please ease me for the pintu2 rezeki, ease me to get zuriat yang baik dan soleh solehah... ameenn

Regards
Nikky

Monday, July 15, 2013

Masih berusaha, hanya dengan ketentuanMU

Hi, It seems to be a long gap kn btw last update? Sorry jarang2 sgt buka blog ni.

Today I just wanna share, share somethings that goes wrong when my miss p menjengah. FYI, I'm currently on TTC (trying to conceive), tp rezki Allah utk zuriat kami masih belum kelihatan lagi. 1 Sept 2013 ni ulang tahun ke 2 perkahwinan kami, masih tanpa zuriat memeriahkan kehidupan keluarga kami. Tp insyaAllah ada rezekinya, itulah keyakinan suami. Dengan keyakinan ini juga lah mematangkan dan meredakan aku. Thanks Allah for pinjamkan suami sebaik dia. InsyaAllah pinjaman ini akan dipanjangkan sehingga ujung nyawa dan di akhirat kelak. Ameeen.

Hari ini br dapat appointment dr Dr Hamid Arshat, then, the visit is on 5th Dec 2013,lamanya la nk kene tunggu. Harap2 ade sinar. Sblm ni pernah ke Pusat Perubatan Naluri (Dr Kamaria), then she diagnoses me with no problem & husband also with normal condition. Pernah consume clomid utk 1 cycle, then stop, with reason that I cannot commit with that during that time.

Next, I go for Rawatan Islam, utk check whether any benda tak patut pada kami. Tp tade ape, cuma ustaz diagnose that I have small tube on my left. Then, he want us to come for next session (3 times) with madu2 dr biodex (for men n women). Madu2 mentioned dah dibeli tp msih belum berjumpa ustaz utk sesi seterusnya. Balik nnti nk bincang dgn suami ape next. Mungkin jmpe ustaz dlu sblm rwtn Dr Hamid Arshat kot. (so nnti tgk la cana).

Currently juga, aku amik supplement from Shaklee, dgn hrpn ade rezki , tp dlm ms dua bulan ni msih belum nampakkan hasilnya. Tp still consume. Bulan ni, period delay about 1 week, sgt2 mngharap tp tiada. Mungkin sebab bz dgn kerja period delay.

Ya Allah, aku mohon kepadaMu, kurniakanlah rezeki zuriat yang baik, soleh & solehan untuk kami.

Ameenn.

Lots of Love,
Nikky





Friday, March 1, 2013

Nak cerita! Nak cerita! Nak cerita jugak

Last period end, I went to see ‘mak cik zah’, she is one of ‘tukang urut’ suggested by my hubby’s friend. I went to see her during 2 days after my period end, then she said that should come to see her during the period which is 2 or 3 days before end. So, then she said that tak apa lah, then she starts to ‘urut2’ me. She give me full body massage, and mentioned that massage is not only for conceive, but this traditionally massage also for body refresh! She said that my body is soo called ‘kasar’ then she ask me “ are you lasak orangnya? Your body seems like kasar betul.” Then I rs mcm she said that I ni mcm jantan kot smpai die kata mcmtu. I ckp la kt die yg I ni keje pegi ulang alik Penang tgk site segala, buat audit n follow external auditor buat audit. Then she said ‘ oooooo...patutla badan kasar’. Astu I pun risau la, lau kasar2 ni tak leh preggie ke??? Cuakkk wooooooooo~... then dgn softspoken ‘mak cik zah’ said that, NO...tak la mcm tu, Cuma kasar sket, sbb salu makcik urut perempuan2 ni walaopun badan besa tp lembut, awak ni mcm kerja askar. (ok. Makcik maik kasar, terasa hokkeyyy). Lepas urut2 die kata next lepas period dtg mai lg ye, buat 3 kali, InsyaAllah ade la rezeki. Tp rezeki tu dr tgn Allah saw, oleh itu ini salah satu ikhtiar, tp jgn lupa doa byk2. Aminnn...Allah tu dgr doa hambanya. Tamatlah cerita hari ini. Jom buat keje! Setel yg ni otak tenang ok! Otak tenang! Buat sekarang! Jgn main2!

Thursday, February 28, 2013

A step closer! Hi to TCCian!

Ok. 1st step dah di add kan diri ini ke TTCian grup oleh jay farhana . Thanks! hope byk info dan leh bantu saya dalam usaha TCC ni! aminnnnnnnnnn

Wednesday, February 20, 2013

Impian dan cita-cita

Semua cerita pasal impian dan cita2. Semua org nk ckp yg die nk itu nk ini. Semua org pun cerita bnda ini awal2 tahun ni. Aku ade jugak tp aku tatau la bila ak nk mula sebab ape yg ak dpt dan ada kt sini msih belom puas aku rasai. Walaupun aku kdg2 dibenci dan dianggap bodoh. Tp ak syukur ssbkn org mcm ni aku jd kuat walaupun dgn suami aku lah manusia paling rapuh. Tp ak cuba kuat.

Cerita 1.
Aku msih disini, di projek jmbtn kedua penang. Walaupun kengkawan lain sudah pergi meninggalkn kami. Harap ak boleh brtahan sampai hbs project.

Cerita 2.
Angan2 PhD msih belom terlaksana. Setiap kali stress ak tulis proposal. Tp bila stress ilang aku rs hidup aku heaven ak tglkn proposal itu. Then bila akan sambung pun tak tahu. Stress dgn diri sendiri.

Cerita 3.
Anak. Mdih belom pun nampak sinar rezeki ini dr Allah. Semoga ade. Last week pergi urut dgn mak cik zah. Then hope ade la rezeki tu drNya. Stress jugak.

Cerita 4.
Angah nak kawen. 21 March 2013.

Cerita 5.
Achik pun sama prepare for her wedding this Dec 2013.

Mcm summary cerita diri sendiri utk thn ni. Ok la ni nk update sket. Ramai tnya2 ni I pegi mana lama tak blogging (poyoss lah). Aku nk step in kt dunia ttc tp tatau mcm mana nk mula, rs kene try to tgur2 ttcian rsnya. Ok.
Akan mula tidak lama lagi. Thank.

Nanti update lagi :p