Saturday, October 31, 2009

i miss, u miss!!

yesterday

i miss my mom badly~
i wish she was here with me
so do Ameraisha( kakak ipar of Izuddin)
me n amera wish can go back to KB!

haih~
but i cant, i have job to finish up, but then, Dec also gettin closer~
haih~ i think i have to reshuffle my mind!!!!

the life also may differ after this~
i wonder i can do it or not!!
(please pray for me fwens n relatives)
my mrfLurry said that he knows that i can do it, but me....i'm so scared!
before i continue all those things i have to go home
(miss my mommy and my beloved abah too)
i think chit chat with my mommy can reduce my stress
she knows what can comfort me! love u ma!! a lot!

today!!

i luv him a lot!
he miss me a lot to!

today also have to attend my frends "majlis pertunangan"( wat is it in English???)
new experience maybe~
look around for my becoming "pertunangan"( yang tak tahu bile lagi)
haha
all of you out there
pray for us okay??


tomorrow have sumthing to do with him~
hope for a beautiful day tomorrow

i miss him badly also~
i miss my family badly~
i miss my nenek also!!

Thursday, October 22, 2009

i wish i can be the most happy princes ever!

tajuk entri ni ade kaitan tau ngn hidup saye

kenape ye bile seorg perempuan jatuh cinta
kasih sayang tu ingin sekali ditunjukkan
tapi makhluk berhalkum ciptaan Allah itu, kadang2 seakan tidak lansung memahami
bukan untuk mengongkong tapi untuk memberitahu itu perlu supaya hawa tidak risau dan gelisah apabila adamnya tidak bersama
mungkin jika berjauhan ini bukan masalah bagi sesetengah orang, tapi bukan hawa yg ini, mungkin hawa yg lain.
adam kadang2 lupe Allah jadikan hawa untuk menemani hatinye, tapi bila adam dikelilingi tugasan dan kawan2 dan juga "games", adam ini lupe bahawa hawa masih seperti hari2 biasa menunggu adam, dengan sedih hawa kesal dengan apa yg adam lakukan
selepas hawa sedih dan merajuk, adam memujuk, pandai sungguh adam kan??? kepakaran memujuk nye....tapi kadang2 adam lupe lagi, dan adam masih membuat kesalahan lama, dan adam tetap mengulanginya
dan sekali lagi adam memujuk dan memohon maaf, hawa kalah
tapi keadaan masih same..
kenape manusia di jadikan berpasangan dan kadang kala ia sukar untuk mencapai persefaham
saye tahu, sume akan kata, setiap pasangan saling melengkapi..
tapi kadang2 sukar untuk hawa dan sukar jugak untuk adam..

kenapa menyukai dan mencintai itu sakit kadang2???
boleh tak kalau selalu bahagia?
tanpa masalah
macam tak mungkin kan?
inilah kehidupan

kepada incik adam saye , ini tribute untuk awak
tapi saye tahu awak takan bace
ini untuk kepuasan hati saye
tapi awak tetap insan yg buat saye rase bahagia
cane???
haiiiihhh~
susahnyeeeeeeeeeeeeeee

saye harap hari ini lebih baik dari semalam...
sume orang tahu, masa sangat berharga...oleh itu hargai masa dan lakukan yg lebih baik untuk hari ini dan esok, serta seterusnya

ooooohhh

psal life saye, saye akan update lepas december ni~
nnti akan saye ceritakan ape yg jadi sebelum n selepas dec nnti

saye mengharapkan berita gembira, En Izuddin kate~
jangan risau~
lau rezeki takan kemana~
harapan penuh untuk kejayaan akan datang

time kaseh support saye dan kadang2 buat saye menangis!!!
kan????

bile agaknya saye akan jadi puteri yg paling bahagia dan tidak lagi menangis untuk kehidupan saye????

Wednesday, October 21, 2009

kerja!

MENCARI PESERTA INDIA BAGI SATU SESSI PERBINCANGAN DALAM KUMPULAN

SUKARELAWAN UNTUK 1 JAM DIPERLUKAN
1. BANGSA: INDIA
2. WARGANEGARA
3. BERUMUR 18-44
4. TAHAP PENDIDIKAN: SPM KE BAWAH
5. BOLEH BERBAHASA MELAYU DAN INGGERIS
6. SAGUHATI AKAN DIBERIKAN SETELAH SELESAI


UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA HUBUNGI
03 7967 6694 / 5739 (NIK)

Monday, October 12, 2009

tahniah!

mek la...kak nik suke la ituuu

"perkara paling jauh dengan kita adalah masa yg telah ditinggalkan"

rindu lak kat sume yg telah berlaku dalam hidup...

Alhamdulillah...sudah berkonvo kamu...
tahniah yer~


semalam bersamaan 11 oct 2009 Muhammad Izuddin bin Salleh dan juga Wan Amirul( yoo) telah bergraduasi..

tahniah buat kamu berdua..
ucapan tahnniah yg teristimewa buat Muhammad Izuddin, setelah sekian lama belajar..kamu sudah bergraduasi

saye???

dah bergraduasi juga...


saye masih menunggu sesuatu yg akan saye capai beberapa bulan lg

ya Allah. permudahkan la segalanya~

Wednesday, October 7, 2009

syukur!

penantian saye yg pertama sudah terjawab

Alhamdulillah
semoga segalanya berjalan lancar dan saye cekal dalam menghadapinya

penantian kedua???

masih dalam status menunggu, semoga ini juga akan berjaya


saye mempunyai masalah komunikasi

  • tak pandai cakap english sedangkan english tu penting,and also akan jadi makin penting bagi saye lepas ni
  • komunikasi dengan en MIS saye yg sgt la kurang berbanding dulu, saye faham dua2 bizi, tapi ni bukan alasan untuk kami semakin menjauh
  • komunikasi dengan org yg lebih tua dan matang..
  • komunikasi dengan majikan yg best

semalaman saye tidak dapat tido ngn lena, byk yg bermain difikiran, ditambah pula dengan tindakan yg menyakitkan hati.
saye bersalah ke???

kadang2 rase macam nk tarik balik ape yg dah berlaku, tapi tak mungkin..
sayang dengan semua yg berlaku. dan sayang jugak pada ape yg telah dibina.
tapi, cube la faham..semakin lama, semakin sukar untuk memahami
semakin lama semakin mengenali, semakin sayang, tp semakin sakit hati...

okay la...till then to be continue.


Friday, October 2, 2009

menunggu

waiting for 1 ????????

waiting for 2?????????


hope all that i've been wait be sumthing that will brighten mylife

i really hope it will

i feel bored now
life keep on busy, but all those things keep on going in a same way


till then, bubbye...
got to go

hope today there's a gud news!!!!
pray for me fwens