Thursday, March 12, 2009

going H.O.M.E

da dekat 2 minggu saye kat sini
saye kene kembali ke kelantan
balik umah
keje off seminggu , sebab cuti sekolah
pastu baru mula balik...
23rd ade filed work
saye balik KB bersama cousin saye dan tunang die
huuuuuuuuuuuuuuuuh~~~
orang kate org bertunang ni darah manis, harap2 semua selamat la
doakan saye selamat sampai umah ea sume?


mrFlurry saye pon balik jugak malam ni
die balik sebab abang die kawen
die ade test bile balik dari kg tu, ckap kat die lau tak balik tak boley ker? die ckp, lau nnti die kawen abang die pon tak balik nak ker????...ermmm... diam je la....
die suke gune reverse psyco ngn saye....


ermmm......cousin saye tuh same baya ngn saye, die nk kawen saye tak rase pape pn...maybe sebab aim saye nk kawen lambat lg kot...lagipun die lum habis lg blaja....cane nk kawen????
nnti2 la fikirkan pasal kawen ni. bnyk lg benda len yang saye kene pikir dulu


blog ni akan mendiamkan dirinya selama akan diberitahu kelak...hehehee


ma, abah, time kasih atas segalanya
adik2 yang best, terima kasih juga
kawan2, time kasih ye semua
mrFlurry, time kasih juga untuk segalanya..

Wednesday, March 11, 2009




kerja...kerja...kerja...


Tuesday, March 10, 2009

sesuatu yang saye belum tahu

mase tengah buat keje transcribing ni tadi, saye rase buhsan sangat dan penin kepala saye. so saye pun membelek la blog2 kawan2 yang susah lama saye tidak kunjungi. saye terpikat dengan blog bekas rumet saye kt UM tu, ermmm...pasal nak kurangkan berat badan, rupanya untuk kurangkan berat badan ada cara yang betul dan ini penting untuk kesihatan kita, terutama perempuan...bagi saye seorang perempuan lebih mudah untuk mengalami kenaikan berat badan, mungkin akibat emosi, hormon yang tidak stabil akibat daripada keadaan sekeliling kita...lagi pun perempuan juga mudah tersentuh, sensitif. faktor kenaikan berat badan adalah satu persoalan sensitif bagi wanita. bagi bekas rumat saye tu, saye menyokong cara diet yang die amalkan, sebab bukan sekadar mahu mengurangkan berat badan tetapi mengekalkan tahap kesihatan yang baik.ini penting, wanita perlu kekal sihat dan juga semestinya ingin berasa cantik selalu. sebenarnya bagi saye, cantik tu akan terpancar apabila kita mempunyai tubuh badan yang sihat dan jiwa kita jauh dari hasad dengki, jika jiwa kita tidak tenang dan penuh dengan hasad, keburukan perasaan macam tu akan terpacar ke raup wajah kita. ini membuatkan cantik tu semakin menghilang.


cantik itu kan subjektif
ini kerap diperkatakan oleh semua
ini benar kerana cantik itu sangat luas perspektifnya
cantik dari segi budi bahasa
cantik dari segi perangai
dan cantik dari segi paras rupa
cantik budi, hati, perangai akan menyerlahkan kecantikan seseorang
kalau cantik tapi perangai buruk
orang akan tetap kategorikan die sebagai tak cantik
cantik itu yang indah dilihat
dari pelbagai segi
betul tak?

saye sebenarnya tengah buat transcribing pasal kesihatan lelaki
ermmm....ni daripada perbualan 10 orang doktor perempuan
pendapat, pandangan dan apa yang mereka tahu tentang ini
selalunya bila dikatakan tentang kesihatan lelaki
kebanyakan akan melihat daripada perspektif kesihatan seksual bagi lelaki
Adakah anda tahu yang kebanyakan lelaki malu dan tidak mahu mendapatkan nasihat dan pandang doktor apabila mereka mengalaminya? mereka lebih cenderung melakukan kerja seperti biasa dan tidak mengendahkan perkara begini yang mungkin membawa kesan besar terhadap rumah tangga dan institusi keluarga yang mereka bina. terutama lelaki melayu, mereka lebih ego dan malu untuk memperkatakan tentang hal kesihatan lelaki, terutama "erectile dysfunction". mereka yang mengalaminya selalunya mempunyai penyakit diabetis, hypertension dan lain-lain. tetapi mereka tidak seperti wanita yang tidak segan untuk meminta khidmat nasihat daripada doktor tentang diri mereka, contohnya, wanita yang mempunyai penyakit "cervical canser" meraka tidak punyai rasa malu untuk mendapatkan rawatan walaupun ini juga berkaitan dengan hubungan intim antara lelaki dan wanita seperti "erectile dysfunction". kecenderungan lelaki untuk pergi berjumpa doktor adalah lebih sukar berbanding wanita.



Friday, March 6, 2009

ape yang saye lakukan

buat appointment ngn sekolah
set mase, tempat dan lain-lain



pergi semula untuk buat kaji selidik
ke atas budak2 sekolah
kadang rasa macam cikgu plak


cek borang kaji selidik

ini sume untuk dapatkan data
ini team kami

buat jugak interview
focus group discussion


kat ofis buat transcribing

Thursday, March 5, 2009

nikky. hepi

esok mau ke UKM
jumpe my sis n my bro
yay!

tapi kene siapkan keje ni dulu

*dengar lagu "jangan menagis lagi"kangen band*

nk dengar suare budak2 ni, tapi suara burung, kereta cikgu, budak2 sekolah terpekik kat kelas..etc.. sume ni yang dengar, sakit la hati saye macam ni

hepi.sebab semua sayangkan saye
marah n sakit hati.keje lum siap
hepi.duit dapat


Wednesday, March 4, 2009

mimpi semalam

semalam saye keluar dengan kawan saye
name die wawa, ajak zach jugak tp die stuck lak lam lrt ke komuter semalam,
call die byk kali pon tak dapat juga
die tension, balik je terus g midvalley
saye ngan wawa nk ajak die gi one utama...
saye jalan2 ngan wawa
nak tgk wayang tapi tade yg best lak
jalan2 tgk baju, kasut, handbag....dan barang2 perempuan yang lain
mase sampai O.U tu mrFlurry saye call, sian die sebab sekarang saye asik bizi je
kadang2 rase bersalah gak kat die, tapi nak wat cane
"mohon ampun n maaf ea"
rindu nk jumpe die
tapi malu pon ade, sebab da lame tak jumpe...hihhii
ermmm....tambah plak muke saye sun burn sebab Kelantan panas, keje lak tu tghari
terpaksa la...nasib
dah la saye makin gemuk
tensi je...hahahaha
malam tadi awal tido
pastu saye mimpi buruk
saye mimpi nenek saye tak sehat
takut sgt bile bangun pagi td
kenape ea?
bgun je terus saye macam lemah sebab takut
okiey la
saye ade keje sket mahu buat

Tuesday, March 3, 2009

saye ade keje

keje saye belum siap lagi



cane nie?????


dah la dalam FGD (focus group discussion) ni budak2 ni cakap slow jer

macam tanak cakap jer

pastu sebuk lak bunyi2 burung kat belakang
lagi la susahkan keje aku



Monday, March 2, 2009

. . . . .

lame rasenye blog ni dibiarkan tanpa entry
mungkin kah ade yang rindu???
rase macam tade jew....
tapi tape la
ade ke, tade ke
saye tetap ade disini
menjalani hidup ini seperti biasa
seperti manusia-manusia lain diluar sana
saye masih belum bersedia
bersedia untuk memberitahu dunia
ape yang kini saye lakukan
mungkin lebih baik diam dulu kot
kerana saye masih baru dalam ape yang saye lakukan sekarang
masih belum berpengalaman
masih perlukan tunjuk ajar
masih memerlukan pengajar atau 'cikgu'
sepi seketika
maaf bukan tidak mahu berterus terang
tapi tunggu

dua minggu disini
akan di manfaat dengan betul
takut ade yang terkecil hati
takut ade yang mara
tapi berikan saye sedikit ruang


hujung minggu
jumpe my sis
jumpe my mrFlurry


hari khamis sudah mahu balik ke rumah
makcik ade kenduri kahwen
kazen saye mahu kahwen
die same baya dengan saye
tapikan saye tak rase lak dicabar oleh die
sebab saye belum mahu lagi ade rumah tangga sendiri
tunggu la dulu
lagipun ade orang tu suh tunggu dulu
huhuhu

okiey la
nnti ade cite saye cite lagi k

pergi dulu

bubbye