Wednesday, December 9, 2009

heart u

She cried her heart out without a sound. Neither of us could even noticed.

So I texted her. Why the tears?

“I can’t imagine life without you guys after this..”

A year had passed since the night I saw her that way.

Hopefully we’re still the same way as we were back then.

Love you dearest friend.

Nik Norehan.



sayang~

i also hope for the same in you~

Wednesday, December 2, 2009

menjerit

mode hepi

mode gatal

mode mau lebih

mode saye mau ituuuuuu.....
cane nk cepatkan ea??

mode takut
gembira... gembira ... takutt....


sila berdoa lebih banyak!!!!

mmmmmmmmmmm......


aminn~

Tuesday, November 24, 2009

saye nk tulis,saye punye suke la....

Bilamana ketika ini saye sudah muak dan busan dengan kerja saye,saye rase busan sangat....saye rase terapi untuk ini adelah saye balik umah dan ber"riang ria" bersama family....

insyaAllah 26th ni saye balik rumah....
ma, abah, adik2 sume la saye rindu...tapi die saye tinggalkan disini kerana die bekerja(sila behave)

banyak nk kene buat cuti ni...jumpe Far, nk g tengok baby, nur shaffa humaira...(emmm..belikan ape yer???)
kawan saye dah jadi mama, saye ni....hahahaha...msih terkapai2 mencari identiti..nak buat ape untuk diri sendiri..dari mana nk start dan juga macam mana...
tapi pape pun, tahniah Far, for ur first baby...i'm aunty now for your daughter...aunty nikky~(comey kan???)

jumpe Bit gak, lame sangat tak jumpe die, this is my fwen that i know since i'm in form one..she is the first fwen that i make in my secondaru school...her full name is Rabitah binti Ramli, i also know her mother, she called 'wan'...she is already have two child, one daughter n a son...
both of my fwens are advance right???(hahaha)

me....still waiting n need to settle down my mission first..tQ to Muhammad Izuddin, the most supportive person...and the most lovable and supportive also my family...ma and abah..thanks a lot ...i love u always...

my beloved bro Famy(also known as jojo, hahaha) also the supportive bro..he is like my BF before this. When i have difficulties, i always talk to him...he is the best bro that i have...also hensem guy(hahaha..promote adik sendiri, tapi dah ade GF)

my lovely and "manja" kak cik, imani....
she also support me...but then, she always ask me, the question that i can't answer!!! haih~
the question is ....."when u are gettin married???"...i really duno how to answer it...the best solution is just silent....hahaha...but, insyaAllah..if there "jodoh n rezeki", i will get married...but not now surely....

my big lil bro, zahid...i know u've settle the SMU exam..i hope you've done well...haaaaaaaaaaa...i'm going to ask him, when i'm home..haaaa.."sila jawab ea?"
i hope he can do well....
i love this, when he said that..."tak kire la menatu ma sape, yg pnting balik raye kat umah ma dulu"...hahaha..my mom tell me that, i laugh for the whole day...

my lil sis , adeQ..aishah....manje and love milky food...haih~
her hamster die~
her cat also missing~ she is lonely~


all of you..i'm comingg~
i miss all a lot~

Saturday, November 21, 2009

salah

i'm always wrong to you

less
less
less


hope for more love

Thursday, November 12, 2009

hati

kenapa Allah kurniakan setiap manusia sekeping hati??
kerana hati yg membezakan manusia dengan binatang,lembu, kambing, kerbau(kuba dalam bahasa trgnu n kelante)

kadang2 saye rase lebih baek saye tak punyai hati
supaya saye tidak dapat rasa sakit ni
tapi tak!!
tak boleh!
tanpa hari bagaimana manusia akan bahagia?
dengan hati juga manusia merana

penat la rasa macam ni~
letih!

tolong la faham

G get up and dance_Faber Drive

No, no body stop. Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body
No, nobody stop. Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body.

Its going down tonight.
The ladies looking right
Dressed up with fancy shoes
Tight jeans and sweet perfume
The lines around the block
But we just walk right up
Were here to make a scene
Cause were livin the dream
Tonight, tonight, were gonna do it right so!

No, no body stop. Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body
No, nobody stop Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body.

Cmon and move your body

Were lining up for shots
For every friend we got
Lets down a couple more
Before we hit the floor
And when they start the beat
We'll take it to the street
Oh heres my limousine
Whos coming home with me
Tonight, tonight, were gonna do it right so!

No, no body stop. Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body
No, nobody stop Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body.

Yeahhh yeahhhh
Caught in the moment
You cant control it
Yeahh eyeahhh
This is your chance now
Get up and dance now
Everybody dance now
Move your body now

Its going down tonight
A thousand flashing lights
Were here to make a scene
Cause were living the dream

YEAH!!!

No, no body stop. Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body
No, nobody stop Everybody move
Get up and dance get up and dance
Move your body b-b-body.

Caught in the moment
Move your body b-b-body
You cant control it
No stoppin
This is your chance now
Dance now dance now
Get up and dance now dance now



mari kawan2 kite menari!!!!
yey!

saye epi tapi sedey...
sbb saye rindu!!!!
huk33
tapi ape boleh buat kan??
oleh itu kite enjoy!!!!

Saturday, October 31, 2009

i miss, u miss!!

yesterday

i miss my mom badly~
i wish she was here with me
so do Ameraisha( kakak ipar of Izuddin)
me n amera wish can go back to KB!

haih~
but i cant, i have job to finish up, but then, Dec also gettin closer~
haih~ i think i have to reshuffle my mind!!!!

the life also may differ after this~
i wonder i can do it or not!!
(please pray for me fwens n relatives)
my mrfLurry said that he knows that i can do it, but me....i'm so scared!
before i continue all those things i have to go home
(miss my mommy and my beloved abah too)
i think chit chat with my mommy can reduce my stress
she knows what can comfort me! love u ma!! a lot!

today!!

i luv him a lot!
he miss me a lot to!

today also have to attend my frends "majlis pertunangan"( wat is it in English???)
new experience maybe~
look around for my becoming "pertunangan"( yang tak tahu bile lagi)
haha
all of you out there
pray for us okay??


tomorrow have sumthing to do with him~
hope for a beautiful day tomorrow

i miss him badly also~
i miss my family badly~
i miss my nenek also!!

Thursday, October 22, 2009

i wish i can be the most happy princes ever!

tajuk entri ni ade kaitan tau ngn hidup saye

kenape ye bile seorg perempuan jatuh cinta
kasih sayang tu ingin sekali ditunjukkan
tapi makhluk berhalkum ciptaan Allah itu, kadang2 seakan tidak lansung memahami
bukan untuk mengongkong tapi untuk memberitahu itu perlu supaya hawa tidak risau dan gelisah apabila adamnya tidak bersama
mungkin jika berjauhan ini bukan masalah bagi sesetengah orang, tapi bukan hawa yg ini, mungkin hawa yg lain.
adam kadang2 lupe Allah jadikan hawa untuk menemani hatinye, tapi bila adam dikelilingi tugasan dan kawan2 dan juga "games", adam ini lupe bahawa hawa masih seperti hari2 biasa menunggu adam, dengan sedih hawa kesal dengan apa yg adam lakukan
selepas hawa sedih dan merajuk, adam memujuk, pandai sungguh adam kan??? kepakaran memujuk nye....tapi kadang2 adam lupe lagi, dan adam masih membuat kesalahan lama, dan adam tetap mengulanginya
dan sekali lagi adam memujuk dan memohon maaf, hawa kalah
tapi keadaan masih same..
kenape manusia di jadikan berpasangan dan kadang kala ia sukar untuk mencapai persefaham
saye tahu, sume akan kata, setiap pasangan saling melengkapi..
tapi kadang2 sukar untuk hawa dan sukar jugak untuk adam..

kenapa menyukai dan mencintai itu sakit kadang2???
boleh tak kalau selalu bahagia?
tanpa masalah
macam tak mungkin kan?
inilah kehidupan

kepada incik adam saye , ini tribute untuk awak
tapi saye tahu awak takan bace
ini untuk kepuasan hati saye
tapi awak tetap insan yg buat saye rase bahagia
cane???
haiiiihhh~
susahnyeeeeeeeeeeeeeee

saye harap hari ini lebih baik dari semalam...
sume orang tahu, masa sangat berharga...oleh itu hargai masa dan lakukan yg lebih baik untuk hari ini dan esok, serta seterusnya

ooooohhh

psal life saye, saye akan update lepas december ni~
nnti akan saye ceritakan ape yg jadi sebelum n selepas dec nnti

saye mengharapkan berita gembira, En Izuddin kate~
jangan risau~
lau rezeki takan kemana~
harapan penuh untuk kejayaan akan datang

time kaseh support saye dan kadang2 buat saye menangis!!!
kan????

bile agaknya saye akan jadi puteri yg paling bahagia dan tidak lagi menangis untuk kehidupan saye????

Wednesday, October 21, 2009

kerja!

MENCARI PESERTA INDIA BAGI SATU SESSI PERBINCANGAN DALAM KUMPULAN

SUKARELAWAN UNTUK 1 JAM DIPERLUKAN
1. BANGSA: INDIA
2. WARGANEGARA
3. BERUMUR 18-44
4. TAHAP PENDIDIKAN: SPM KE BAWAH
5. BOLEH BERBAHASA MELAYU DAN INGGERIS
6. SAGUHATI AKAN DIBERIKAN SETELAH SELESAI


UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA HUBUNGI
03 7967 6694 / 5739 (NIK)

Monday, October 12, 2009

tahniah!

mek la...kak nik suke la ituuu

"perkara paling jauh dengan kita adalah masa yg telah ditinggalkan"

rindu lak kat sume yg telah berlaku dalam hidup...

Alhamdulillah...sudah berkonvo kamu...
tahniah yer~


semalam bersamaan 11 oct 2009 Muhammad Izuddin bin Salleh dan juga Wan Amirul( yoo) telah bergraduasi..

tahniah buat kamu berdua..
ucapan tahnniah yg teristimewa buat Muhammad Izuddin, setelah sekian lama belajar..kamu sudah bergraduasi

saye???

dah bergraduasi juga...


saye masih menunggu sesuatu yg akan saye capai beberapa bulan lg

ya Allah. permudahkan la segalanya~

Wednesday, October 7, 2009

syukur!

penantian saye yg pertama sudah terjawab

Alhamdulillah
semoga segalanya berjalan lancar dan saye cekal dalam menghadapinya

penantian kedua???

masih dalam status menunggu, semoga ini juga akan berjaya


saye mempunyai masalah komunikasi

  • tak pandai cakap english sedangkan english tu penting,and also akan jadi makin penting bagi saye lepas ni
  • komunikasi dengan en MIS saye yg sgt la kurang berbanding dulu, saye faham dua2 bizi, tapi ni bukan alasan untuk kami semakin menjauh
  • komunikasi dengan org yg lebih tua dan matang..
  • komunikasi dengan majikan yg best

semalaman saye tidak dapat tido ngn lena, byk yg bermain difikiran, ditambah pula dengan tindakan yg menyakitkan hati.
saye bersalah ke???

kadang2 rase macam nk tarik balik ape yg dah berlaku, tapi tak mungkin..
sayang dengan semua yg berlaku. dan sayang jugak pada ape yg telah dibina.
tapi, cube la faham..semakin lama, semakin sukar untuk memahami
semakin lama semakin mengenali, semakin sayang, tp semakin sakit hati...

okay la...till then to be continue.


Friday, October 2, 2009

menunggu

waiting for 1 ????????

waiting for 2?????????


hope all that i've been wait be sumthing that will brighten mylife

i really hope it will

i feel bored now
life keep on busy, but all those things keep on going in a same way


till then, bubbye...
got to go

hope today there's a gud news!!!!
pray for me fwens

Tuesday, September 29, 2009

saye gembira!!!!!


byk berlaku raye ni~

Tuesday, September 8, 2009

kelemahan=bukan saya

dah lame blog ni tak update

hari ni

UPSR = selamat menjawab exam adik2 di luar sana

keje seperti biasa dan mula busan dengan tugasan ini, buat keje same, tiap2 hari dan keje sememangnye takan habis...haihhh~~ nikky StoP!!!(byk org len lg tak pat keje, dah ade tu syukur sket, boley tak????...)

ok sekarang saye windu kawan saye AIN.....

windu kat IKA jugak

windu kat FIZA gak

kesimpulanye saye rindu kat ape yg penah berlaku semasa saye 1st year kat UM...


yg saye windu gak adelah sume yg berlaku di full house

"got milk everyday~" gelak33333 guling333 satu umah

men masak2~
makan2 megi same2
(dalam balang lak tu~)

emmm...

cik PEEJA, selamat hari lahir buat kamu~

cik ANNA juga

cik AZIAH juga

becoming bufday adelah ZACH and IKA

sume kawan2 saye dah besar kan???????
sume dah buleh kawen da.....


saye sekarang

membuat payment voucher participant
mendengar lagu "hey ladies", cinta sekarang pakai otak!!!!
menyediakan barang2 utk FGD esok
smbil sediakan duit utk shoping juga esok!!!!
(terapi bagus utk org yg tgh sedey mungkin)

list yg harus di setelkan sebelum bercuti hari raye adelah sebyk

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
.
.
.
.
.
.
20
sekian~


oh yer~
i'm flying to KOta BHAru for my RAya, 15 sept
...oleh itu, sempat la saye berpuasa die wumah~
sempat membuat kueh raya mungkin~
sempat bershopen di Kota Bharu juga~

bercuti selama hampir dua minggu utk menghilangkan rimas berada dikota ini

yey!!! yey!!!

huuuuuh~
byk yg saye mengeluh disini, tapi saye kene kuat!!!

my MrM.I.S....

saye cube beradaptasi dengan keadaan baru
yg agak sukar
tapi inilah kenyataan hidup

smlm saye menagis
kerana berfikir tentang diri, idup, masa depan, dan macam mana nk tamatkan semua ini

tapi~
tangisan itu dipujuk sesorg yg pernah singgah dalam hdup saye
tapi saye tidak mahu dia, kerana.................

mR M.I.S saye tido..dengan nyenyak nya~
time kasih la kan???

ok2
teruskan,

saye tidak suke menjadi seorg wanita lemah
yg dipandang lelaki saya adalah seorg yg lemah

bukan semuanya bg seorg perempuan perlu bergantung kepada lelaki
saye boleh buat sendiri!!!

saye tak suke bile org kate, ala~ kite perempuan, byk bahaya~
susah lah tade pasangan ngn kite...
saye bukan jeles ngn die~ tapi bagi saye...
kalau perempuan begini kehilangan pasangan die, boleh kah die hidup ngn sume yang ditinggalkan, cekal ke org macam ni???
saye tau, tak elok fikir mcam ni...tapi ini realiti kehidupan...

sejauh ini saye fikir
bukan utk diri sendiri
tapi utk semua yg saye ade mase itu
anak2 perlu kasih sayang dan kekuatan
lau perempuan itu tak kuat~ macam mane nk kuatkan semangat ank2 dan teruskan hidup....

kalau setakat nk jadi perempuan yg bergantung sepenuhnya pada lelaki,
lebih baik tak yah belajar tinggi2...kan?????


okay dah!!!!!

jangan nk melalut lg..ini bulan puasa, nnti batal puasa lak


saye perlu siapkan kerje saye...


p/s~ mengharapkan "tonite gonna be a good nite"

Friday, August 7, 2009

mata saye berkata


sedey~

saye perlu kan org yg saye perlu dalam waktu2 begini,tapi~

tahla....

tapi lebih baik kan lau memahami~ tapi kadang2 perlukanya~


mahu menjadi seseorang yg memahami dan tidak stress...


semoga kami diberikan rezeki yg murah

Wednesday, August 5, 2009

saye dan saye dan saye

semalam
ambil jubah konvo

saye akan berkonvo pada 15 ogos 2009

semoga segalanya berjalan lancar






pasal kerja
emmm, saye cube jadi yg terbaek~
tQ mama~
u'r the most loveable mama i've ever had
tQ for the advices
tQ for the supports

thats WHY i have to go home
to refresh myself~

okiey nikky
i know u can do it!!!!


percaya kpd diri sendiri
supaya org len percaya kepada saye~



mrFlurry~
kamu jgn risau yer
rezeki akan ade~
kite same2 doakan ea????


Tuesday, July 21, 2009

saye tidak suke ape yg saye alami sekarang!!!

Thursday, July 16, 2009

Friday, July 10, 2009

paksa dan terpaksa

setiap manusia ada masalah sendiri
saye
dia
kamu
dan sape2 pun

jangan la sebab masalah itu kite ketepikan org yg kite sayang
cube la berkongsi masalah tu
saye tahu sukar nk kongsi
tapi bile kite begini
adalah perlu utk kite berkongsi
saye tak paksa
tp cube la untuk lebih byk berkongsi
sbb komunikasi penting untuk kite
untuk jangka masa yang lame
kite bukan akan bersama sehari dua
tp kalau boleh untuk selamanya


*p/s mR flurry

Thursday, July 9, 2009

encik peguin idaman hati

saye tak suke tag

saye sejukkkkk
saye mau balik
saye mau mrFlurry saye seperti biasa

saye mau keje lain


dan
saye mao fwen ngn org yn nak fwen ngan saye
termasuk encik peguin yer

tagged by a'a and azah


Rules:
1. The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below.

2. Then, you must choose a picture in the first page of result and post it as your answer.

3. After that tag 12 people.


1. The age of my next birthday:25th

2. The place I would like to travel to: paris ~ wuuuuu~ romantic


3. The favorite place: beach

4. The favorite food: nasi kerabu + daging bakar + solok

5. The nickname I had: nik; gambar ape kah ini????


6. The favorite colour: brown

7. The city I live in (For now): Kuala Lumpur

8. The city I was born in: KELATE

9. College major: Science and Environmental Management~ kenape kuar nie????

ni buku kan???

10. Bad habit: BErangan ; hhaha...kdg fikir benda bukan2

11. Hobby: memasak dan membaca



12. Wishlist: SONY ericsson HP


tagged people; sape -sape yg rase nak buat la


letih la a'a nk buat tag ni~~

huk3

Wednesday, July 8, 2009

satu dan dua dan tiga

satu


saye mahu kerja baru sekarang jugak
kerja yang saye minat
bukan amcam sekarang


dua


saye mahu ketenangan
sila bagi ruang kepada saye wahai enumerator ku


tiga

mencari peserta untuk "focus group discussion"(FGD)
lelaki dan perempuan
(berumur 18-44)
setiap peserta dibayar RM50, cume cakap je pendapat anda pasal "kesihatan lelaki"
mencari "pelumba haram"
untuk sessi temubual
setiap peserta dibayar RM150


berminat sila hubungi saye
sila2 sesiapa mahu duit

Friday, July 3, 2009

can tears cure me?????

saye asik down je 2,3 hari ni

saye sukar nak lalui semua ni seorg diri


nak nanges~~~
sob...sob...sob.....


saye perlukan kerja baru, sangat perlu

sangat perlu


saye nk nanges lagi, sob...sob...sob...

Tuesday, June 30, 2009

hari ini

dari pagi smpai la saat ni, saye asik dengar lagu je
satu lagu je okay~

suara (ku berharap) _ hijau daun


keje banyak, tapi tidak dapat disetelkan kerana boss ade kursus
yey~
melepak sahaja

kepada cik wawa,saye tak byk keje hari ni yer
slalu keje byk je
kepada cik zach, saba ye babee~ saye tahu awak resah....saba yer
kepada cik pija, jgn risau yer, akan ade yg akan menjadi hak kita nanti
kepada cik fana, jgn usha org sgt...nnti ade org perasan
kepada cik azah, lagu ni best la, saye jumpe kat blog awak


sedey~
mrFlurry saye nk pegi jauh dari saye
die nk balik, nk ikuut~ tapi saye kerja
saye takut~

pagi2 lagi saye nanges
saye risau kalau org2 yg saye sayang pergi tinggalkan saye
saye bace blog kawan saye
saye risau kan die
saye risaukan mrFlurry saye
saye risaukan family saye
saye risaukan kwn2 saye

saye takut org yg sayang saye akan tak sayang saye lagi


SEBAB SAYE TERLALU SAYANG ORANG YANG SAYANG SAYE

Friday, June 26, 2009

tin tong.

prestasi kerja saye semakin menurun




perlu weken yang best untuk menambahkan keceriaan

mau itu
mau ini
banyk lg yg saye mau


sila buat kerja dengan efisyen
dan profesional
keje dan masa peribadi adalah hak saye

waktu kerja hanya kerja
waktu peribadi ikut suke hati saye mahu buat apa
kan?????

Monday, June 22, 2009

love muchy~ muchy~

hari ini bersamaan
22June 2009
sudah berusia 25 tahun kamu
juga final exam untuk semesta khas ini

semoga segalanya berjalan lancar
semoga mrFlurry tamat belajar tahun ini
semoga murah rezeki dia
dan kami


Thursday, June 18, 2009

takut

kenapa saye rasa takut saat ini???


takutkan masa depan
takutkan perasaan ini


harapan untuk tidak berubah
supaya teguh
tapi hati terlalu sayang

kurang yakin dengan diri sendiri
harap dia menerima seadanya saya

Tuesday, June 16, 2009

saya.dia.dia dan dia

jangan terlalu cepat mentafsir

kerana ia sesuatu yg tidak pasti

saye mencari keupayaan diri
hepi kerana saye mendapat kembali dia.
akan bertambah kebahagiaan jika dia bersama kembali.
risau kerana dia kurang daya tahan diri.





p/s mrFlurry saye kene diarrhea
cepat2 baek yer....
sayang~

menanti cinta


menanti cinta krisdayanti

Sejak lama aku berdiri

Dalam sepinya rongga hati
Tak satupun guru mampu menjawab

Hanya pada-Mu ku bertanya
Lewat setiap sujudku ini
Siapakah nanti cinta untukku

Reff:
Wahai penilai hati lihat batinku
Nyaris bernanah karna luka tersayat
Merana menantikan kisah (cinta) dan kasih hidupku

Rahasia itu hanya Kau yang tahu
Namun aku tak mau jadi tuna cinta
Tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku

Hanya pada-Mu ku bertanya
Lewat setiap sujudku ini
Siapakah nanti cinta untukku

Back to Reff:

Rahasia itu hanya Kau yang tahu
Namun aku tak mau jadi tuna cinta
Namun harus ku ihklaskan semua nasib cintaku
Pada-Mu hu..hu...



Thursday, June 11, 2009

!!!!

ingat wahai diri sendiri

tiada yang mustahil dalam dunia ini

Tuesday, June 9, 2009

harapan

saye menagis
saye sedih
saye takut
saye cube kuatkan semangat saye
saye sedang mencari kekuatan diri saye


semua doakan saye ye

Friday, June 5, 2009

mari ke majlis-majlis

saye mau balik rumah malam ini

MrFlurry ikut same

hari ini majlis akad nikah kawan saye, tapi saye tak sempat balik
saye pergi majlis kenduri nanti ye yana

hari ini juga majlis pertunangan cousin saye, along
da jadi tunang orang la cousin saye yang best ini
die best sebab kelakar
banyak mulut
suke buat cousin2 lain gelak
ngn makcik2 saye pun gelak jugak
nanti da jadi hubby kak Nor jangan berubah tau along????

esok banyak even
esok saye sampai KB
esok mrFlurry smpai KB gak
esok majlis kenduri kahwin NOOR ILYANA ILYAS
esok majlis kenduri kahwin NOOR ASWANI
esok majlis pertunangan NURUL SUHAIDA
esok saye nak pg shopping
esok semua saye nak buat
tapi sempat ker?????


ahad da nak balik sini

isnin majlis kenduri kahwin abang MrFlurry
maaf la tak dapat pegi ea
lau kawan2 lain datang sila kirim salam kat dorang

baru dapat call
NOR HAFIZAH budak praktikal KMM dulu pun kahwin
HALIMATUN SAADIAH SANI pun bertunang
sorang johor, sorang melaka
tak leh pegi..maaf ya kawan2

banyak nyer orang nak kawen dan bertunangan


saye?????? nnti saye fikir bile...alalala

Thursday, June 4, 2009

emo

sila jauhkan diri anda


saye tengah emo



saye rase diam itu lebih baik kan?????????

Wednesday, June 3, 2009

murung

saye mau balik umah
saye windu family saye
saye mau balik

hari jumaat ini saye balik umah
kawan saye berkahwin
kawan saye bertunang
cousin saye bertunang

haish~ banyak juga undangan untuk saye ni kan????

mrFlurry pun balik same
abang die kahwin
die bile ea nak kawin?????( sila jawab)...wee~
rase macam tak sempat la nak penuhi undangan mrFlurry
saye kene balik sini cepat
saye banyak keje
tah bile la nak siap ni
maaf ya~~
nanti saye pergi umah kamu

mama, abah, angah, kak cik, zahid and adeQ
kak 'e' nak balik~~~
tunggu kepulangan saye yer....


windu semua


p/s perasaan sekarang tidak seperti tajuk entry...sila abaikan tajuk itu

Tuesday, June 2, 2009

love story


Love Story * taylor swift*
( for downloads )


We were both young when I first saw you.

I close my eyes and the flashback starts:
I'm standing there on a balcony in summer air.

See the lights, see the party, the ball gowns.
See you make your way through the crowd
and say hello;

Little did I know
That you were Romeo; you were throwing pebbles,
And my daddy said, "Stay away from Juliet."
And I was crying on the staircase,
begging you, 'Please, don't go.'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet 'cause we're dead if they knew.
So close your eyes; escape this town for a little while.
'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter,
And my daddy said "Stay away from Juliet,"
But you were everything to me; I was begging you, 'Please, don't go,'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'

Romeo save me - they're tryin' to tell me how to feel;
This love is difficult, but it's real.
Don't be afraid; we'll make it out of this mess.
It's a love story - baby just say "Yes.'"

Oh, oh.

I got tired of waiting,
Wondering if you were ever comin' around.
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town,

And I said,
"Romeo save me - I've been feeling so alone.
I keep waiting for you but you never come.
Is this in thy head? I don't know what to think-"

He knelt to the ground and pulled out a ring and said,
"Marry me, Juliet - you'll never have to be alone.
I love you and that's all I really know.
I talked to your dad - go pick out a white dress;
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

Oh, oh. Oh, oh.

'Cause we were both young when I first saw you...





Friday, May 29, 2009

pandang

ape pandang2????


sioot je pandang orang dari atas bawah
2 kali lalu,2 kali pandang
lau 18 kali???? nk pandang 18 kali jugak ker????
dah la muke gatal

pegi sekolah lagi hari ini~
weeeeeeeee****

Thursday, May 28, 2009

kalut

saye rindu kan masa silam saye
saye tak mahu membesar
saye tak tahu membuat keputusan
saye tak pandai uruskan diri saye
saye tak reti uruskan kewangan saye
saye letih dengan ape yang saye ade



saye mahu kembali ke zaman kanak-kanak saye
saye rindu untuk semua itu

Tuesday, May 26, 2009

terbang

saye mau terbang di awan biru untuk melupakan semua kisah sedih saye


saye hepi

saye sedey

saye ketawa

saye menangis

saye sayang

saye disayangi

saye menyayangi

saye belajar

saye diajar



semuanya adalah hidup kan????


saye mau hidup berjalan lancar seperti tiada masalah
tapi lau tiada masalah
hidup tidak seperti hidup
dan lau tade masalah, hidup tidak mematangkan saye dan semua orang
untuk itu
jangan kesal dengan sesuatu
tetapi anggap lah ia cabaran


kuat kan hati

Monday, May 25, 2009

lagu best

Peluklah diriku dan jangan kau lepas

Kau ku dan jangan kau lepaskanku darimu…


Ku takkan pernah tertawa

Ku takkan pernah bahagia

Ku takkan pernah merasakanmu

Bila kau tak disini

Ku takkan pernah tertawa

Ku takkan pernah sempurna

Ku takkan pernah merasakanmu

Bila kau tak disini


Izinkan aku…, berlutut mengharap

Kau tuk kembali

Izinkan aku…, berharap dirimu

Kembali, dan kembali, dan kembali lagi


Peluklah diriku dan jangan kau lepas

Kau ku dan jangan kau lepaskankan ku

Darimu…

Peluklah diriku dan jangan kau lepas

Kau ku dan jangan kau lepaskankan ku

Darimu…


Ku takkan pernah tertawa

Ku takkan pernah bahagia

Ku takkan pernah merasakannya

Bila kau tak disini


Izinkan aku…, berlutut mengharap

Kau tuk kembali

Izinkan aku…, berharap dirimu

Kembali, dan kembali, dan kembali lagi


Peluklah diriku dan jangan kau lepas

Kau ku dan jangan kau lepaskankan ku

Darimu…

Peluklah diriku dan jangan kau lepas

Kau ku dan jangan kau lepaskankan ku

Darimu… [2x]




lau nak download
sila klik disini

alexa jangan kau lepas

mahu

mahu 1



mahu 2



mahu 3


mahu 4

mahu 5

mahu 6 mahu dan mahu dan mahu lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii

.
.
.
.
.
.
.
.
.

banyak kemahuan saye
tapi mampukah saye untuk mendapatkan kemahuan saye itu?????

kite tunggu dan lihat yer




Friday, May 22, 2009

cepat2

saye tak saba nak konvo


cepatlaaaaaaaa


lau tak mao keje boleh tak???
(macam tak je)
sebab saye mau ada duit sendiri
untuk kepuasan sendiri


saye menunggu tarikh ini
10-15 oGos 2009

Monday, May 18, 2009

sahabat.teman.

saye tau awak1.awak2.awak3 terasa ngan saye


saye tau saye banyak berahsia


saye tau saye tak banyak berkongsi dengan awak1,awak2,awak3


saye berdosa



saye mintak maaf
saye tanak saye hilang daripada hidup awak1,awak2, awak3
sebab saye sayangkan persahabatan ini
saye nak kita semua terus menjadi sahabat

saye tau sae banyak bersalah
maaf

wink~~~

time kasih

saye hepi

walaupun saye sedey


susah nyer nk pujuk orang kan????
nak2 pada saye yang sememangnyer tak pandai nak pujuk
cume selalu dipujuk

harapnyer biar la mase depan akan jadi milik kita

Saturday, May 16, 2009

Tuesday, May 12, 2009

saye takut

nak cari keje


sesiapa perlu kan pekerja sila la inform saye



perlu kerja yang lebih secure

Monday, May 11, 2009

hepi.mengantok.penin.

Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta


waktu bergulir lambat

merantai langkah perjalanan kita

berjuta cerita terukir dalam

menjadi sebuah dilema


mengertikah engkau

perasaanku tak terhapuskan


malam menangis

tetes embun membasahi mata hatiku

mencoba bertahan di atas puing-puing

cinta yang tlah rapuh


apa yang ku genggam

tak mudah untuk aku lepaskan


reff:

aku terlanjur cinta kepadamu

dan tlah kuberikan seluruh hatiku

tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku


aku pun tak mengerti yang terjadi

apa salah dan kurang ku padamu

kini terlambat sudah untuk dipersalahkan

karna sekali cinta, aku tetap cinta


mencoba bertahan di atas puing-puing

cinta yang tlah rapuh


apa yang ku genggam

tak mudah untuk aku lepaskan


repeat reff



Lirik lagu Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Rossa feat. Pasha Ungu - Terlanjur Cinta.





kenapa harus wujud perasaan ini
terlalu indah
takut
takut jika berlaku yang tak ku ingini
yang ku bina
harapan untuk mencapai pengakhirannya
doaku semoga tercapai
tapi takut
takut jika hari depanku tidak seperti yang aku ingini

Sunday, May 10, 2009

hepi mama day

hari ni 10mei2009

hari ini hari IBu

HAPPY MOTHERS DAY

selamat hari Ibu buat ma yang paling best

CHE ZALIHA BINTI CHE DAUD

you are the best mum

semoga selamat dunia akhirat yer ma

lagi satu jangan la bagi pic 'ea' kat makcik tu

tak mau kawen lagi

saye dah ade buah hati

nak je saye cakap gtu kat ma pagi tadi

tapi saye bagi alasan saye tanak kawen lagi

nanti-nanti la kawen tu




MrFlurry saye memang best

Tq untuk semua

nnti boleh belanja lagi kan??? kan???

Friday, May 8, 2009

berita.tak.best.

da waktu balik da

ingat sok nk kuar, tapi macam tak dapat jew

tak kan tak boley kot

kebosanan la wekeend nie

siapkan keje dulu la

nnti lau kuar muka macam cuka pon tak best gak

tak hepi

tak nak la buat die penin lagi

tak nak la merajuk mase die bz lagi

kesian die

pape pon kite discus la nnti

****

tatau nak bagi name ape kat entry ni~~ muahahaha


kepada en Flurry saye~ saye dah sehat hari ini, belanje saye McD boley????hehehe

kepada yang nak terbang hari ni~ semoga selamat sampai dan selamat kembali

kepada empunya bilek~ time kasih yer, ade juga tempat berlindung untuk diri ini

kepada yang berada di Desaru~ bila nak balik, saye sorang2 dibilik itu

kepada cikgu~ jangan risau nnti leh jadi cikgu ganti kat tempat lain pula,ye cekgu??

kepada semua kawan2 saye~ saye rindu semua, huk3

Thursday, May 7, 2009

keje

saye tidak suka keje
saye tidak suka hidup saye sekarang
saye nk hidup saye yang dulu

tapi bila merungut begitu
ade orang bising

saye jeles kat orang yang cepat dapat keje best
saye nak keje best jugak
saye nak hidup saye stabil cepat
saye nak rasa nikmat hidup pada level ni
sebelum ke level seterusnya

bila nak keje best nie

harap cepat2 la dapat keje best
bukan untuk saye sahaje
untuk die juge

habuk...huk3

tade sebab nak mara atau moody
cuma penat dan sedikit kurang sehat
maaf ya~~ (mrFlurry)

semlm da masuk umah sewa
penat la kemas bilik tu
sampai hatimu kawan ku
huk3
aku demam selsema
dihujani habuk semalam
semakin teruk
aku ke klinik td, mendapatkan rawatan hahaha

aku dah kemas da bilik tu
tp tade la kemas sangat
hehehe

tQ kawan...

Wednesday, May 6, 2009

demam

baru je sehari datang sini, saye dah demam....huk3
demam selsema, sejuk je rase dalam ofis ni
tp muka panas...merah dah jadi asyik duk bersin jerk

nak kene masuk umah sewa
sebelum ni tade pown kene sewa....

achuuu~~~ ( huk3)

nak sehat cepat
tapi demam baru je semalam


huk3

wa, aku bukan sombong, tp bz la sket
aku tak sempat nk inform ko nk datang sini
sowi ea babeh~~~

kembali

nikky kembali
kena hdup sendiri
sakit la
saye suda rindu rumah
huk3
ermmm
famili jauh disana
cuma cinta hati ada disini
semoga kami kekal abadi
doakan kebahagiaan kami ea?


da lame nk letak pic kami
tp tade kesempatan lagi
ni bru ade kesempatan
hehehe

okiey la
saye buat kerja dulu
bubbye~~~

Saturday, April 11, 2009

mara

kalau saye mara
saye ke salah?????



mungkin saye tak patut gak mara die
sebab die pon nak exam

biakan jela

nnti okay a kot





p/s jangan jadi macam saye



Friday, April 10, 2009

kembali pulang

sebenarnye saye dah nak balik semula ke kelantan ahad ni
kejap je kat ofis ni
ahad, flight saye pukul 3.40ptg
huuuuuuuuuuuuuuh....
tak sempat la nk jumpe korang2 sume
ermmmm
yang bestnye projek saye kat kelantan habis bulan ni
oleh sebab itu, saye akan kembali ke KL
keje disini
dan oleh sebab itu juga la
saye perlu mencari rumah sewa
kat mane nk cari ni?
susah la
ermmm....



KL nikky akan kembali~~

sakit

sakit hati
sakit kepala
sakit .....

bz?????
saye pon bz

kenapa makhluk yang berlainan jantina sukar untuk difahami
pelik...

kite manusia
tak dapat jangka masa depan
tp tolong bagi jawapan
diam
sepi
kosong

tak sayang???
sebab saye tak cantik?
sebab saye tak modern?
sebab saye tak bergaya?


atau pelbagai sebab yang mungkin ada dalam benak nya....

busan...sakit hati.....
bz.....

Wednesday, April 1, 2009

jiwa eno~ eno~ eno~ = weng!!

aku busan
sakit hati
penat
pujuk hati sendiri
pujuk orang lain
cube la faham saye ni
penat da
sume org pon bz
tp bg la sikit masa
ruang


sume menyakitkan ketika ni


p/s ~~ jgn tnyer kenape

Thursday, March 12, 2009

going H.O.M.E

da dekat 2 minggu saye kat sini
saye kene kembali ke kelantan
balik umah
keje off seminggu , sebab cuti sekolah
pastu baru mula balik...
23rd ade filed work
saye balik KB bersama cousin saye dan tunang die
huuuuuuuuuuuuuuuuh~~~
orang kate org bertunang ni darah manis, harap2 semua selamat la
doakan saye selamat sampai umah ea sume?


mrFlurry saye pon balik jugak malam ni
die balik sebab abang die kawen
die ade test bile balik dari kg tu, ckap kat die lau tak balik tak boley ker? die ckp, lau nnti die kawen abang die pon tak balik nak ker????...ermmm... diam je la....
die suke gune reverse psyco ngn saye....


ermmm......cousin saye tuh same baya ngn saye, die nk kawen saye tak rase pape pn...maybe sebab aim saye nk kawen lambat lg kot...lagipun die lum habis lg blaja....cane nk kawen????
nnti2 la fikirkan pasal kawen ni. bnyk lg benda len yang saye kene pikir dulu


blog ni akan mendiamkan dirinya selama akan diberitahu kelak...hehehee


ma, abah, time kasih atas segalanya
adik2 yang best, terima kasih juga
kawan2, time kasih ye semua
mrFlurry, time kasih juga untuk segalanya..

Wednesday, March 11, 2009

Tuesday, March 10, 2009

sesuatu yang saye belum tahu

mase tengah buat keje transcribing ni tadi, saye rase buhsan sangat dan penin kepala saye. so saye pun membelek la blog2 kawan2 yang susah lama saye tidak kunjungi. saye terpikat dengan blog bekas rumet saye kt UM tu, ermmm...pasal nak kurangkan berat badan, rupanya untuk kurangkan berat badan ada cara yang betul dan ini penting untuk kesihatan kita, terutama perempuan...bagi saye seorang perempuan lebih mudah untuk mengalami kenaikan berat badan, mungkin akibat emosi, hormon yang tidak stabil akibat daripada keadaan sekeliling kita...lagi pun perempuan juga mudah tersentuh, sensitif. faktor kenaikan berat badan adalah satu persoalan sensitif bagi wanita. bagi bekas rumat saye tu, saye menyokong cara diet yang die amalkan, sebab bukan sekadar mahu mengurangkan berat badan tetapi mengekalkan tahap kesihatan yang baik.ini penting, wanita perlu kekal sihat dan juga semestinya ingin berasa cantik selalu. sebenarnya bagi saye, cantik tu akan terpancar apabila kita mempunyai tubuh badan yang sihat dan jiwa kita jauh dari hasad dengki, jika jiwa kita tidak tenang dan penuh dengan hasad, keburukan perasaan macam tu akan terpacar ke raup wajah kita. ini membuatkan cantik tu semakin menghilang.


cantik itu kan subjektif
ini kerap diperkatakan oleh semua
ini benar kerana cantik itu sangat luas perspektifnya
cantik dari segi budi bahasa
cantik dari segi perangai
dan cantik dari segi paras rupa
cantik budi, hati, perangai akan menyerlahkan kecantikan seseorang
kalau cantik tapi perangai buruk
orang akan tetap kategorikan die sebagai tak cantik
cantik itu yang indah dilihat
dari pelbagai segi
betul tak?

saye sebenarnya tengah buat transcribing pasal kesihatan lelaki
ermmm....ni daripada perbualan 10 orang doktor perempuan
pendapat, pandangan dan apa yang mereka tahu tentang ini
selalunya bila dikatakan tentang kesihatan lelaki
kebanyakan akan melihat daripada perspektif kesihatan seksual bagi lelaki
Adakah anda tahu yang kebanyakan lelaki malu dan tidak mahu mendapatkan nasihat dan pandang doktor apabila mereka mengalaminya? mereka lebih cenderung melakukan kerja seperti biasa dan tidak mengendahkan perkara begini yang mungkin membawa kesan besar terhadap rumah tangga dan institusi keluarga yang mereka bina. terutama lelaki melayu, mereka lebih ego dan malu untuk memperkatakan tentang hal kesihatan lelaki, terutama "erectile dysfunction". mereka yang mengalaminya selalunya mempunyai penyakit diabetis, hypertension dan lain-lain. tetapi mereka tidak seperti wanita yang tidak segan untuk meminta khidmat nasihat daripada doktor tentang diri mereka, contohnya, wanita yang mempunyai penyakit "cervical canser" meraka tidak punyai rasa malu untuk mendapatkan rawatan walaupun ini juga berkaitan dengan hubungan intim antara lelaki dan wanita seperti "erectile dysfunction". kecenderungan lelaki untuk pergi berjumpa doktor adalah lebih sukar berbanding wanita.



Friday, March 6, 2009

ape yang saye lakukan

buat appointment ngn sekolah
set mase, tempat dan lain-lain



pergi semula untuk buat kaji selidik
ke atas budak2 sekolah
kadang rasa macam cikgu plak


cek borang kaji selidik

ini sume untuk dapatkan data
ini team kami

buat jugak interview
focus group discussion


kat ofis buat transcribing

Thursday, March 5, 2009

nikky. hepi

esok mau ke UKM
jumpe my sis n my bro
yay!

tapi kene siapkan keje ni dulu

*dengar lagu "jangan menagis lagi"kangen band*

nk dengar suare budak2 ni, tapi suara burung, kereta cikgu, budak2 sekolah terpekik kat kelas..etc.. sume ni yang dengar, sakit la hati saye macam ni

hepi.sebab semua sayangkan saye
marah n sakit hati.keje lum siap
hepi.duit dapat


Wednesday, March 4, 2009

mimpi semalam

semalam saye keluar dengan kawan saye
name die wawa, ajak zach jugak tp die stuck lak lam lrt ke komuter semalam,
call die byk kali pon tak dapat juga
die tension, balik je terus g midvalley
saye ngan wawa nk ajak die gi one utama...
saye jalan2 ngan wawa
nak tgk wayang tapi tade yg best lak
jalan2 tgk baju, kasut, handbag....dan barang2 perempuan yang lain
mase sampai O.U tu mrFlurry saye call, sian die sebab sekarang saye asik bizi je
kadang2 rase bersalah gak kat die, tapi nak wat cane
"mohon ampun n maaf ea"
rindu nk jumpe die
tapi malu pon ade, sebab da lame tak jumpe...hihhii
ermmm....tambah plak muke saye sun burn sebab Kelantan panas, keje lak tu tghari
terpaksa la...nasib
dah la saye makin gemuk
tensi je...hahahaha
malam tadi awal tido
pastu saye mimpi buruk
saye mimpi nenek saye tak sehat
takut sgt bile bangun pagi td
kenape ea?
bgun je terus saye macam lemah sebab takut
okiey la
saye ade keje sket mahu buat

Tuesday, March 3, 2009

saye ade keje

keje saye belum siap lagi



cane nie?????


dah la dalam FGD (focus group discussion) ni budak2 ni cakap slow jer

macam tanak cakap jer

pastu sebuk lak bunyi2 burung kat belakang
lagi la susahkan keje aku



Monday, March 2, 2009

. . . . .

lame rasenye blog ni dibiarkan tanpa entry
mungkin kah ade yang rindu???
rase macam tade jew....
tapi tape la
ade ke, tade ke
saye tetap ade disini
menjalani hidup ini seperti biasa
seperti manusia-manusia lain diluar sana
saye masih belum bersedia
bersedia untuk memberitahu dunia
ape yang kini saye lakukan
mungkin lebih baik diam dulu kot
kerana saye masih baru dalam ape yang saye lakukan sekarang
masih belum berpengalaman
masih perlukan tunjuk ajar
masih memerlukan pengajar atau 'cikgu'
sepi seketika
maaf bukan tidak mahu berterus terang
tapi tunggu

dua minggu disini
akan di manfaat dengan betul
takut ade yang terkecil hati
takut ade yang mara
tapi berikan saye sedikit ruang


hujung minggu
jumpe my sis
jumpe my mrFlurry


hari khamis sudah mahu balik ke rumah
makcik ade kenduri kahwen
kazen saye mahu kahwen
die same baya dengan saye
tapikan saye tak rase lak dicabar oleh die
sebab saye belum mahu lagi ade rumah tangga sendiri
tunggu la dulu
lagipun ade orang tu suh tunggu dulu
huhuhu

okiey la
nnti ade cite saye cite lagi k

pergi dulu

bubbye