Monday, November 17, 2008

maaf.jika saye buat salah silap

buat semua yg kenali saye....
saye mohon ampun dan maaf
jika ada terkasar bahasa, termengumpat, terkutuk dan lain2
saye tahu saye ni manusia biasa
penuh ngn keburukan dan kesilapan
harap di ampunkan sepanjang kite bersama semasa undergrad ni
pejam celik kite sume da habis blaja
kenal pon da 3 tahun da
mestila sayang kan dengan semua yang kite sume alami kat sini
di UM yang banyak mengajar kite sume
UM adalah satu fasa yang tak kan saye lupekan dalam hidup saye
buat rumet yang tercinta...peeja n zach
mohon maaf atas segala dosa aku bersama korang
dan time kasih atas segala yang kita lalui bersama
saat2 itu sume akan kemas aku simpan dalam ingatan aku
buat SPASIAN
nikky mohon ampun dan maaf dalam kite berkerja sama
mungkin ade keje aku yang terkurang
maafkan aku ye


TQ sume

Saturday, November 15, 2008

hilang.takut.fasa baru.

rase lost
tatau mau buat ape
sebab aku kini da habis belajar

ke fasa seterusnya dalam hidup
keje...keje...keje....
ade ke keje kat luar sane untuk aku???
ya Allah tolong la hambaMU ni

takut...
gembira...
tapi aku masih mencari
erti sebuah kehidupan sebenar

bile lepak bersame SPASIAN semalam
rase hepi
tapi mase nk balik tuh
sedey la
kitaorng sume akan bawa hidup dan haluan masing2
insyaAllah kite jumpe lagi grad nnti k
luv all of u always
tapi
p/s buat didiey...sila kumpul duit bebanyak untuk ke majlis kahwin sume SPASIAN...huhu...dan ingat matlamat kite...jumpe lagi sume

Sunday, November 9, 2008

tag by nulu...sekolah

>5 tabiat buruk anda time sekolah.

suke tido tym subjek sejarah...suke makan mase cikgu mengajar....suke usik paezs kat sebelah....tdo lagi mase subjek bahasa arab...malas menghafaz, pastuh kene denda ngn ustazah

> 3 favourite subjek anda. Kenapa?

add math, sebab cikgu siti ajar, die strict tp die selalu care kat aku..cyg cikgu
fizik, cikgu nafisah yg bulat n comey ajar aku
kimia, cikgu rahiah yang garang tapi caring...suke** wink**wink***


> 3 subjek yang anda tidak suka. Kenapa?

sejarah yang amat la buhsan
bahasa arab juge buhsan
mase menengah rendah plak aku tak suke KHB...cikgu tuh tak best lansung, lgpn aku tak suke wat litar2 neh


> Kamu paling suka?

kat MPI dulu, sebeb geng kat sane best n hot!!!


> Anda tidak boleh hidup tanpa?

kawan ...mase aku sekolah dulu

Friday, November 7, 2008

hati.ikat.gari




Yang digarikan itu tangan
Yang dicincinkan itu jari
Bukan nyawa
Bukan hati


wany ardy

betulkan ape yang cik wany ni cakap?
mmg ye yang kite akan di ikat dengan perkahwinan, pertunangan
tapi hati kite tetap milik kite sendiri
dan juga nyawa kita pula hanya milik ALLAH yang abadi
benar bila berkasih
hati kite telah berbahagi
half on him and half wif me
tetapi hati ini tidak boleh di ikat
hati ini berhak
menyatakan ketidakpuashatian
menyatakan tekanan
supaya pasangan kita tahu
supaya dia faham
ini akan mengukuhkan lagi apa yang telah kita bina

Thursday, November 6, 2008

selamat menempuhi exam terakhir kita.. insyaAllah


Myspace Comments, Good Luck Comments at WishAFriend.com

saya.dia.dan kami

SAYA

nama NIK NOREHAN NIK HUSSIN
budak SPAS...sains dan pengurusan alam sekitar, fakulti sains...Uni MAlaya
simple person
suke senyum
suke wat lawak
sekarang selalu menjadi bahan gelak rumet-rumet saye
berumur 23 thn
anak pertama dari 5 beradik
punyai ma yang sangat caring dan sayang saya
punyai abah yang tak jemu berikan saye semangat dan sentiasa menyokong saye dalam ape jua keadaan
ma dan abah tak penah protes kehendak saya
dan saye juge tak nak sakiti hati mereka selagi saye masih hidup ini
saye ade adik beradik yang best dan mereka terlalu istimewa buat saye
saye ade angah yang selalu ambil berat tentang kakak die, selalu risaukan keselamatan kakak die lau kakak die kuar sorang2..tapi kakak die buat jugak...sebab saye kan kakak.
saye ade acik yang sungguh rajin belajar..tak macam kakak die ni pemalas...die juge tak suke lau die bz saye jumpe die...sebab die takut die tak terlayan saye...die tanak saye kecik hati nanti...windu la die
saye ade zahid, yang kami panggil 'eik'...this is my big bro...badan berisi sket dari yang lain..tapi hati penakut macam budak kecik je..dan dalam macho tuh..die manje sebenarnyer...manje ngan abah n ma, juga kami adik beradik
saye juge ade aishah, kat umah panggil 'chah' or adik, tapi yang panggil adik saye je...sebab die la budak paling kecik kat dalam umah tuh...tahun depan die da form 1...da besar kan ktorang adik beradik...windu mase kecik2 dulu...gaduh...happy..rebut2 mknn, tmpt duduk n sume la....windu~~


DIA

dia seorang yang istimewa
buat saye gembira setiap hari
buar saye tersenyum selalu
tapi die matang
bukan cam saye
macam budak2
tapi kadang2 lagi matang dari die
( perasan )
die melayan saye mengade2
die yang ade bila saye sedey
die ade bila saye perlukan seseorang untuk berbicara
dia ade bila saye bermasalah
dia ada bila saye sakit hati
semoga Allah satukan kami
semoga saye dan dia berjaya dalam apa sahaja yang kami ceburi
dan semoga hubungan ini kekal seperti yang kami mahukan
INSYAALLAH
saye sayang kamu

KAMI

kami rumet
susah...senang..sedih...semua bersama
nikky, zach and pija
kami sayang satu same lain
kami tak nak semua berlalu
tapi kami harus tempuhinya
bile nikky sedih
pija and zach comfortkan
bile pija sedih
nikky and zach comfortkan
bile zach sedih
pija and nikky comfortkan
kami sangat sayang satu same lain
kenangan kat sini banyak dan sangat sayang untuk ditinggalkan
sayang kamu




Tuesday, November 4, 2008

Kehadapan Bintang Jatuh.

Kehadapan Bintang Jatuh,

Semoga awak sehat-sehat sentiasa,

Tiada apa yang lebih berharga buat saya selain kesihatan awak dan kegembiraan awak,

Seringkali saya berharap agar saya dapat menggembirakan awak dalam apa jua keadaan,

Tapi apakan daya saya cuma manusia biasa, tak lepas dari segala kelemahan dan kepincangan,

Kehadapan Bintang Jatuh,

Barangkali kehadiran saya dalam hidup awak meresahkan diri awak,

Mungkin keperihatinan saya pada awak membuatkan awak rasa terkongkong,

Bukan niat dihati ingin menganggu tetapi mungkin naluri memandu ke arah itu,

Apa yang mampu dilakukan, tegurlah saya jika saya melampaui batas,

Pandulah saya jika saya tersasar jauh,

Jangan tinggalkan saya terumbang ambing,

Kehadapan Bintang Jatuh,

Jika dengan pemergian saya, awak lebih gembira, itu yang saya akan lakukan,

Biarlah saya memandang awak dari jauh, merasai gembira awak dari jauh.

Asalkan awak sentiasa gembira setiap masa,

Harapan saya, semoga awak melupakan kepahitan dalam hidup awak,

Teruskan hidup awak, dan percayalah pasti akan ada orang yang menyayangi awak,

Mungkin lebih baik dari apa yang saya dapat berikan,

Kehadapan Bintang Jatuh,

Jatuhlah dengan sinaran yang asyik sekali,

Jangan takut untuk jatuh dan bangun berkali-kali,

Kebahgiaan itu pasti ada, cuma bayarannya kadangkala amat mahal.

Semoga awak gembira dan bahgia selalu.


p/s ini dari blog omarbahrin

saye amat suke nie
sungguh indah dan ia simple untuk difahami

exam.malas.tade semangat.

kan best lau lectr note tuh sume ade irama
senang sket nak ingat ape yang saye da belajar


kan kawan-kawan kan???
pija mesti suke lau lectr note tuh ade irama bollywood
lau zach plak mesti suke lau irama lagu-lagu english n malay yang hepi n funky
lau aku mest la nk ade irama lagu merdu dan mandayu-dayu ( ni namenyer minah jiwang, a'a kate saye jiwang )

bile nak habis nie???
tapi lau lum mula mesti la tak habis kan?

final exam saye akan bermula

8th Nov SFES 3214
10th Nov SHES 3041
12th Nov SFES 3312
13th Nov ANEA 2103


harap-harap semua berjalan lancar
kawan-kawan doakan saye yew

Monday, November 3, 2008

life.hidup.jalan itu hanya aku yang pilih

kini aku menghampiri jalan yang akan aku pilih sendiri
sedangkan aku
sebelum ini, hanya mengikut hala tuju yang telah ditetapkan oleh parents aku
dari sekolah
pilihan Universiti
pilihan penempatan matrikulasi
pilihan universiti lagi
di UM pilihan kursus
pilihan majoring
semua aku ikut pendapat ma and abah
kini
semua aku kene pikir sendiri
tnyer ma pon, ma suh aku buat pilihan sendiri
kini anak ma and abah da besar
harus punyai hidup
haluan sendiri
tapi aku masih ingin dibelai seperti dulu
ketika zaman kanak-kanak ku
tiada apa yang perlu aku fikirkan
aku cuma perlu hidup mengikut kehendak abah and ma
tiada apa yang perlu aku risaukan
kini
aku harus
aku punyai hati untuk dijaga
aku punyai mereka untuk dirisaukan
aku tidak mahu ma and abah sedih
aku tidak mahu mereka kecewa
aku cuma minta aku dapat membahagiakan mereka
sebab aku
terlalu sayang,
terlalu kasih,
terlalu hormati,
terlalu risau kan diri mereka,
semuanya untuk mereka
aku juga tidak mahu Allah mengambil mereka dari aku terlalu awal
aku ingin bahagiakan mereka
dengan keringat aku
seperti mana mereka sayang dan sanggup berkorban apa sahaja terhadap aku
walaupon aku ini
banyak kerenah
banyak kelemahan
kadang-kadang melenting
kadang-kadang membuat mereka kecewa
aku sedih
sebab aku tak mahu mereka kecewa
aku takut
sebab ia adalah kesalahan dan kezaliman besar aku lakukan jika aku membuat mereka sedih
aku tidak mahu setitis pun air mata mereka menintis tika aku meniti hidup ini
hidup yang sangat perit dan pedih
yang perlukan banyak usaha untuk segalanya
perlu pengorbanan dalam menitinya
mungkin tidak benar jangkaan aku terhadap dunia
aku selalu fikir yang dunia luar sane kejam
tidak berperikemanusiaan
sebab aku rimas dan takut untuk menghadapinya
sedangkan ini adalah kenyataan hidup yang perlu aku hadapi
aku takkan kemana jika level hidup aku hanya takat ini
aku perlu ke fasa seterusnya
aku sibuk fikirkan jiwa yang aku perlu jaga
tetapi aku juga perlu memberikan ruang untuk hati aku ini rasa bahagia
aku cuma inginkan semua jiwa yang ada disekeliling aku bahagia
aku juga perlu kebahagiaan ini
melihat semua bahagia
aku cemburu
kini aku hampir memiliki semua bahagia itu
tapi aku perlu pertahankan
sabar dan usaha untuk mempertahankan semua yang aku bina
aku kini ada sedikit bahagia itu
cuma mengharapkan masa depan tidak kejam untuk menghukum aku lagi
sesungguhnya keperitan dan kepedihan itu terlalu palat untuk aku lalaui lagi
aku juga sudah tidak mampu untuk menghadapinya
aku juga sudah tidak mahu kekosongan itu lagi
aku juga sudah tidak inginkan kesunyian itu
aku ingin kebahagiaan
tapi bahagia bukan setiap masa akan aku perolehi
tetapi ia mungkin ada
kecewa
sedih
palat
kehilangan
kecemburuan
ketakutan
tetapi, ini boleh di atasi
boleh di sembuhi
semuanya mungkin dalam hidup ini
cuma kita harus tabah
teruskan kehidupan
berjalan dan melangkah terus
ikut kata hati yang ikhlas
ikut akal yang waras
disusuri dengan iman dan keikhlasan
hidup tidak akan mungkin menjadi terlalu pahit
hidup juga tidak mungkin terlalu palat
kini aku perlu melangkah dengan yakin dan ikhlas
untuk memiliki hidup yang perlukan usaha untuknya