Friday, September 26, 2008

ermmm...nikky cuti


hari ni last entry kot untuk korang sebelum aku balik KB, nk balik raye....semalam pun aku da homesick giler...hati dan naluri ni da kat umah da...cuma jasad ini masih disini, tu pun lemah dan longlai...(cedey)


1st off all aku nk ucapkan selamat hari raye buat semua sahabat yang aku kenali, yang baru ku kenal, yang sudah bertahun menjadi sahabat dan bertahta di hati aku, yang menyakitkan hati ini, yang selalu ku ingati dan rindui dan semua lah yang sudi menerima ucapan ini.kepada sesiapa yang aku ade tersalah kata,tersilap bahasa, terkasar dan lain2, aku mohon kemaafan...





maaf zahir batin yew, semua

semalam, 25 sept 2008 adelah bufday sahabat aku, cik innocent, zach....kami menghabiskan mase kat Utama Satu ( one utama )...tak plan pon,pagi tu die kate nk kuar sorang2...pastu mane la boley nk suh die kuar sorang2, kami kawan2 ade leh temankan ko..ingt z kitaorang selalu sayang ko..sayang ktorang tak sama macam atok, tapi sayang kami sebagai sahabat akn selalu bersama ko...jangan mudah putus asa, mungkin ade hikmah atok macam nie, tapi kite tak tahu ape sebenarnya akan berlaku pada masa hadapan ( die bertuah sebenarnya dapat ko, kawan aku yang aku sayang )....walaupon ko kate ko sedey sgt sampai mcam nk clash, aku harap sangat ko sabar, korang da bersame selame lebih dari 2 tahun...korang da hadapi banyak benda bersama....mungkin atok dugaan Allah nk uji kesabaran ko, nk uji ketahanan ko...ko kene ingat ALLah takkan uji umat die dengan dugaan yang tidak tergapai oleh ko....sabar ye sayang, at least ko ade aku, cik pija , cik wawa ..... ktorang sentiasa sayang ko....sabar, aku rase ko boleh, jgn ptus harapan



kat O.Utama

3 game bowls + 10 song karaoke + jalan2 situ sini lam o.U yang besau tuh = pulang umah dengan tenang


kepenatan melampau

sakit kaki, tangan, badan dan sume2 la


mencuba bagi hint kat mamat nie
aku tatau la respons die
tak leh nk predict

tak suke aku kot
tah la
aku tak suke perasaan nie
aku jadi bodoh
aku tak tahu
kenape la manusia kene sayang dan chenta orang lain
erghhhhh
aku tak suke perasaan aku

die kate susah nk citer lam msg
nnti la discuss lagi
lau die tanak
kenape still mesej aku
kenape masih layan aku
kenape ?????
lau tanak tolong la cakap
( tak suke diri sendiri)


mungkin die tak sudi pada aku kot
aku tahu dan sedar
aku ....
bukan chantek
bukan baik
bukan pandai bergaya
bukan pndai nk luving2
bukan pandai nk express kan feelin
bukan yang menjadi pujaan
bukan gadis idaman mana2 laki
bukan...dan...bukan, dan bukan

tapi aku masih mengharap pada dia
maaf
sebab aku dah menggganggu keselesaan hidup kamu
mengganggu perasaan kamu
mengganggu kamu dalam ape2 sebab sahaja

maaf kamu

hari nie....

plan..........

kemas barang nk bawa balik
kemas bilek siket sebelum tinggalkan
cek ape perlu di bawa balik

petang kene pergi umah wawa
ade buke puase ngn wawa n family
wawa kate ibu masak best...eheee~~~

pas buke puasa
kene gi putra
saye da nk balik raye
semoga selamat perjalanan saye
semalam kene mara
"insyaAllah selamat sampai, tade2 takot tak sampai, yakin akan sampai umah "
ermmmmmmmm.....huuhuhu
( sayang ke gitu???? )
bersama ira mungkin akan di hantar oleh wawa

mama....abah....siblings....and .....
doakan keselamatan nikky yew
maafkn nikky juge
sebab nikky tahu nikky bukan budak baik sangat
ade banyak salah dan silap
terutama mama and abah
maaaf zahir batin ye



Thursday, September 25, 2008

buke bersame SPASIAN





berbuka puasa SPASIAN 23 ramadhan @ 23 /09/ 08

Wednesday, September 24, 2008

keluh kesah nikky


Dalam tak sedar hari ni da hari ke 24 kite berpuasa, dan bulan Ramadhan pula suda mahu pulang meninggalkan kita, kami, aku, dan semua umat Islam. Cuma orang2 yang di lahirkan sebagai seorang muslim mengerti betapa Ramadhan begitu istimewa dan penuh barakah. Dalam sepuluh hari terakhir Ramadhan ini, semua berbicara tentang memburu Lailatul Qadr, begitu juga insan yang hina lagi tidak agung di mata sesiapa ini, mencari Lailatul Qadr ( tapi aku uzur syar'ie )....

Banyak kelebihan malam Lailatul Qadr ni yang aku ketahui dan diceritakan oleh sume orang yang terdekat ngan aku, ermmmmm.....

Abah ade cakap yang Lailatul Qadr ni lebih baik dari seribu bulan, setiap amalan akan Allah terima jika kita ikhlas dan tawadu' .....

Mama pon ade cakap juge, yang
Lailatul Qadr ni masa untuk kita tambah amalan kita, kirenye bulan Ramadhan ni bulan promotio untuk muslim, sebab semua amalan kita akan di gandakan dalam bulan ini. Dan lebih afdhal jika di ketemukan dengan malam Lailatul Qadr......

Ustaz kat sekolah dulu pon selalu pesan carilah
Lailatul Qadr kerana ia penuh berkat dan banyak kelebihannya

Tapi sedey juge la sebab aku tidak berkemampuan untuk mengejar nya, tapi jika kita tersedar pada malam Lailatul Qadr, dan kita berdoa, InsyaAllah doa kita akan juga di makbulkan...

Allah sungguh baik kan???? DIA kurniakan Ramadhan, untuk umatnya beribadah, mungkin sebelum ini kita leka, dan pada bulan ni, kita lebih mengerti dan fahami bulan yang lebih baik dari seribu bulan ini memberi ruang kepada kita untuk menambah nilai ( top uP ) amalan kita.


Aku sungguh bersyukur kerana mama and abah hantar aku sekolah agama, walaupun aku tidak la sewara' ustazah yang ber "jilbab" labuh, berjubah dan bertutup lingkup, tapi dalam hati dan nurani ini masih ada asas agama yang kukuh InsyaAllah....ini membataskan aku untuk berbuat sesuka hati, dan meninggalkan laranagan NYA....terima kasih buat mama dan abah....nikky sangat bersyukur dengan didikan yang mama and abah berikan....ma and abah bukanlah ustaz yang alim,tapi mereka da bagi aku didikan yang sepatutnya pada seorang anak yang sangat memerlukan didikan yang sempurna dan mendidik jiwa ini, jiwa yang kini dewasa dan tahu menilai apa yang harus dan apa yang tidak aku lakukan....


Aku kini mengimpikan sebuah keluarga yang bahagia berasaskan agama, tak la alim sangat tapi cukup lah seperti mana mama dan abah punyai kami adik beradik....aku cuma mahu keluarga seperti keluarga aku....


punyai suami berfi'el seperti abah, tidak lupakan tanggungjawab, selalu ada di samping kami jika kami bermasalah dan berbincang tentang sesuatu bersama.....

Dan aku, seperti mama yang selalu sayang dan pedulikan kehidupan kami sekeluarga, dia adalah segalanya dalam hidup aku....jika jiwa dibina berasaskan Islam dan agama, hidup pun aman dan damai....

mama dan abah kini meniti usianya tua mereka, mereka semakin sensitif dalam segenap hal, semoga mereka tidak terasa hati atau sedih dengan aku....aku takut mereka menitiskan air mata kerana aku, mungkin dalam tidak sedar aku ada melakukanya, maaf mama....maaf abah...........( cedey ....ish...ish...huk3 )

Aku di TAG lagi oleh cik Innocent, zach....maf la aku baru nak buat, sebab aku baru persan ade name aku kat situ juge...heee

1. Name one person who made you laughed last night.
zachy and pija ~~ both are my rummies
2. what were you doing at 0800?
still sleeping
3. what were you doing 30 minutes ago?
listenig to mp3 and tulis blog nie
4. what happened to you during 2006?
~ majoring of my course
~ nothing more than that maybe
5. what was the last thing you said out loud?
aku bukan HOT okay ( to zach )
6. how many beverages you have had today?
once . kellogs corn flakes (sweet )
7. what colour is you hairbrush?
white
8. what was the last thing you paid for?
pizza. buka wiff SPASIAN yesterday
9. where were you last night?
full house...bersama gadis2 yang chill out my day
10. what colour is your front door?
grey color
11. where do you keep your change?
ermm...purse@wallet
12. what's the weather like today?
cloudy~~mendung dalam bahasa melayu nya
13. what's the best ice-cream flavour?
vanilla
14. what excites you?
i'm goin home, 26th....yay!!! pray for my safety okay dearie
15. do you want to cut your hair?
yerp. serabai da nie
16. are you over the age of 25?
no i'm not
17. do you talk alot?
no. i'm not....i think!!( wink*** )
18. do you watch the O.C?
o.c means what?????
19. do you know anyone named Steven?
nope
20. do you make up your own words?
yessa
21. are you a jealous person?
lau tak jeles tu bukan la gurl name die
22. name a someone whose name starts with the letter "K".
khairul Azhar
23. who's the first person on your received call list?
firdaus ( mamat ni kwn sek aku )

24. what does the last text message you received say?
"x sehebat dulu?kene ade orang spesel kot baru feel nak raye..hehe..hmmm amal xcukup ke?bt la setakat mampu dulu, nk push diri nnti kang susah gak, lagi2 jauh dari parent ni, tol x??"
25. do you chew on your straw?
nope. tak suke~~
26. do you have curly hair?
yerp. buhsan da
27. where's the next place you're going to?
toilet. mandi
28. who's the rudest person in your life?
orang bodo yang bodo dan aku takkan maafkan selagi dia tak mintak maaf
29. what was the last thing you ate?
milk + kellogs
30. will you get married in the future?
hopefully wif my mR right
31. what's the best movie you've seen in the past two weeks?
edwards scicors hands
32. is there anyone you like right now?
yerp.tapi die aku tatau la plak
33. when was the last time you did the dishes?
baru jap tadi . basuh cawan
34. name a friend whose name starts with the letter "A".
amirul...( wan amirul )
35. are you currently depressed?
yerp. nak balik umah~~~
36. did you cry today?
nope~~
37. why did you answer and post this?
bored~~
38. tag five people who'd do this.
no i don't want to tag anybody for these


tQ
tata


mrFlurry
you are . the way you are .

Tuesday, September 23, 2008

maafkan Bukan Bintang Biasa


BBB (Bukan Bintang Biasa) - Maafkan

Maafkan - BUKAN BINTANG BIASA

kubaca dari sinar matamu sekilas mungkin kutahu
namun rasaku tak bisa menjawab saat sekarang

ada cinta lain dihatiku bukankah dia ku mau
ada yang lain yang belum tentu juga mau aku

maafkan bila ku tak bisa denganmu
maafkan jelas sayang itu tak ada
maafkan kubolehkan kamu menunggu
maafkan bila nanti ku jadi mau
maafkan bukannya aku tak berhati
ku hanya pilih cinta yang aku cintai

kubaca dari sinar matamu sekilas mungkin kutahu
namun rasaku tak bisa menjawab saat sekarang

ada cinta lain dihatiku bukankah dia ku mau
ada yang lain yang belum tentu juga mau aku

maafkan bila ku tak bisa denganmu
maafkan jelas sayang itu tak ada
maafkan kubolehkan kamu menunggu
maafkan bila nanti ku jadi mau
maafkan bukannya aku tak berhati
ku hanya pilih cinta yang aku cintai

maafkan bila ku tak bisa denganmu
maafkan bukannya aku tak berhati
ku hanya pilih cinta yang aku cintai

powered by lirik lagu indonesia

jangan la lagi

today...no ideas....no mood....these guy don't even understand that i really don't want him, please go, away from me, from my life, please.....

someone freak calling me and wake me up for my 'sahur', arghhhhhhhhhh...this is so 'pelik' okay!!!! today i am not fasting, just a holiday for an innocent gurl like me, ehee~~~
pelik bile kita tak tahu siapa yang tefon kita dan siap tahu name lagi, kamu sapekah sebenarnye????buat aku tertanya2 la...sibuk je lam idup aku yang aku rase aman sikit sekarang ni, tapi tibe2 lak muncul benda2 pelik gini~~~( aku malas mau pikir lagi )

cik Z yang innocent, please okay??? i'm not hot stuff okay!!! di ulangi I AM NOT!!!!!...uhuuuu~~~


cik wawa pule time kaceh amik and antar cik nikky and cik pija tadi~~~ cayang kamu...muaxxXX2
kelas s n t law tuh buhsan giler, lame lectr tuh bebel, habis juge akhirnyer kelas itu....uhuuu...

aku sudah buhsan...so, aku mau buat tag ini~~~lau ade sesape nk wat buley juge....aku mau tag orang neh
  1. cik innocent zachy
  2. cik CAY...wawa pucca...comey~~~
  3. cik zullyjourney yang cute~~jgn cedey ye~~nnti nikky cedey juge
  4. en ombak pon di tag juge
  5. en madey juge
  6. sesape la lagi~~~
1. Have you ever called a person useless?
> yerp~~ my bro n my sis~~bile buhsan
.
2. What objects in your room is really important to you?
> my lappy, my handpy and my lipgloss 'nivea'
.
3. Are you good at hiding your feelings?
> yerp~~~kot..maybe~~cube tanyer kawan saye...
.
4. What kind of sense of humor do you have?
> stupid and dirty maybe~~~
.
5. Do you usually tell people when they hurt your feelings?
> nope~~~simpan je la, selagi leh tahan....
.
6. How often do you give high fives?
> jarang la~~dulu mase men volley ball ade la...eheee~~~
.
7. Do you know your father's birthday?
> 30th may~~hepi buffday ABAH~~~
.
8. Do you prefer a call or a text?
> text~~~
.
9. Do your parents drink coffee every morning?
> nope, my abah drinks tea in da morning, so do my adik and ma = my family drinks tea in da morning
.
10. Do you think you'd be good enough to commit a crime and get away with it?
> nope ~~~saye penakut~~~
.
11. Are you wearing any jewelry?
> ermmm~~silver rings
.
12. Does a kiss make you feel better?
> yerp~~~if its from my ma and abah~~~tQ very much
.
13. Random thing thats happened lately?
> laki bodo yang selalu mengacau idup aku masih muncul~~~
>call pelik kejut sahur...n tanak bagi saye tidooO..weng!!!
.
14. Is there anyone you trust even though you probably shouldn't?
> dont noe
.
15. Has anyone pissed you off today?
> nope~~~
.
16. If alcohol were banned, what would your reaction be?
> who cares???? i''m not drink alcohol okay!!!
.
17. Do you believe world peace is possible?
> yerp~~~it is possible~~~
.
18. Name some thing about the opposite sex that automatically turns you off?
> not hygenic~~~saye suke kebersihan awak dan juge saye~~~
.
19. interested in using?
> nope~~interested in having money~~nnti bile ade duit, boley beli byk benda dan seterusnye boley having byk benda juge~~~
.
20. Do people underestimate you?
> ade~~~cik GADIS penah wat saye gitu~~~cedey la juge
.
21. When you're in a bad mood, what will always put you in a better mood?
>tido dan makan~~~bangun~~~kuar shopen and jalan2
.
22. Honestly, do you talk about myspace in real life?
> saye tade myspace la~~~friendster ade arrrrr
.
23. Do you have any really crazy relatives?
> nope~~sume skema jew~~~buhsan gak la
.
24. Pretend you're 15 deep in beers. Describe what you would be doing?
> tido kot~~~
.
25. Does anyone in your life know the real you?
> sure...my ma(tak leh la nk tipu die, mesti kantoi punyer), my abah and myself
.
26. Have you ever gotten naked at a party?
> nope~~~tade party nk pegi pown
.
27. Have you ever broken a rib?
> yerp~~
.
28. What was the last thing you ate?
> nasi puteh + ayam goreng + tempe ( kat sc fac)
.
29. How do you feel RIGHT now?
> miss him~~~tade perasaan pon ade juge~~ ( tah, tak paham diri sendiri )
.
30. Whose car were you in last?
> wawa~~~g klas tadi
.
31. Where did you go?
> kan da ckp gi kelas snt Law tadi
.
31. Is your birthday on a holiday?
> tak tatau la~~~ tapi buffday i 21st Jan okay~~~jgn lupe bg hadiah k
.
32. Do you have to get your wisdom teeth out?
> nope
.
33. Life... How do you feel about it?
> life is wonderful, living wiff ur luv ones~~~saye ingin disayangi oleh mereka
.
35. Do you have hairy legs?
> yerp~~~sure la
.
36. Are you sick?
> nope, saye sehat jew
.
37. Describe your hair?
>buruk macam hape tah~~~~lalalala
.
38. Do you like playing in leaves?
> hah????
.
39. Have you ever thrown up on somebody as an adult?
> nope i guess~~~
.
40. Have you ever had another adult throw up on you?
> tak paham la~~~please
.
41. Are you an adult?
> im 23, rase nyer masih remaja lagi neh
.
42. do you like orange juice?
>sangat suke~~~ my fav juice
.
43. Where do you wish you were right now?
> home~~berbuke wif my family~~windu ma and abah (bile nk kumpul sume nie )
.
44. What is your favorite thing to wear?
> my jeans and plain tshirt ( selesa sgt )
.
45. I say shotgun you say?
> i say i shoot u??? okat tak????
.
46. Who is your best friend?
> saye ade wawa, pija, zach, ika dan juge lain2~~~ehee eno, mila, far pon kwn baek saye juge
.
47. Do you care if your socks are dirty?
> yerp...of course~~~