Sunday, July 27, 2008

nikky = shopping = uhukZZ penat!!! , tp puas

saturday, 26th july...

nikky + zacky + pija.......

tidy up our rOOm,
few hOur later, pija was going out wiff her fwens...Napi...kan pija kan???
left, me and zacky......

me, Nikky
just continue washing our new toilet..eheeee~~
da toilet not being used about 1 yr mayB...firstly, horror to open it, mane la tau ade makhluk yg berupe monster ker, tak pon makhluk hitam berbulu and berbadan kecil tp menggelikan (che TI).....ahahah~~~
luckily no such Rat -a -toie in there....yay!!!!

zacky,
ermmm...that time she was 'curang ' to her Bf...ahakz..sowi z!!! termention kat sini lak...hehe~~~
susah gak la minah ni, da ade pakwe pon skandal lagi....aku ni, sorg pon tak de...just me+ lonely+kosong....but luckily i have fwens!!! luv u all dear..tQ for being my true fwens and especially GADIS, u also still my fwens and hope happiness will be yours...walaupun diri mu dulu pernah sakiti aku....

pija,
out!!!..dating???? nope....she is actually terperangkap dalam jerat laki yang nak cari customer lam MLM die ( multilevel marketing) ...i GueSS...heeeee~~~

FINISHED!!!! everything in our room neat and tidy now..tQ...the 'gotong royong' make our room feel like home..ehee~~~

FEEL BORED....

nikky = Z jom kuar ....jln2, cari 'inner ' ker
Z = ley jer
nikky meseg pija

nikky = pija ktorg nak kuar ni, buhsan....nk pesan pape???

not replied........................................

waiting for the bus...going to KLcentral...

KLcentral = having lunch in KFC
Zinger burger + soft drinks....( so do zacky )
jalan2..pusing2..
jumpe la satu baju ni...lawa+ cute+ funky+ chantek juge
just rm 10....sgt murah
tak beli pon...nnti nk balik la beli..tp tak beli juge sBB da penat jln mase balik tuh..tade perasaan da~~~~

masjid jamek = here we are now....found da inner that we need....yay!!!!
jalan2 lagi...........

zacky = jom g sOgO???
nikky = buley jer...joM

SoGo,

nikky = a pair of jeans (gOOgles) + a pair of B.u.M. eq..shoes
yay!!!!!

zacky = radioactive sweater ( yellow colour )...chantek kan Z???
+ a pair of jeans
+ nice white B.u.M eq. bag...

going back to masjid jamek...
on our way home....

z beli baju lagi~~~ for atok...
beli beryani juge...for dinner


yay!!! gurls always can't be seperated wiff shopping...ahahahah

kesian tgk mamat2 kat sogo, temankan awek beli brg sampai nk tertido...muke pon toye jerk...ahakz

GUrlZ = shopping = PuAs hati!!!

going back home...


sempat lg post mase tgu bas yg giler lambat....
rapidKL...weng!!!!

bus lambat giler...
sampai kematu kaki aku berdiri...

11.20 mlm....here we are....we're Home finally

dinner = nasi beryani...ermmm..tak sedap sgt....tp habis gak mkn..lapo!!!

1.32 pg.....tDo...Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Friday, July 25, 2008

nikky want to say gooD bye tO muaZ

u r my fwens.......

ermmm.....slamat meninggalkan Malaysia!!!
dapat keje kat Dubai bkn sesuatu yg mudah dan tu rezeki awak....
tQ...sebab sudi menjadi kawan yg tak kenal jemu ngn saye....
saye ni kan teruk... ahaks
by da way, hope u will enjoy ur life there....
my becoming architect......
jgn luper designkan my future house plan k?????
hope comey macam nikky......ahaks...


guD bye my fwenS.....hope u'll okiey there....
jgn luper solat k????

Thursday, July 24, 2008

nikky's tribute to Zach

##What's his/her full name?
::: Nurul Zahirah binti Ayob

##Does she/he have a bf/gf?
::: she have aTok,n many bF n many gF also...nge3

##Do you know a secret about hER/HIM?
::: nothing secret btw us rite????...ade ker yg aku tatau Z?? story me sket....

##Has she/he ever cooked for you?
::: nope kot.... lau penah pn air jer die masak tok aku,nk mkn megi sesame...ye tak???hehehehe

##Is this person older than you?
::: nope, she is younger than me.....

##When was the last time you thought of this person?
::: noW la...sebab tu aku buat tribute nih..nge3

## Are you related to this person?
::: nope...but she's a part of me...ermmm..tah, tanyer la die sendiri....

## Do you have a nickname for each other?
::: hehehe....zacky kappy..hak3...

##How many times do you talk to this
person in a week?
::: everyday coZ she's my rumet now....

##Do you think he/she will repost this?
:::: hOpe so la....pleaz....

##Could you live with this person?
::: nope of course....but as a fwen i need her....

##Why is this person your number one?
:::: coz she is da best i ever had...hak3..perasan la tuh Z~~~ lalalala

##Have you seen this person cry?
::: mesti la penah.....

##How long have you known this person?
::: bout 3 years mayB....da lupe da....
.
##Have you ever been to the mall with this person?
::: of course la ....

##Have you ever had a sleepover with him/her?
::: penah la .....sebab die umet saye!!! tdo guling2 kt umah nih, pija skali..nge3
.
##If you ever moved away would you
miss this person?
::: i'll miZZ her....sgt2 windu .....
.
##Have you ever done something really stupid or illegal with this person?
::: stupid tuh ade la...illegally tu pon ade kot..luper lak, tp byk la benda ktorg wat sesame......

##Do you know everything about this
person?
::: mostly....Z de pape yg aku lom tau ke pasal ko????

##Have you fought before?
::: nope

##Is he/she on drugs?
::: buat la...aku amok satu UM ni tau Z...berani mu z????

##Has this person ever seen you dance?
::: penah maa...mase aku amik Ko-K tarian rakyat sem lepas....mcm hape tah tarian aku...mcm buruk jerk

##Have you ever heard this person sing?
::: penah la...dah la die ni suke tol nyanyi....aku gelak kat mu pn penah gak Z kan??? ngn ika skali....nge3
.
##Do you know this persons friendster password?
::: tah la...da lupe lak...ke tak penah tau ek??? ko lum gtau aku la Z....

##Have you and this person ever gotten into a fight that lasted more than 2 days?
::: ermmm...gadoW penah...tapi tak sampai sehari pon kot...baik balik...klaka lak time tuh....malu pon de gak..mcm budak hahahaha
.
##Does this person cry a lot?
::: die manje ngn aTok...n cepat nangis gak kot..kan Z kan???

##Have you and this person went clubbing?
::: tak penah lak terPk ...lgpon mcm tak sesuai jerk ktorg clubbing...huhuhu

##Do you know how to make this person feel happy?
::: jgn buat die ingat per yg buat die sakit hati time tuh....tol tak Z??? mostly die byk ceria je aku tgk...

##Do you and this person talk a lot?
::: SANGAT BYK.....hehehe kgd2 tak leh benti...nge3

##Are you happy with this person?
::: sgt2 hepi...tQ a lot dear....
.
##Has this person yelled at you?
::: seriusly tak kot....lau suke2 ade la....

##Do you love this person?
::: totally i do....

##Do you want to be with him/her forever?
::: long lasting fwenship....hope sampai tua BFF k???

Wednesday, July 23, 2008

nikky ~~~ KAMI, the movie




hari ni, ermmmm.....

mOOd aku tade la sebaik selalu, mayB cOz i'm having my pain toDay....arghhhhhhhhhh..sakit sial!!!!!

tengah2 men klik2 tenet ni ade la aku terjumpe sumnthing yg sememangnye aku tunggu,tahun ni ade muvie best, KAMI, the movie

hope citer die best la, walaupun pelakon die bukan dikalangan pelakon hebat negara, tapi siyez aku suke ngn liayana jasmay tue, die lau berlakon best sgt, da la lawa lak tue....liyana=cute+ funky+ nice, ermmm dak2 len lam muvi ni aku macam tak kenal sangat kecuali juliana = pengacara RemaJa tue....


hope citer ni best!!!!

Tuesday, July 22, 2008

nikky tagged by aZliyana

1) What is the most important thing in your life?
::: people who luvs me the way i am cOz it is hard to be sumone else.

2) What is the last thing that you bought with your own money?
::: ermmm... really cannot remember ..mayB my luvly butterfly broach..i think!!

3) Where do you wish to get married?
::: in my mama n abah hOme...

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?

::: i do not hav persOn luv me yet... sO i dun know la, just wait n see ya

5) Are you in love?
::: ermmm...hOpe so..but i dun know da feelins in luv..waaaaaaaa

6) Where was the last restaurant you had dinner?
::: piZZa hut i gueSS

7) Name the latest book that you bought?
::: no buks yet for this sem

(8) What is your full name?
::: NIk Norehan Binti NIk Hussin

9) Do you prefer your mother or father?
::: i prefer bOth of them...luv ma n abah sgt

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time
::: ermmm...no one la

11) Christina or Britney?
::: not them all

12) Do you do your own laundry?
::: yup, who else can help me here, my mama is not here..hehehe

13) The most exciting place you want to go?
::: ermmm...Paris n France wiFf him

14) Hugs or kisses?
::: huGS from mama.

15) Point out 5 things about the person who tagged you.

::: luvly angle
::: blogger luver
::: suke hati die nk suh org wat die yer taGG ni, walau aku malas..hehe
::: cute things she's doing
::: know how to appriciate people

16) 8 things I am passionate about:
::: my luvly mama n abah
::: bukS i guess
::: my adik2...kak e' cyg kamu
::: my life now n ever
::: PSP ~~ black colur one, abah nk yg tue...buley la
::: nintendO wii
::: nikky's lOOking for thats heart


17) 8 things I say too often:
::: tak ley blah la kan
::: nape???
::: suke ati la
::: lepak sudee
::: ok
::: ermmmm
::: tah la, tatu lak aku


18) 8 books I’ve read recently:
::: no buks yet
::: dont like buks
::: hehehehe
::: len kali la bace buku


19) 8 songs I could listen to over and over again:
::: luscious ~~ khabarkan
::: misha omar~~ JawapanmU
::: jasOn mraz ft james morrison~~ details in the fabric
::: matta~~ jatuh cinta lagi
::: leona lewis~~ better in time
::: malaysian artist ~~ here in my home
::: T2~~ lelaki cadangan..suke lagu nie
::: jason mraz ft colbie caillat~~ lucky


20) 8 things I learned last year:
::: tah la.... da tak ingat la, bia je la berlalu~

21) 8 people to tag:
::: anyone know me

nikky~~~ says bout her heart feelings..mayB~~





hehehe....
senyuman ku yg lebar ini tercetus bile buhsan kat KPS UM la, mane lagi....
malam tu ade meeting GPMS...aku pon tatau pe fungsi GPMS tuh...
mase tu aku baru je pas amik barang2 umet aku...nk di jadikan cerita, aku pon singgah la aTm nk cucuk duit, sebab mase tuh aku dah pokai tahap gaban...nk makan pon da tade duit tauw...mase aku tekan2 mesin Atm tu nampak la satu makhluk memakai baju batik ijoO, nk tau sape??? dak MIneh, die dtg meetin tuh...aku tanyer watpe? die pon kate tatau...weng tak??? pg tapi tatau pape...huhuhu
lepak jap ngn die kat situ....pastu da buhsan aku amik la gambar2 ni...
senyum macam kambing pon ade....nge3..kutuk2 diri sendiri


ermmmm...aku dah tak hapdet blog aku ni da 2 hari kot, hari ni aku nak citer sket.....
ade la terYM ngn sorang minah nie....die citer la yang die ade masalah ngn pakwe die, sbb pakwe die macam budak2...tak mature...tensi die...aku pon tatau apesal sampai de masalah, tpi lebey kureng camtu la die citer...bg aku, sume org ade tak mature die..tau tak kenape???..........
sebab bagi aku, aku akan mature pada tempat2 tertentu n kadang2 tak mature untuk mase2 tertentu...sbb lau nk jd mature n perfect je sepanjang mase, buhsan la jugak nnti...dalm relationship mungkin perangai kebudak2kan tu kene ade juga supaya tak la buhsan hubungan itu...cakap macam ade pengalaman,Seeeeeeeeeeeeeeeeeeyh...nge3...
tapi macm tu la pendapat aku...
minah ni lak tnyer aku da ade kapel lom... aku cakap la lom,mmg pon aku lom jumpe lg yang betol2 leh buat aku fall kat die...tapi de la sorg mamat ni, aku suke....tapi macam jauh je beze aku ngn die...sebab die ensem, sape2 pon akan suke kat die kot....aku ni tatau la nape tersuke kat mamat tuh....weng tak???
ermmm...tgk la macam ne...aku nk kejar die macam pelik lak, tapi kenape la aku tersuke kat mamat ni....

kan best lau aku ni tade hati, tak yah nk penin2 pk nape aku suke n aku kene buat ape...eeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiii....lau buley aku nk bagi je kat sape2 nk pinjam hati aku, bile aku dah nk balik kene pulangkan kat aku, aku tak cas pape pon..kene pulangkan balik jerk...nge3




Saturday, July 19, 2008

nikky tired!!!

ermmm....
semalam hari yang sangat memenatkan....
petang = makan kat 11th kolej.....amik kaZen pija kat umah die
malam = g putra antar pija n kaZen-kaZen die...diorang balik kg.... lalu Taman tasik Perdana, jln2.......try discover jalan ngn Z lalu area Bangsar, jauh gak la jalan tu lau nak balik umah....ermmm..pusing2...g diner lak, mase tu rase kenyang tapi kene makan sbb nnti lapa malam2...our Dinner at PiZZa Hut,tapi malam tadi macam sume benda tak betol jer...makanan die slalu sedap, mlm tadi weeeeeeeeeeeeeek!! tak sedap lansung....pas makan g 12th amik2 barang2 aku...byk sakit badan angkat brg...ni bru aku kat kolej, lau kat umah sendiri aku tatau la....then, balik umah sewa...susun n kemas barang2 ....kol2 lebih baaru settle...penat wOOOOO....ermmm....

aku minta tolong kawan aku kejut subuh, takot tak terbangun sebb da penat sgt...seb bek la die jenis ok nk kejut2 aku...aku tatau kenape ak da tersuke kat budak ni....care die,watak n gaya die ak suke...tapi macam mustahil je die nk suke kat aku ni....
die tu ade rupe,aku ni ape la sgt nk banding ngn die....tah la...lg pun ak bukan reti nk pikat org ni....muehehehehe
sape2 tulun aja ak pikat org!!!!!!

Thursday, July 17, 2008

nikky addicted


mengintai langit ~~ CoCo


Setiap hari ku tulis
Yang ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan padamu

Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Terpanah tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jika ku tak padan dengan mu
Tapi ku berjanji
Kau juwita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maafkan aku yang terlanjur merindu
Di dalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku

Menyanyi dan bisikanlah sayang
Baik nyata dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapat ku lelapkan mata
Mengkhayalkan mu
Bermimpikan mu
Sepanjang malam ku

Monday, July 14, 2008

nikky shoCk!!!

dalam kire2 kol 3.57 ptg
aku ade lak terbace satu artikel kat bloG seseOrang ni
die pasal kisah interview keje sebagai CIA...
erm citer die agak menarik tapi aku terkejut sket sbb dikatakan lam citer ni pompuan sanggup wat ape sahaja lau nak kan sesuatu...
tapi citer die zalim sket lol...
ni citer die :

_______________________________
_______________________________

A few months ago there was an opening with the CIA for an assassin.

These highly classified positions are hard to fill and there are a lot of testing and background checks involved before you can even be considered for the position. After sending some applicants through the background checks, training, and testing, they narrowed the possible choices down to two men and a woman, but only one position was available.

The day came for the final test to see which person would get the extremely secretive job. The CIA men took one of the candidates to a large metal door and handed him a gun. “We must know that you will follow instructions no matter what the circumstances,” they explained. “Inside this room you will find your wife sitting in a chair. Take this gun and kill her.” The man got a shocked look on his face and said, “You can’t be serious! I could never shoot my wife!” “Well,” said the CIA man, “you’re definitely not the right man for the job then.”

So they brought the second man to the same door and handed him a gun. “We must know that you will follow instructions no matter what the circumstances,” they explained to the second man. “Inside, you will find your wife sitting in a chair. Take this gun and kill her.” The second man looked a bit shocked, but nevertheless took the gun and went in the room. All was quiet for about five minutes, then the door opened. The man came out of the room with tears in his eyes. “I tried to shoot her, I just couldn’t pull the trigger and shoot my wife. I guess I’m not the right man for the job.” “No,” the CIA man replied, “You don’t have what it takes. Take your wife and go home.”

They were down to the woman. Again they led her to the same door to the same room and handed her the same gun. “We must be sure that you will follow instructions no matter what the circumstances; this is your final test. Inside, you will find your husband sitting in a chair. Take this gun and kill him.”

The woman took the gun and opened the door. Before the door even closed all the way, the CIA men heard the gun start firing. One shot after another for 13 shots. They heard screaming, crashing, banging on the walls. This went on for several minutes; then all was quiet.

The door opened slowly, and there stood the woman. She wiped the sweat from her brow and said, “You guys didn’t tell me the gun was loaded with blanks! I had to beat him to death with a chair!”

__________________________________
__________________________________


korang rase macam ne??
betol ker???
bagi aku, tu bukan care nyer
aku pon tak leh time sampai macam tu
pompuan tak zalim macam tu skali





~~nasihat buat HAWA~~

  1. Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.
  2. Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.
  3. Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.
  4. Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.
  5. Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni.
  6. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa, jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur.
  7. Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri, dan satu lagi untuk menolong orang lain.
  8. Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.
  9. Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia. Kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.
  10. Kecantikan wanita, bukan pada kehalusan wajahnya, tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.

nikky hepiiiii ^___ ^

hari ni aku ngan dak2 umah makan same2
sep bek la kak yati masak
leh lepak2 n mkn reramai
sonoook
dah lame tak macam tu
dulu jer mase matriks
aku slalu wat gtu
makan reramai
banyak benda kitaorg borak + saling kenal-kenal satu ngn lain+ gelak2
diorang suke wat lawak
klaka laks tu
kecoh satu umah


k la wei
aku mau tdo
bubbye
nnti update g k???

nikky cares!!!

KESEDARAN mengenai kepentingan alam sekitar masa ini adalah luas dan mendalam berbanding dengan 10 tahun lalu. Kemajuan besar dalam hal ini mendatangkan banyak perubahan dalam pelbagai kegiatan manusia yang memberi sumbangan kepada kebaikan alam sekitar.

Namun begitu, isu-isu alam sekitar mempunyai pelbagai bentuk dan banyak perkara baru muncul sementara yang lama masih belum dapat ditangani.

Dalam kedudukan alam sekitar sedemikian rupa, tidak ada jaminan bahawa bumi akan terselamat daripada bencana terutama yang diakibatkan oleh perbuatan manusia.

Justeru, Hari Alam Sekitar Sedunia yang disambut hari ini merupakan peluang bagi semua pihak untuk meningkatkan kesedaran masyarakat tentang isu-isu alam sekitar.

Ini kerana soal alam sekitar tidak boleh ditangani secara sendirian oleh mana-mana bahagian masyarakat, sebaliknya ia memerlukan kerjasama yang terselaras oleh semua pihak dalam menanganinya.

Malah ia juga tidak dapat dilakukan oleh mana-mana negara tertentu tetapi memerlukan pembabitan semua negara di dunia kerana kita semua berkongsi satu kediaman iaitu planet bumi.

Dalam sesebuah negara pula, ia memerlukan kesedaran bukan saja oleh aktivis alam sekitar tetapi juga kerajaan dan rakyat keseluruhannya.

Tanpa kesedaran tentang kepentingan alam sekitar, sudah tentu ada bahagian dalam masyarakat yang memandang sambil lewa terhadap masalah-masalah alam sekitar.

Lebih buruk lagi adalah wujudnya golongan yang berpengetahuan tentang alam sekitar tetapi tidak sedar terhadap kepentingannya. Sebaliknya mereka lebih mengutamakan kepentingan peribadi, terutamanya dalam bentuk keuntungan perniagaan.

Tanpa kesedaran alam sekitar, maka akan wujud usaha menghalang sebarang perjuangan memperbaiki atau menangani alam sekitar, lebih-lebih lagi apabila keutungan mereka terjejas.

Memang akan berlaku perbezaan fahaman terhadap sesuatu isu alam sekitar. perkara ini lumrah berlaku lebih-lebih lagi tidak ada sesiapa yang tahu keseluruhan mengenai alam sekitar. Pengetahuan yang kita ada tentang alam sekitar berpunca daripada data saintifik yang tafsirannya sudah tentu berbeza di antara satu sama lain.

Namun begitu, perbezaan tafsiran tentang data saintifik mengenai alam sekitar tidak harus menjadi penghalang kepada sebarang usaha menyelesaikan masalah-masalah alam sekitar.

Sememangnya kita menolak sebarang bentuk kegiatan pelampau alam sekitar yang dianjurkan oleh kumpulan-kumpulan tertentu di Barat, tetapi keprihatinan tulen terhadap masalah yang dihadapi bumi harus dihargai secara ikhlas.

Dalam pada itu kita juga menolak sikap hipokrisi kerajaan Amerika Syarikat (AS) yang mengutamakan kepentingan perniagaan nasional mereka daripada nasib bumi apabila Washington membatalkan sokongan kepada Protokol Kyoto.

Namun begitu, kita harus menghargai perbezaan pandangan kerajaan-kerajaan di seluruh dunia tentang cara mana menangani masalah-masalah alam sekitar.

Tetapi apa yang jelas ialah planet bumi hanya sebuah yang perlu kita kongsi bukan saja sesama manusia tetapi juga dengan haiwan dan tumbuhan daripada pelbagai spesies. Jika tidak menyelesaikan masalah alam sekitar dengan sebaiknya, mungkin diri kita masih terselamat tetapi nasib generasi manusia akan datang akan lebih parah dan gagal untuk menyambung keturunan.

cinta ** the definitiOn

1. Cinta itu KOMITMEN.

Cinta, tak boleh main-main. Cinta perlu komitmen. Bukan main campak buang semacam. Perlu dirancang dan dilaksana sebaik mungkin.

Tak bolehlah nak bergaduh, paksa-paksa dan mengabaikan tanggungjawab pada pasangan. Untuk yang dah berkahwin, nafkah wajib dipenuhi. Amanah sebagai suami isteri kena ditunaikan sebaiknya. Komited sebagai suami yang mithali, ummi yang solehah, agar dapat melahirkan anak-anak yang afiq, yang arif, yang anis, yang santun. Menjadikan rumahtangga dipenuhi mahabbah, mawaddah dan sakinah :)

2. Cinta itu intuitive: NALURI.

Cinta itu sifatnya naluri. Apa tu orang kata, “cinta itu di hati”. Bercinta yang hangat bila kita dapat merasai apa yang dirasai oleh orang yang kita sayang.

Jika taknak disakiti, kita tak menyakitkan hati orang lain. Jika nak disayang, kita akan memberi kasih sayang seluhurnya. Jika ada rasa bimbang, seringnya kita akan dapat merasa. Macam cinta ibu pada anak-anak. Sering mereka dapat rasa apa yang anak-anak mereka buat, yang baik atau tak baik untuk anak-anak, kan?

3. Cinta itu sebahagian nature: FITRAH

Cinta itu fitrah. Betul. Bila Nabi Adam dicipta, baginda rasa kesunyian. Allah ciptakan Hawa sebagai peneman. Rasa ingin disayanagi dan menyayangi tu fitrah manusia. Yang perempuan minat pada seorang lelaki. Ada lelaki jatuh cinta pada seorang wanita. Cinta itu benar dan suci.

4. Cinta sering terletak di puncak: TOP

Bila ada rasa cinta, kita akan sama-sama bekerjasama, saling mengasihi. Itulah nilai yang mengikat kita semua untuk terus bersatu. Sekuat cinta Tuhan yang memberikan pelbagai nikmat hidup, cinta itu di puncak kehidupan.

5. Cinta itu sifatnya ALTRUISTIC.

Apa tu?? Aa, altruistik maknanya melebihkan orang lain dari diri sendiri. Dalam lughah disebut al-itsar. Wah, erti pengorbanan di sini. Bak kata Ustaz Hasrizal, makna hidup pada memberi. Bila cinta, kita sanggup berkorban untuk yang kita cinta dan kasihi.

Bila ada niat untuk membahagiakan yang lain, maka kita akan usahakan yang terbaik untuk memenuhi kehidupannya dengan bahagia dan sempurna. Kata Abang Ed, bila kita tolong orang, Allah akan membantu kita, menambah nikmat untuk kita. Indahnya…..

Suara Wanita

Majoriti ulama berfatwa suara wanita bukanlah aurat. Dalilnya mudah iaitu

أنَّ رسول الله ـ صلَّى الله عليه وسلَّم ـ قال: "يا معشر النساء تصدقن وأكثرن الاستغفار؛ فإنِّي رأيتكنَّ أكثر أهل النار، فقالت امرأة جزلة منهنَّ: وما لنا يا رسول الله أكثر أهل النار؟ فقال: تكثرن اللعن، وتكفرن العشير"..

Ertinya : Sesungguhnya Rasulullah SAW berkata : wahai seluruh kaum wanita, bersedeqah dan banyakkan istighfar, sesungguhnya aku melihat wanita adalah majority ahli neraka. Maka berkatalah seorang wanita : Mengapa kami menjadi majority ahli neraka ya Rasulullah? : rasul menjawab : wanita banyak yang melaknati dan mencela orang lain serta mengingkari kebaikan suaminya.." (Riwayat Muslim)

saye ade terbace blog kawan saye...
die mengulas panjang mengenai aurat suara seorang wanita
suara wanita boleh membuat lelaki 'cair'
ermm..walaupun lelaki itu tidak melihat wajah si wanita, lelaki boleh menyukai perempuan tersebut hanya dengan mendengar suara


Wanita perlu mengetahui betapa lemahnya lelaki di hadapan mereka. Lelaki secara umumnya (kecuali yang punyai keimanan yang hebat) memang mudah tergoda dengan suara merdu wanita walaupun wanita itu tidak langsung berniat untuk menggoda. Maka apatah lagi jika di ketika ia memang berniat untuk menggoda.

Sunday, July 13, 2008

nikky's kitten damn cute!!!!

cOmey kan ???
ni la anak kucin aku yang baru jer lahir
sebelum aku balik sini
umur die lebey kurang da seminggu lebey gak la
kelaka mase ibu kucin ni nk lahirkan anak2 die ni
sep baek la anak2 die comey
mama kucin ni warna kombinasi anak2 die
huhuhu
sWeet kan???
cat is da mOst cute animal!!!
its a fact k!!




?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
nikky in eMo mode
buhsan+sunyi+sepi+kosong
ker aku ni yang hati kering?????

Saturday, July 12, 2008

nikky gOin weng!!!!

hohoo
tadi aku 1st time g one Utama melalui umah sewa ni
hahaha
perjalanan sungguh mendebarkan............tapi agak best la
dapat pengalaman baru
sebenarnyer aku tgh cari keje part time
saje nk isi mase aku
kelas tade la banyak sem ni
tgkla camne nnti
ok tak keje
hohoho
aku lom gtau ma n abah
takot kene mara
so diam dulu r...
kui3
aku da ngantok +penat+nk tdo
k la
bubbye!!!!!

nikky In mOde of ''kemas umah''

hari ni aku kene kemas umah
sebab setelah 6 sem ak dok kolej, kali ni kene dok umah sewa....
waaaaaaaaaaaaaa...
tapi siyezz best dok kolej lg
hehehhe
tapi tape ni jd pengalaman aku sebelum aku kuar dari UM yg byk kenangan ni
huhuhu

N. i. K. k. Y like


Estranged - Yang Pernah
Silakan puas sudah disuruh
Nyatakan mimpi yang tak pernah lengkap
Lakukan apa saja yang kamu mampu

Sudahlah biar yang telah lalu
Lafazkan kesemua yang pernah ada
Akhirkan kalau ada masih tertinggal

Cukuplah kalau perangnya ada
Disamping kamu selalu

Andainya aku tahu
Ertinya disuruh
Semua kan pernah minta

Tibalah waktu untuk bersedar
Kerana giliran sudah menyuruh
Yang pasti yang panggil itu suci lagi

Berilah sedikit untuk aku
Hilangkan rasa hati yang tak percaya
Biarkan dia yang bilang jangan lagi


Cukuplah kalau perangnya ada
Disamping kamu selalu

Andainya aku tahu
Ertinya disuruh
Semua kan pernah minta

Andainya aku cari
Dimana dituju
Semua yang pernah jumpa

Jangan luka yang lebih
Kerana tiada yang memberi
Tiada cuma untuk kamu disini

Andainya aku tahu
Ertinya disuruh
Semua kan pernah minta

Andainya aku cari
Dimana dituju
Semua yang pernah jumpa


http://ezone4u.blogspot.com/2008/06/estranged-yang-pernah.html

Thursday, July 10, 2008

Wednesday, July 9, 2008

Cinta itu yang terbaiknya adalah kewarasan akal dalam berfikir secara rasional,bukan emosional..rasional itu selepas kita melalui pengalaman suka-duka,baik-buruk sifat dia seadanya.Emosional itu exited,ghairahkan keindahan dan nafsu.Biasanya proses ini diperingkat budak-budak bercinta.

Jika kita tidak dapat menerima yang buruk tentang pasangan kita,kita mengambil keputusan secara rasional iaitu berpisah.Kecewa itu kesan negatif dari perhubungan yang tak sampai.Cuma semangat perlu menguasai kehendak akal yang tak sampai.

Aku dulu masa sekolah pernah syok dan perasan dengan sorang mamat ni,ensem.....bayangkan,dapat tengok bumbung rumah pun jadi..segalanya tentang dia melekat dan selalu terbayang diingatan,senyum,mata,pakaian seragam sekolah yang dipakai.Pendekata segalanya tentang dia,subjek utama dalam hidup kita,maka kita pun angau dan perasanlah.Mintak member pass kan surat untuk dia,nak bagi segan..Actually dia tak sukakan kita pun...hahahaha....tapi itulah,mencintai dan dicintai itu nikmat,menghargai pun nikmat juga..saling mencintai itu proses penyatuan zahir dan batin dan hubungan seks yang halal atau haram.Yang halal selepas kawin ler,yang haram sebelum kawin,itu kata agama kita,kena ikut....

Menghargai itu lebih suci sebenarnya..sebab ianya bukan mengharap atau kita tidak perlukan tindak-balas dalam perhubungan.
Bila yang tinggal hanya harapan,itu lebih baik dan rasional sebenarnya dan kita pun tidak dikecewakan sebab tidak ada alasan untuk merasa kecewa.

Cinta yang emosional itu cinta yang melulu dan tidak bijak.Yang terbaik letakkan nilai cinta itu dijiwa.Sebab jiwa itu sebahagian dari kesempurnaan alam dan ciptaan.Jiwa itu penyerahan yang hakiki.Itu sebab jika kita nak mengadap Tuhan,perlulah dengan jiwa yang tenang dan rasional.Mengadap dia didalam solat mahupun di dalam jaga dan juga kehidupan,perlulah kita belajar untuk menjadi seorang yang rasional.Apabila nafas tenang,segalanya aman damai sentiasa.

Tak gitu?hehe

Tuesday, July 8, 2008


lagu nie best sangat....nikky memang layan lagu ni
lirik die best ++++ Comel+++ touching
nikky like +++ enJOy

ColBie Caillat +++ BuBBly

I've been awake for a while now
You've got me feeling like a child now
Cause everytime I see you're bubbly face
I get the tinglies in a silly place

(chorus)
It starts in my toes and I crinkle my nose
Wherever it goes, I always know
You make me smile please stay for a while now
Just take your time, wherever you go

The rain is falling on my window pain
But we are hiding in a safer place
Undercover staying safe and warm
You give me feelings that I adore

Its starts in my toes, make me crinkle my nose
Wherever it goes, I always know
You make me smile please stay for a while now
Just take your time, wherever you go

What am I gonna say
When you make me feel this way
I just...hmmmm......

And it starts in my toes makes me crinkle my nose
Wherever it goes, I always know
You make me smile please stay for a while now
Just take your time, wherever you go

I've been asleep for a while now
You tuck me in just like a child now
Cause everytime you hold me in your arms
I'm comfortable enough to feel your warmth

It starts in my soul and I lose all control
When you kiss my nose, the feeling shows
Cause you make me smile
Baby just take your time now
Holding my tight....

Wherever, wherever, wherever you go
Wherever, wherever, wherever you go
Oh wherever you go, I always know
Cause you make me smile even just for a while

~~ n.i.k.k.y. ~~saye keliru

kenape saye jauh hati????
sedangkan die....die tidak penah berubah
dulu, kini dan mungkin selamanya....
tp bukan salah die jika die cube jauhi saye
sebab penyebabnye adalah saye
saye yang buat situasi itu begitu
saye mohon maaf
sebab saye tidak ingin kamu (AWAK) mengharap
lagipun saye tatau kenape saye boley jadi begini
kini saye hanya ini seorang
tanpa sesiapa
kosong???
sepi???
itu mungkin dan pasti
tapi hati ini masih tidak mahu ape2 komitmen
jika sudah tersurat itu jodoh...
kita akan disatukan
itu janji ALLAH pada hambNYA
maaf kan saye yang zalim ini

nikky melayang


the CliCk Five ~~ Just the Girl

She's cold and she's cruel

But she knows what she's doin'
She pushed me in the pool
At our last school reunion
She laughs at my dreams
But I dream about her laughter
Strange as it seems
She's the one I'm after

[Chorus:]
Cause she's bittersweet
She knocks me off of my feet
And I can't help myself
I don't want anyone else
She's a mystery
She's too much for me
But I keep comin' back for more
She's just the girl I'm lookin' for

She can't keep a secret
For more than an hour
She runs on 100 proof attitude power
And the more she ignores me
The more I adore her
What can I do?
I'd do anything for her

Cause she's bittersweet
She knocks me off of my feet
And I can't help myself
I don't want anyone else
She's a mystery
She's too much for me
But I keep comin' back for more
She's just the girl I'm lookin' for

And when she sees it's me
On her caller ID
She won't pick up the phone
She'd rather be alone
But I can't give up just yet
Cause every word she's ever said
Is still ringin' in my head
Still ringin' in my head

She's cold and she's cruel
But she knows what she's doin'
Knows just what to say
So my whole day is ruined

Cause she's bittersweet
She knocks me off of my feet
And I can't help myself
I don't want anyone else
She's a mystery
She's too much for me
But I keep comin' back for more

Cause she's bittersweet
She knocks me off of my feet
And I can't help myself
I don't want anyone else
She's a mystery
She's too much for me
But I keep comin' back for more
Oh, I keep comin' back for more
She's just the girl I'm lookin' for
Just the girl I'm lookin' for

I'm lookin' for
I'm lookin' for
I'm lookin' for
Just the girl I'm lookin' for

nikky return~~~ in new mOde

my industrial training buddy = best !!! best!!! korang memang best sgt
my ofis staff in LI = 100 percent best+lots of funzzzz!!!!
my life also havoXX~~~