Monday, November 17, 2008

maaf.jika saye buat salah silap

buat semua yg kenali saye....
saye mohon ampun dan maaf
jika ada terkasar bahasa, termengumpat, terkutuk dan lain2
saye tahu saye ni manusia biasa
penuh ngn keburukan dan kesilapan
harap di ampunkan sepanjang kite bersama semasa undergrad ni
pejam celik kite sume da habis blaja
kenal pon da 3 tahun da
mestila sayang kan dengan semua yang kite sume alami kat sini
di UM yang banyak mengajar kite sume
UM adalah satu fasa yang tak kan saye lupekan dalam hidup saye
buat rumet yang tercinta...peeja n zach
mohon maaf atas segala dosa aku bersama korang
dan time kasih atas segala yang kita lalui bersama
saat2 itu sume akan kemas aku simpan dalam ingatan aku
buat SPASIAN
nikky mohon ampun dan maaf dalam kite berkerja sama
mungkin ade keje aku yang terkurang
maafkan aku ye


TQ sume

Saturday, November 15, 2008

hilang.takut.fasa baru.

rase lost
tatau mau buat ape
sebab aku kini da habis belajar

ke fasa seterusnya dalam hidup
keje...keje...keje....
ade ke keje kat luar sane untuk aku???
ya Allah tolong la hambaMU ni

takut...
gembira...
tapi aku masih mencari
erti sebuah kehidupan sebenar

bile lepak bersame SPASIAN semalam
rase hepi
tapi mase nk balik tuh
sedey la
kitaorng sume akan bawa hidup dan haluan masing2
insyaAllah kite jumpe lagi grad nnti k
luv all of u always
tapi
p/s buat didiey...sila kumpul duit bebanyak untuk ke majlis kahwin sume SPASIAN...huhu...dan ingat matlamat kite...jumpe lagi sume

Sunday, November 9, 2008

tag by nulu...sekolah

>5 tabiat buruk anda time sekolah.

suke tido tym subjek sejarah...suke makan mase cikgu mengajar....suke usik paezs kat sebelah....tdo lagi mase subjek bahasa arab...malas menghafaz, pastuh kene denda ngn ustazah

> 3 favourite subjek anda. Kenapa?

add math, sebab cikgu siti ajar, die strict tp die selalu care kat aku..cyg cikgu
fizik, cikgu nafisah yg bulat n comey ajar aku
kimia, cikgu rahiah yang garang tapi caring...suke** wink**wink***


> 3 subjek yang anda tidak suka. Kenapa?

sejarah yang amat la buhsan
bahasa arab juge buhsan
mase menengah rendah plak aku tak suke KHB...cikgu tuh tak best lansung, lgpn aku tak suke wat litar2 neh


> Kamu paling suka?

kat MPI dulu, sebeb geng kat sane best n hot!!!


> Anda tidak boleh hidup tanpa?

kawan ...mase aku sekolah dulu

Friday, November 7, 2008

hati.ikat.gari




Yang digarikan itu tangan
Yang dicincinkan itu jari
Bukan nyawa
Bukan hati


wany ardy

betulkan ape yang cik wany ni cakap?
mmg ye yang kite akan di ikat dengan perkahwinan, pertunangan
tapi hati kite tetap milik kite sendiri
dan juga nyawa kita pula hanya milik ALLAH yang abadi
benar bila berkasih
hati kite telah berbahagi
half on him and half wif me
tetapi hati ini tidak boleh di ikat
hati ini berhak
menyatakan ketidakpuashatian
menyatakan tekanan
supaya pasangan kita tahu
supaya dia faham
ini akan mengukuhkan lagi apa yang telah kita bina

Thursday, November 6, 2008

selamat menempuhi exam terakhir kita.. insyaAllah


Myspace Comments, Good Luck Comments at WishAFriend.com

saya.dia.dan kami

SAYA

nama NIK NOREHAN NIK HUSSIN
budak SPAS...sains dan pengurusan alam sekitar, fakulti sains...Uni MAlaya
simple person
suke senyum
suke wat lawak
sekarang selalu menjadi bahan gelak rumet-rumet saye
berumur 23 thn
anak pertama dari 5 beradik
punyai ma yang sangat caring dan sayang saya
punyai abah yang tak jemu berikan saye semangat dan sentiasa menyokong saye dalam ape jua keadaan
ma dan abah tak penah protes kehendak saya
dan saye juge tak nak sakiti hati mereka selagi saye masih hidup ini
saye ade adik beradik yang best dan mereka terlalu istimewa buat saye
saye ade angah yang selalu ambil berat tentang kakak die, selalu risaukan keselamatan kakak die lau kakak die kuar sorang2..tapi kakak die buat jugak...sebab saye kan kakak.
saye ade acik yang sungguh rajin belajar..tak macam kakak die ni pemalas...die juge tak suke lau die bz saye jumpe die...sebab die takut die tak terlayan saye...die tanak saye kecik hati nanti...windu la die
saye ade zahid, yang kami panggil 'eik'...this is my big bro...badan berisi sket dari yang lain..tapi hati penakut macam budak kecik je..dan dalam macho tuh..die manje sebenarnyer...manje ngan abah n ma, juga kami adik beradik
saye juge ade aishah, kat umah panggil 'chah' or adik, tapi yang panggil adik saye je...sebab die la budak paling kecik kat dalam umah tuh...tahun depan die da form 1...da besar kan ktorang adik beradik...windu mase kecik2 dulu...gaduh...happy..rebut2 mknn, tmpt duduk n sume la....windu~~


DIA

dia seorang yang istimewa
buat saye gembira setiap hari
buar saye tersenyum selalu
tapi die matang
bukan cam saye
macam budak2
tapi kadang2 lagi matang dari die
( perasan )
die melayan saye mengade2
die yang ade bila saye sedey
die ade bila saye perlukan seseorang untuk berbicara
dia ade bila saye bermasalah
dia ada bila saye sakit hati
semoga Allah satukan kami
semoga saye dan dia berjaya dalam apa sahaja yang kami ceburi
dan semoga hubungan ini kekal seperti yang kami mahukan
INSYAALLAH
saye sayang kamu

KAMI

kami rumet
susah...senang..sedih...semua bersama
nikky, zach and pija
kami sayang satu same lain
kami tak nak semua berlalu
tapi kami harus tempuhinya
bile nikky sedih
pija and zach comfortkan
bile pija sedih
nikky and zach comfortkan
bile zach sedih
pija and nikky comfortkan
kami sangat sayang satu same lain
kenangan kat sini banyak dan sangat sayang untuk ditinggalkan
sayang kamu




Tuesday, November 4, 2008

Kehadapan Bintang Jatuh.

Kehadapan Bintang Jatuh,

Semoga awak sehat-sehat sentiasa,

Tiada apa yang lebih berharga buat saya selain kesihatan awak dan kegembiraan awak,

Seringkali saya berharap agar saya dapat menggembirakan awak dalam apa jua keadaan,

Tapi apakan daya saya cuma manusia biasa, tak lepas dari segala kelemahan dan kepincangan,

Kehadapan Bintang Jatuh,

Barangkali kehadiran saya dalam hidup awak meresahkan diri awak,

Mungkin keperihatinan saya pada awak membuatkan awak rasa terkongkong,

Bukan niat dihati ingin menganggu tetapi mungkin naluri memandu ke arah itu,

Apa yang mampu dilakukan, tegurlah saya jika saya melampaui batas,

Pandulah saya jika saya tersasar jauh,

Jangan tinggalkan saya terumbang ambing,

Kehadapan Bintang Jatuh,

Jika dengan pemergian saya, awak lebih gembira, itu yang saya akan lakukan,

Biarlah saya memandang awak dari jauh, merasai gembira awak dari jauh.

Asalkan awak sentiasa gembira setiap masa,

Harapan saya, semoga awak melupakan kepahitan dalam hidup awak,

Teruskan hidup awak, dan percayalah pasti akan ada orang yang menyayangi awak,

Mungkin lebih baik dari apa yang saya dapat berikan,

Kehadapan Bintang Jatuh,

Jatuhlah dengan sinaran yang asyik sekali,

Jangan takut untuk jatuh dan bangun berkali-kali,

Kebahgiaan itu pasti ada, cuma bayarannya kadangkala amat mahal.

Semoga awak gembira dan bahgia selalu.


p/s ini dari blog omarbahrin

saye amat suke nie
sungguh indah dan ia simple untuk difahami

exam.malas.tade semangat.

kan best lau lectr note tuh sume ade irama
senang sket nak ingat ape yang saye da belajar


kan kawan-kawan kan???
pija mesti suke lau lectr note tuh ade irama bollywood
lau zach plak mesti suke lau irama lagu-lagu english n malay yang hepi n funky
lau aku mest la nk ade irama lagu merdu dan mandayu-dayu ( ni namenyer minah jiwang, a'a kate saye jiwang )

bile nak habis nie???
tapi lau lum mula mesti la tak habis kan?

final exam saye akan bermula

8th Nov SFES 3214
10th Nov SHES 3041
12th Nov SFES 3312
13th Nov ANEA 2103


harap-harap semua berjalan lancar
kawan-kawan doakan saye yew

Monday, November 3, 2008

life.hidup.jalan itu hanya aku yang pilih

kini aku menghampiri jalan yang akan aku pilih sendiri
sedangkan aku
sebelum ini, hanya mengikut hala tuju yang telah ditetapkan oleh parents aku
dari sekolah
pilihan Universiti
pilihan penempatan matrikulasi
pilihan universiti lagi
di UM pilihan kursus
pilihan majoring
semua aku ikut pendapat ma and abah
kini
semua aku kene pikir sendiri
tnyer ma pon, ma suh aku buat pilihan sendiri
kini anak ma and abah da besar
harus punyai hidup
haluan sendiri
tapi aku masih ingin dibelai seperti dulu
ketika zaman kanak-kanak ku
tiada apa yang perlu aku fikirkan
aku cuma perlu hidup mengikut kehendak abah and ma
tiada apa yang perlu aku risaukan
kini
aku harus
aku punyai hati untuk dijaga
aku punyai mereka untuk dirisaukan
aku tidak mahu ma and abah sedih
aku tidak mahu mereka kecewa
aku cuma minta aku dapat membahagiakan mereka
sebab aku
terlalu sayang,
terlalu kasih,
terlalu hormati,
terlalu risau kan diri mereka,
semuanya untuk mereka
aku juga tidak mahu Allah mengambil mereka dari aku terlalu awal
aku ingin bahagiakan mereka
dengan keringat aku
seperti mana mereka sayang dan sanggup berkorban apa sahaja terhadap aku
walaupon aku ini
banyak kerenah
banyak kelemahan
kadang-kadang melenting
kadang-kadang membuat mereka kecewa
aku sedih
sebab aku tak mahu mereka kecewa
aku takut
sebab ia adalah kesalahan dan kezaliman besar aku lakukan jika aku membuat mereka sedih
aku tidak mahu setitis pun air mata mereka menintis tika aku meniti hidup ini
hidup yang sangat perit dan pedih
yang perlukan banyak usaha untuk segalanya
perlu pengorbanan dalam menitinya
mungkin tidak benar jangkaan aku terhadap dunia
aku selalu fikir yang dunia luar sane kejam
tidak berperikemanusiaan
sebab aku rimas dan takut untuk menghadapinya
sedangkan ini adalah kenyataan hidup yang perlu aku hadapi
aku takkan kemana jika level hidup aku hanya takat ini
aku perlu ke fasa seterusnya
aku sibuk fikirkan jiwa yang aku perlu jaga
tetapi aku juga perlu memberikan ruang untuk hati aku ini rasa bahagia
aku cuma inginkan semua jiwa yang ada disekeliling aku bahagia
aku juga perlu kebahagiaan ini
melihat semua bahagia
aku cemburu
kini aku hampir memiliki semua bahagia itu
tapi aku perlu pertahankan
sabar dan usaha untuk mempertahankan semua yang aku bina
aku kini ada sedikit bahagia itu
cuma mengharapkan masa depan tidak kejam untuk menghukum aku lagi
sesungguhnya keperitan dan kepedihan itu terlalu palat untuk aku lalaui lagi
aku juga sudah tidak mampu untuk menghadapinya
aku juga sudah tidak mahu kekosongan itu lagi
aku juga sudah tidak inginkan kesunyian itu
aku ingin kebahagiaan
tapi bahagia bukan setiap masa akan aku perolehi
tetapi ia mungkin ada
kecewa
sedih
palat
kehilangan
kecemburuan
ketakutan
tetapi, ini boleh di atasi
boleh di sembuhi
semuanya mungkin dalam hidup ini
cuma kita harus tabah
teruskan kehidupan
berjalan dan melangkah terus
ikut kata hati yang ikhlas
ikut akal yang waras
disusuri dengan iman dan keikhlasan
hidup tidak akan mungkin menjadi terlalu pahit
hidup juga tidak mungkin terlalu palat
kini aku perlu melangkah dengan yakin dan ikhlas
untuk memiliki hidup yang perlukan usaha untuknya

Friday, October 31, 2008

lagu yang sweet


Song lyrics | Way Back Into Love lyrics

tag

1.where is the person who has your heart at this moment?
* ermm...ade je kat situ, bia la die~~~
2.are you waiting for something?
* yezza.of course
3.what were you doing at ten last night?
* bergelak ketawa bersama rumet+study sket
4.did you cry today?
* nope
5.do you hate the last person you had a conversation with?
* nope
6.have you ever thought about converting your religion?
* subhanallah....tidak akan
7.last shocking news you heard?
* saye nk awak....ade org ngigau
8.can you sleep in jeans?
* nope
9.what cant you wait for?
* waitin for people or sumthin'
10.when was the last time you told someone you loved them and meant it?
* petang tadi....
11.are you good at giving advice?
* tah la
12.are you good at giving directions?
* i don't think so
13.when is the last time you told someone youre okay when youre not?
* now
14.what is your favourite shake?
* choc shake
15.what movie are you waiting for?
* nope
16.do you want to live with your gf/bf?
* wif my husband...i hope
17.what song do you listen to feel happy?
* bubbly-colbie callat
18.garfield or mickey mouse?
* mickey mouse
19.in a week, how many times do you go online?
* 24hrs
20.what are you listening to right now?
* way back into love_ hugh grant and haley bennet
21.complete this sentence: THE WORLD NEEDS
* clean environment
22.what was the last thing you ate?
* mee sup shirah punyer
23.something happened today?
* yup.bad mood....mls study....sakit kepala
24.have you kissed someone on the lips in the past week?
* nope
25.where is your sister/brother right now?
* mls nk ckp pasal dorang
26.if your ex called right now and said they wanted you back, what would you say?
* no, tak nk sejarah berulang lagi
27.who was the last person you talked to in person?
* my rumet
28.have you ever done something with someone when they were high?
* nope...saye tade kawan yg high
29.do you have friends?
* yerp..
30.have you ever been out past curfew?
* pe tuh???
31.in the past week, have you felt sad?
* nope
32.what were you doing at 9 am this morning?
* tdo lagi
33.is your room clean?
* macam bese la bilik saye
34.who was the last person you threw out of your life?
* Allah~~
35.in the next 4 months, what are you looking forward to the most?
* a good job~~
36.have you ever told someone you love them?
* yezza
37.did you have a good day yesterday?
* yerp
38.how many hours did you sleep last night?
* 7
39.in the past week, have you felt stupid?
* nope
40.in the past week have you gotten sick?
* nope
41.are you boring?
* borink...saket kepala...sakit perut....mls study...tade mood

Thursday, October 30, 2008

exam.kan best lau duk Uni tade exam????kan...awak..kan????

saye ade citer kat mrFlurry saye...lau exam ni tade kan best wak kan???
hihihihihi...die menyokong saye...mknenyer saye tidak salah
saye mmg selalu tidak bersalah dalam ape keadaan same sekali..alalala (nikky bungetZ)

mrFlurry punyer 1st paper esok...
semoga die berjaya

saye pula
masih bermalas-malasan disini
kenape saye begitu wak????

nota cik pojiah nie mmg membunuh saye la
kadang2 sepatah pon saye tak paham ape die citer kat dalam nota tuh
cane??????
saye sudah buntu
en.adi ainurzaman pula kate pada saye
paper die mmg membuntukan
dan orang die pon same la membuntukan

arghhhhhhh
saye lagi la buntu

ade kah benar bile saye kate kan
egoism tu terbahagi kepada 2
iaitu psychological egoism dan ethical egoism???
dan ethical egoism tu terbahagi kepada 8 theories

  1. social darwinism
  2. divine command theory
  3. right theories
  4. utilitarianism
  5. utilitarianism and economic theories
  6. natural law theories
  7. influence of kant
  8. environmental justice
rase nyer betul kot die punyer pembahagian tu
ermmm.....

hari ni kene blaja benda lain la pulak
yang cik pojiah ni pon ade ak tak paham
cane???

hari ini kene blaja S&T Law
tapi saye masih bermalas malasanAlign Center



saye kene mandi dulu
ehee~~~
ini anak lembiu yg kene mandi

Tuesday, October 28, 2008

maaf kawan-kawan.air mata ini terlalu mudah untuk menitis

maaf buat kamu sume kerana aku kamu bersedih semalam
tapi itu sebenarnya realiti yang aku rasai
maaf jika aku telah mengganggu banyak jiwa diluar sana


akhrinya aku berjaya siapkan assignment aku

pertama : ANEA 2103 Pembangunan Mampan Alam Sekitar

kedua : SHES 3041 Environmental Ethics, Policy and Law

yay!!!! tapi aku masih dalam keadaan mood bermalas-malasan


ermmmm.....advise MrFlurry tapi aku...
macam hampess!!!!

nikky kene study la

tapi tape

baru jew tadi aku da siapkan resume
sebab hari tuh mase jumpe MrFlurry die suh antar resume cepat2

tadi dia ada kate
lau aku da bz cane la lau da keje nnti???
sebab die ade lagi 1 sem
sedey lak die cakap gitu

ape akan jadi ek????


kadang-kadang aku rase macam tak mau je keje
tak mau je ke next phase of my life
takut ngn dunia kat luar sane
orang kate dunia kat luar sana kejam
tak same macam kampus
sume indah
kalau pahit pun kite sanggup kan?????

okiey
got to go
i need some space

and i need a sleep

mengantuk da
salam
selamat malam dunia yang penuh aneh dan punyai pelbagai perkara yang berlaku di setiap pelusuknya...


nite ...nite
semoga hati ini tenang

Sunday, October 26, 2008

pilu.sedih.palat.sayang.rindu.takut untuk berpisah

tiba-tiba aku merasa kesedihan melanda

sedih kenapa??

kerana diri

kerana hati

kerana kamu

kerana seseorang

kerana semua yang pernah berlaku

kerana semua kenangan

kini aku sudah berada di semester akhir

dan mungkin akan tidak ketemu lagi kamu

semua yang mencipta kenangan indah ketika aku disini

disini aku

mencuba merangkak

mencuba mencari diri

mencuba membina keyakinan diri

mencuba mencari erti kasih sayang

mencuba mencari erti sahabat yang sebenar

aku sudah punyainya

aku memiliki apa yang aku cuba cari selama ini

aku amat menghargai segala yang berlaku

kenangan itu sungguh indah untuk aku kenangkan

aku akan merindui semua ini

sedih...kasih...pilu...

gembira...palat....

semuanya akan menjadi kenangan

manis dan indah


UM *** SPAS***


aku sayang apa yang sudah berlaku

atok~~~ open house

kami di umah atok

nikky n peeja

Thursday, October 23, 2008

ujian kerjaya saye

Career Inventory Test Results

Extroversion ||||||||||||||||||||| 63%
Emotional Stability ||||||||||||||| 50%
Orderliness ||||||||||||||| 46%
Altruism |||||||||||||||||| 53%
Inquisitiveness |||||||||||||||||| 56%

You are an Inventor, possible professions include - systems designer, venture capitalist, actor, journalist, investment broker, real estate agent, real estate developer, strategic planner, political manager, politician, special projects developer, literary agent, restaurant/bar owner, technical trainer, diversity manager, art director, personnel systems developer, computer analyst, logistics consultant, outplacement consultant, advertising creative director, radio/TV talk show host.
Take Free Career Test
personality tests by similarminds.com

satu. dua. tiga. saye tak suke

ade lagi makhluk tak gune yang kutuk2 kawan aku depan aku dan die sebenarnyer tak kenal pon kawan aku tuh, suke2 hati die jew kan???? bengong..........die mengacau kat fs aku, sakit hati aku, da la dalam blogger ni h pon die kacau, bangang punyer laki................


mrFlurry
jgn sakitkan hati saye camtuh lagi
arghhhhhhhhh
geram tol

Sunday, October 19, 2008

~~~ epi always ~~~~hopefully

hari ni saye dapat mrFlurry saye, tapi tak dapat mCflurry, sebab saye da full mase tuh....eheeee~~~ tQ sebab buat saye bahagia~~~~



tapi yang tak best
balik2 terus demam


huk3
achuuuuuuuuuuuuuum!!!!

Friday, October 17, 2008

hari alam sekitar fakulti sc UM





alhamdulillah 'environmental Day anjuran SHES 3041 ' selamat dan berjalan seperti yang di inginkan..



Thursday, October 16, 2008

pose lagi eh?????


selamat berpose yg ke-3 untuk pose enam nie
alhamdulillah


mrFlurry bz jew
arghhhhhhhhhh
malas nk pikir
bia jew la die ngn keje die





keje n asigmen bertimbun
tapi aku,
tetap bermalasan lagi
arggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh










Tuesday, October 14, 2008

bookmark

mancari idea untuk membuat book mark

tomorrow ade event

Environmental Day

hopefully sume berjalan lancar



rase hati ini jauh dari mrFlurry

die bz kot
and so do i
ermmmmmmmmmm





Sunday, October 12, 2008

wekeend...penat....buhsan....


wekeend

yang penat
sangat penat

jaga exam kat UIAM
pegi raye umah fiza
pegi raye umah lily juge

meeting enviro Day yang macam hampesss giler
macam ne nk cari sponsor dalam mase 2,3 hari macam nie???

cube korang bagi idea

aku rase macam nk menjerit jer pasal enviro Day nie


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

buhsan


bungetz


mengharapkan kebahagiaan bersama ku
walaupon aku sedar diri tak seindah dia
mrFlurry
terima kasih

Friday, October 10, 2008

esok

bermula kerja
sebagai pembantu pengawas peperiksaan

pusat asasi UIAM

Thursday, October 9, 2008

rumah terbuka anjuran anna

penat da tunggu
anna masih solat
saye sudah lapa...huk3
disini saye bersame

  • cik zach
  • cik anna
  • cik pija
  • cik nanie
  • cik fajar
  • cik aziah
  • cik a'a...tp die g dating
makan2, ngn dorang
cik anna masak spageti
nyam2

okay la nk mkn dulu....

ini makan kami





melayan mrFlurry....alalala


ktorg main bunga api juge~~


ini KAMI~~ jangan jeles yew




ini amster aziah...
ia comey kan???


jangan masa pisahkan kami
aku sayangkan korang
sampai bile2

keep in touch k




mrFlurry di denda untuk teman saye

pic raye~~~





Wednesday, October 8, 2008

21 jan 1985



rahsia 21 jan 1985

kebolehan menghiburkan orang lain, sangat penyayang dan pemurah
mudah berkawan, sensitif dan berfikiran mendalam


yang mengenali aku
betul tak????


ehee
ini mrFlurry bagi saye

UIAM

hari ni ade briefing kt Matrik UIAM
jaga exam untuk budak2 sane


Tuesday, October 7, 2008

kembali ~~ceria

tiket balik raye free~~~
(maf tidak pada kamu)

balik raye dihantar oleh cik wawa dan bf die, pakChop~~~ tQ ...wawa...(cyg kamu selalu)
sebelum tuh berbuka bersama family wawa~~ ibu n aboh wawa~~~tQ juge
cik zach n cik pija juge bersame
tapi...tak sempat nk salam sebelum balik~~~huk3 cedey

ok...kite mulakan dengan hari pertama aku balik umah,ermmmmmmm....


dikejutkan dengan berita ~~~bahawa ade org datang merisik aku~~~giler lah
aku baru jew nk sentuh mknn sahur mase tuh, ma pown citer~~~cuaks seyh~~~

dan dengan selamba aku cakap aku masih mahu hdup macam nie~~~lau ak time aku kene kawen bulan 12 neh tau~~~giler lah~~~takMoooo~~

aku dan die masih seperti biasa~~~aku tetap sayang
cume harapkan masa akan berikan ruang untuk hati ni


MALAM RAYE

alhamdulillah
segalanya muncul seperti yang aku mahu

syukur
terima kasih kamu
harapan aku semoga berpanjangan

RAYE PERTAMA

beraye sakan
sampai penat giler

maaf zahir batin ma dan abah
adik2 dan nenek juge
kamu juga

undangan kahwen yang berlambak
penat follow ma


RAYE KETIGA

ermmm...awek adik aku, jojo
dtg umah
cik dillah da dapat green light nie???
eheee~~~

nenek dan paksu n maksu pon suke die
tggu la lansung nnti

belajar dulu k~~~

jojo baeeekk~~~


RAYE KELIMA

tahniah abg

mrFlurry punye abang kahwen

tahniah !!!

saye jadi manusia paling bahagia kini
wekkk

time kaseh kamu wahai sahabatku
kerana banyak bagi aku nasihat

wa~~tQ
zach~~ tQ
pija~~ tQ


tQ buat sume


mrFlurry~~~semoga awak sentiasa di hati ini




Friday, September 26, 2008

ermmm...nikky cuti


hari ni last entry kot untuk korang sebelum aku balik KB, nk balik raye....semalam pun aku da homesick giler...hati dan naluri ni da kat umah da...cuma jasad ini masih disini, tu pun lemah dan longlai...(cedey)


1st off all aku nk ucapkan selamat hari raye buat semua sahabat yang aku kenali, yang baru ku kenal, yang sudah bertahun menjadi sahabat dan bertahta di hati aku, yang menyakitkan hati ini, yang selalu ku ingati dan rindui dan semua lah yang sudi menerima ucapan ini.kepada sesiapa yang aku ade tersalah kata,tersilap bahasa, terkasar dan lain2, aku mohon kemaafan...





maaf zahir batin yew, semua

semalam, 25 sept 2008 adelah bufday sahabat aku, cik innocent, zach....kami menghabiskan mase kat Utama Satu ( one utama )...tak plan pon,pagi tu die kate nk kuar sorang2...pastu mane la boley nk suh die kuar sorang2, kami kawan2 ade leh temankan ko..ingt z kitaorang selalu sayang ko..sayang ktorang tak sama macam atok, tapi sayang kami sebagai sahabat akn selalu bersama ko...jangan mudah putus asa, mungkin ade hikmah atok macam nie, tapi kite tak tahu ape sebenarnya akan berlaku pada masa hadapan ( die bertuah sebenarnya dapat ko, kawan aku yang aku sayang )....walaupon ko kate ko sedey sgt sampai mcam nk clash, aku harap sangat ko sabar, korang da bersame selame lebih dari 2 tahun...korang da hadapi banyak benda bersama....mungkin atok dugaan Allah nk uji kesabaran ko, nk uji ketahanan ko...ko kene ingat ALLah takkan uji umat die dengan dugaan yang tidak tergapai oleh ko....sabar ye sayang, at least ko ade aku, cik pija , cik wawa ..... ktorang sentiasa sayang ko....sabar, aku rase ko boleh, jgn ptus harapan



kat O.Utama

3 game bowls + 10 song karaoke + jalan2 situ sini lam o.U yang besau tuh = pulang umah dengan tenang


kepenatan melampau

sakit kaki, tangan, badan dan sume2 la


mencuba bagi hint kat mamat nie
aku tatau la respons die
tak leh nk predict

tak suke aku kot
tah la
aku tak suke perasaan nie
aku jadi bodoh
aku tak tahu
kenape la manusia kene sayang dan chenta orang lain
erghhhhh
aku tak suke perasaan aku

die kate susah nk citer lam msg
nnti la discuss lagi
lau die tanak
kenape still mesej aku
kenape masih layan aku
kenape ?????
lau tanak tolong la cakap
( tak suke diri sendiri)


mungkin die tak sudi pada aku kot
aku tahu dan sedar
aku ....
bukan chantek
bukan baik
bukan pandai bergaya
bukan pndai nk luving2
bukan pandai nk express kan feelin
bukan yang menjadi pujaan
bukan gadis idaman mana2 laki
bukan...dan...bukan, dan bukan

tapi aku masih mengharap pada dia
maaf
sebab aku dah menggganggu keselesaan hidup kamu
mengganggu perasaan kamu
mengganggu kamu dalam ape2 sebab sahaja

maaf kamu

hari nie....

plan..........

kemas barang nk bawa balik
kemas bilek siket sebelum tinggalkan
cek ape perlu di bawa balik

petang kene pergi umah wawa
ade buke puase ngn wawa n family
wawa kate ibu masak best...eheee~~~

pas buke puasa
kene gi putra
saye da nk balik raye
semoga selamat perjalanan saye
semalam kene mara
"insyaAllah selamat sampai, tade2 takot tak sampai, yakin akan sampai umah "
ermmmmmmmm.....huuhuhu
( sayang ke gitu???? )
bersama ira mungkin akan di hantar oleh wawa

mama....abah....siblings....and .....
doakan keselamatan nikky yew
maafkn nikky juge
sebab nikky tahu nikky bukan budak baik sangat
ade banyak salah dan silap
terutama mama and abah
maaaf zahir batin ye



Thursday, September 25, 2008

Wednesday, September 24, 2008

keluh kesah nikky


Dalam tak sedar hari ni da hari ke 24 kite berpuasa, dan bulan Ramadhan pula suda mahu pulang meninggalkan kita, kami, aku, dan semua umat Islam. Cuma orang2 yang di lahirkan sebagai seorang muslim mengerti betapa Ramadhan begitu istimewa dan penuh barakah. Dalam sepuluh hari terakhir Ramadhan ini, semua berbicara tentang memburu Lailatul Qadr, begitu juga insan yang hina lagi tidak agung di mata sesiapa ini, mencari Lailatul Qadr ( tapi aku uzur syar'ie )....

Banyak kelebihan malam Lailatul Qadr ni yang aku ketahui dan diceritakan oleh sume orang yang terdekat ngan aku, ermmmmm.....

Abah ade cakap yang Lailatul Qadr ni lebih baik dari seribu bulan, setiap amalan akan Allah terima jika kita ikhlas dan tawadu' .....

Mama pon ade cakap juge, yang
Lailatul Qadr ni masa untuk kita tambah amalan kita, kirenye bulan Ramadhan ni bulan promotio untuk muslim, sebab semua amalan kita akan di gandakan dalam bulan ini. Dan lebih afdhal jika di ketemukan dengan malam Lailatul Qadr......

Ustaz kat sekolah dulu pon selalu pesan carilah
Lailatul Qadr kerana ia penuh berkat dan banyak kelebihannya

Tapi sedey juge la sebab aku tidak berkemampuan untuk mengejar nya, tapi jika kita tersedar pada malam Lailatul Qadr, dan kita berdoa, InsyaAllah doa kita akan juga di makbulkan...

Allah sungguh baik kan???? DIA kurniakan Ramadhan, untuk umatnya beribadah, mungkin sebelum ini kita leka, dan pada bulan ni, kita lebih mengerti dan fahami bulan yang lebih baik dari seribu bulan ini memberi ruang kepada kita untuk menambah nilai ( top uP ) amalan kita.


Aku sungguh bersyukur kerana mama and abah hantar aku sekolah agama, walaupun aku tidak la sewara' ustazah yang ber "jilbab" labuh, berjubah dan bertutup lingkup, tapi dalam hati dan nurani ini masih ada asas agama yang kukuh InsyaAllah....ini membataskan aku untuk berbuat sesuka hati, dan meninggalkan laranagan NYA....terima kasih buat mama dan abah....nikky sangat bersyukur dengan didikan yang mama and abah berikan....ma and abah bukanlah ustaz yang alim,tapi mereka da bagi aku didikan yang sepatutnya pada seorang anak yang sangat memerlukan didikan yang sempurna dan mendidik jiwa ini, jiwa yang kini dewasa dan tahu menilai apa yang harus dan apa yang tidak aku lakukan....


Aku kini mengimpikan sebuah keluarga yang bahagia berasaskan agama, tak la alim sangat tapi cukup lah seperti mana mama dan abah punyai kami adik beradik....aku cuma mahu keluarga seperti keluarga aku....


punyai suami berfi'el seperti abah, tidak lupakan tanggungjawab, selalu ada di samping kami jika kami bermasalah dan berbincang tentang sesuatu bersama.....

Dan aku, seperti mama yang selalu sayang dan pedulikan kehidupan kami sekeluarga, dia adalah segalanya dalam hidup aku....jika jiwa dibina berasaskan Islam dan agama, hidup pun aman dan damai....

mama dan abah kini meniti usianya tua mereka, mereka semakin sensitif dalam segenap hal, semoga mereka tidak terasa hati atau sedih dengan aku....aku takut mereka menitiskan air mata kerana aku, mungkin dalam tidak sedar aku ada melakukanya, maaf mama....maaf abah...........( cedey ....ish...ish...huk3 )

Aku di TAG lagi oleh cik Innocent, zach....maf la aku baru nak buat, sebab aku baru persan ade name aku kat situ juge...heee

1. Name one person who made you laughed last night.
zachy and pija ~~ both are my rummies
2. what were you doing at 0800?
still sleeping
3. what were you doing 30 minutes ago?
listenig to mp3 and tulis blog nie
4. what happened to you during 2006?
~ majoring of my course
~ nothing more than that maybe
5. what was the last thing you said out loud?
aku bukan HOT okay ( to zach )
6. how many beverages you have had today?
once . kellogs corn flakes (sweet )
7. what colour is you hairbrush?
white
8. what was the last thing you paid for?
pizza. buka wiff SPASIAN yesterday
9. where were you last night?
full house...bersama gadis2 yang chill out my day
10. what colour is your front door?
grey color
11. where do you keep your change?
ermm...purse@wallet
12. what's the weather like today?
cloudy~~mendung dalam bahasa melayu nya
13. what's the best ice-cream flavour?
vanilla
14. what excites you?
i'm goin home, 26th....yay!!! pray for my safety okay dearie
15. do you want to cut your hair?
yerp. serabai da nie
16. are you over the age of 25?
no i'm not
17. do you talk alot?
no. i'm not....i think!!( wink*** )
18. do you watch the O.C?
o.c means what?????
19. do you know anyone named Steven?
nope
20. do you make up your own words?
yessa
21. are you a jealous person?
lau tak jeles tu bukan la gurl name die
22. name a someone whose name starts with the letter "K".
khairul Azhar
23. who's the first person on your received call list?
firdaus ( mamat ni kwn sek aku )

24. what does the last text message you received say?
"x sehebat dulu?kene ade orang spesel kot baru feel nak raye..hehe..hmmm amal xcukup ke?bt la setakat mampu dulu, nk push diri nnti kang susah gak, lagi2 jauh dari parent ni, tol x??"
25. do you chew on your straw?
nope. tak suke~~
26. do you have curly hair?
yerp. buhsan da
27. where's the next place you're going to?
toilet. mandi
28. who's the rudest person in your life?
orang bodo yang bodo dan aku takkan maafkan selagi dia tak mintak maaf
29. what was the last thing you ate?
milk + kellogs
30. will you get married in the future?
hopefully wif my mR right
31. what's the best movie you've seen in the past two weeks?
edwards scicors hands
32. is there anyone you like right now?
yerp.tapi die aku tatau la plak
33. when was the last time you did the dishes?
baru jap tadi . basuh cawan
34. name a friend whose name starts with the letter "A".
amirul...( wan amirul )
35. are you currently depressed?
yerp. nak balik umah~~~
36. did you cry today?
nope~~
37. why did you answer and post this?
bored~~
38. tag five people who'd do this.
no i don't want to tag anybody for these


tQ
tata


mrFlurry
you are . the way you are .